Toplayacağım sistem birbirine uyumlu mu ?

KNSRI

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart: MSI B450 TOMAHAWK (1015)

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X (1585)​

Ekran Kartı: GIGABYTE RTX2060 SUPER (3399)

KASA: Aerocool Airhawk Duo 750W 80+ (1273)https://www.teknobiyotik.com/donani...uo-rgb-fanli-3-0-pencereli-oyuncu-kasasi.html

Gaming gecesinden bu ikisini aldım RAM: Team T-Force Vulcan (2x8GB) DDR4 3200MHz (519) + SSD: Xpg SX8100 512GB 3500MB-3000MB (599)

TOPLAM 8390 Tl ediyor 10.000 TL monitör dahil bütçem var

Toplamak istediğim sistem bu şekildedir. Fakat psudan kararsızım. PChocası youtube sayfasından anakart pinleriyle psu'nun birbirlerini tamamlaması gerektiğini dinlemiştim. Sistemi oyun, edit işleri için kullanacağım.

Öncelikle bazı sorularım var:
1.)Anakart bu sisteme için çok gelir mi ?

2.)Psu ve anakart uyumlumudur ?

3.)XGP SX8100 nasıl bir ssd dir ?

4.) Aerocool airhawk duo bu sistem için güzel havalandırma sağlar mı ?

NOT: Sistem parçalarını soğutması iyi olduğu içinde seçmiş bulunmaktayım.

5.) Forumda gezerken bu fiyata 2070s li sistem önerileri gördüm. Bu bütçeye 2070s mantıklı olur mu ?

Bu sisteme 144hz 1ms güzel bir monitör önerirmisiniz. Monitör için 1600-1800 TL bütçem vardır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem bu bütçe için çok mantıksız.

Bir defa anakart gereksiz pahalı B450 için o fiyatları vermek mantıksız. Giriş seviyesi B450 alın yada B550 anakart alın artık o kadar çıkmışken. Şuan sadece ASUS modeller var B550 serisinde satışta ama geri kalan markalarda bu ay içinde stoklarda olur yani mantıklı olan ya giriş sevesi bir B450 yada bu kadar çıkıyorsanız B550 olmalı.

SSD seçiminiz gayet güzel ama RAM olarak keşke 3600 MHz CL17-CL18-CL19 bir RAM alsaydınız FPS olarak ortalama 20 FPS avantajınız olurdur ama fiyat olarak +150 TL fark olurdu tabi.

İşlemci için 3600 modeli kafi 3600X paranızın sınırı vs. yoksa mantıklı yoksa 3-5 FPS artışı için +200 TL küsür vermek mantıksız o paraya kule tipi hava soğutma alın 3600 işlemcisine daha mantıklı bir karar vermiş olursunuz.

Kasa ve PSU seçiminizi ayrı ayrı yapın. Daha kaliteli PSU ve kasa alabilirsiniz bu sayede. Kasa modeli güzel ama ben olsam DARK Unreal Air alırdım o paralara çıkmışken ki bence kasaya bu kadar para harcamak mantıksız olur. Performans parçalarına para harcayın kasayı Dark Guardian RGB seçin.

2070 Super seçilebilir bu dediklerim yapılırsa bu sisteme bu paralara ve daha mantıklı olur.

CPU : AMD Ryzen 5 3600 - 1.379,75 TL - 30 Hazirana kadar olan geçerli oyun hediyenizi almayı unutmayın. Link : https://www.teknobiyotik.com/horizon-amd-firsati

Anakart 1 : Gigabyte B450M H - 509,90 TL - Fazlasıyla yeterli üzerine normal kullanım için gerek yok.
Anakart 2 : Asus Prime B550M-A (WI-FI) - 1.254,51 TL - Sadece fiyat için önerdim burada yoksa diğer markalar gelmeden alternatif daha uygun modeller olmadan bu fiyata B550 almayın maks. 1000 TL civarında olmalı bu fiyata B serisi anakart yoksa alınmaz. Wifi artısı var tamam bu anakartın fiyatı iyi sayılabilir ama dediğim gibi alternatif diğer markalar piyasa stoklarına bir girsin ondan sonra alınmalı B550 bir anakart.

Ekran Kartı : GİGABYTE GEFORCE RTX2070 SUPER WİNDFORCE OC 3X - 4.324,40 TL - Şuan indirimde fiyat gerçekten çok çok iyi.

PSU 1 : SHARKOON 650W SHP650 V2 80+ - 371,81 TL
PSU 2 : FSP Hyper K 700W 80+ Bronze - 471,57 TL - Arada 100 TL fark var kalite olarak 2 modelde iyi ama FSP model çok çok iyi bir modeldir ve zaten marka dünyanın en iyi PSU üreticilerinden birisidir. Diğer marka Alman malı oda kaliteli sorun teşkil etmiyor 2 modelde bütçeye göre seçilebilir.

Kasa 1 : Dark Guardian 4x12cm RGB - 468,13 TL
Kasa 2 : Aerocool Aero One Duo 4x12cm ARGB - 607,75 TL
Kasa 3 : Dark Unreal Air 5x12cm ARGB Fan - 628,90 TL
Kasa 4 : Aerocool Airhawk Duo 2x20cm + 1x12cm ARGB - 640,60 TL - Bu kasaların hepsi fazla fazla yeterli ve hava akışları iyi kasalar. Ancak şöyle bir durum var sadece Kasa 1 modelin fanları düz RGB olduğundan anakart 1 ile uyumlu ve yazılım ile kontrol edilebilir. Diğer kasalar ARGB yani port farklı olduğundan sadece ARGB yani Dijital RGB bağlığı olan anakartlar ile uyumlu ki piyasada B450 serisinde birkaç modelde ARGB başlığı var örnek Gigabyte Aorus modellerinde ve Gaming X modellerinde var. MSI markasının hiçbir B450 modelinde yok ASUS modellerde ise sadece 1 veya 2 modelde var onlarda pahalı modeller. ASRock markasının B450 modellerinde var. B550 serisinde her marka modelde ARGB portu var onda sorun yok. Yani 2-3-4 model kasaların fanlarının anakart üzerinden yazılım ile RGB kontrolü için anakartın ARGB portu olması gerek.

Monitör için size önerim AOC 24G2U ürünü olur. Çok düşük Input Lag süresi olan 144Hz 24" IPS kaliteli bir monitördür. 1200-1600 TL arası bir fiyatı var.

KS

KNSRI

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem bu bütçe için çok mantıksız.

Bir defa anakart gereksiz pahalı B450 için o fiyatları vermek mantıksız. Giriş seviyesi B450 alın yada B550 anakart alın artık o kadar çıkmışken. Şuan sadece ASUS modeller var B550 serisinde satışta ama geri kalan markalarda bu ay içinde stoklarda olur yani mantıklı olan ya giriş sevesi bir B450 yada bu kadar çıkıyorsanız B550 olmalı.

SSD seçiminiz gayet güzel ama RAM olarak keşke 3600 MHz CL17-CL18-CL19 bir RAM alsaydınız FPS olarak ortalama 20 FPS avantajınız olurdur ama fiyat olarak +150 TL fark olurdu tabi.

İşlemci için 3600 modeli kafi 3600X paranızın sınırı vs. yoksa mantıklı yoksa 3-5 FPS artışı için +200 TL küsür vermek mantıksız o paraya kule tipi hava soğutma alın 3600 işlemcisine daha mantıklı bir karar vermiş olursunuz.

Kasa ve PSU seçiminizi ayrı ayrı yapın. Daha kaliteli PSU ve kasa alabilirsiniz bu sayede. Kasa modeli güzel ama ben olsam DARK Unreal Air alırdım o paralara çıkmışken ki bence kasaya bu kadar para harcamak mantıksız olur. Performans parçalarına para harcayın kasayı Dark Guardian RGB seçin.

2070 Super seçilebilir bu dediklerim yapılırsa bu sisteme bu paralara ve daha mantıklı olur.

CPU : AMD Ryzen 5 3600 - 1.379,75 TL - 30 Hazirana kadar olan geçerli oyun hediyenizi almayı unutmayın. Link : https://www.teknobiyotik.com/horizon-amd-firsati

Anakart 1 : Gigabyte B450M H - 509,90 TL - Fazlasıyla yeterli üzerine normal kullanım için gerek yok.
Anakart 2 : Asus Prime B550M-A (WI-FI) - 1.254,51 TL - Sadece fiyat için önerdim burada yoksa diğer markalar gelmeden alternatif daha uygun modeller olmadan bu fiyata B550 almayın maks. 1000 TL civarında olmalı bu fiyata B serisi anakart yoksa alınmaz. Wifi artısı var tamam bu anakartın fiyatı iyi sayılabilir ama dediğim gibi alternatif diğer markalar piyasa stoklarına bir girsin ondan sonra alınmalı B550 bir anakart.

Ekran Kartı : GİGABYTE GEFORCE RTX2070 SUPER WİNDFORCE OC 3X - 4.324,40 TL - Şuan indirimde fiyat gerçekten çok çok iyi.

PSU 1 : SHARKOON 650W SHP650 V2 80+ - 371,81 TL
PSU 2 : FSP Hyper K 700W 80+ Bronze - 471,57 TL - Arada 100 TL fark var kalite olarak 2 modelde iyi ama FSP model çok çok iyi bir modeldir ve zaten marka dünyanın en iyi PSU üreticilerinden birisidir. Diğer marka Alman malı oda kaliteli sorun teşkil etmiyor 2 modelde bütçeye göre seçilebilir.

Kasa 1 : Dark Guardian 4x12cm RGB - 468,13 TL
Kasa 2 : Aerocool Aero One Duo 4x12cm ARGB - 607,75 TL
Kasa 3 : Dark Unreal Air 5x12cm ARGB Fan - 628,90 TL
Kasa 4 : Aerocool Airhawk Duo 2x20cm + 1x12cm ARGB - 640,60 TL - Bu kasaların hepsi fazla fazla yeterli ve hava akışları iyi kasalar. Ancak şöyle bir durum var sadece Kasa 1 modelin fanları düz RGB olduğundan anakart 1 ile uyumlu ve yazılım ile kontrol edilebilir. Diğer kasalar ARGB yani port farklı olduğundan sadece ARGB yani Dijital RGB bağlığı olan anakartlar ile uyumlu ki piyasada B450 serisinde birkaç modelde ARGB başlığı var örnek Gigabyte Aorus modellerinde ve Gaming X modellerinde var. MSI markasının hiçbir B450 modelinde yok ASUS modellerde ise sadece 1 veya 2 modelde var onlarda pahalı modeller. ASRock markasının B450 modellerinde var. B550 serisinde her marka modelde ARGB portu var onda sorun yok. Yani 2-3-4 model kasaların fanlarının anakart üzerinden yazılım ile RGB kontrolü için anakartın ARGB portu olması gerek.

Monitör için size önerim AOC 24G2U ürünü olur. Çok düşük Input Lag süresi olan 144Hz 24" IPS kaliteli bir monitördür. 1200-1600 TL arası bir fiyatı var.

Öncelikle zaman ayırıp tavsiyede bulunduğunuz için teşekkür ederim. Size bazı sorular sormak isterim:
1.) Anakart 1 öneriniz bu sistem için yeterli olur mu ?. Tomahawk secme nedenlerimden bir tanesi anakartın kendinden soğutması olmasıydı.
2.) 3600x ileride yayın açma olasılığım için daha uygun gibime geliyor hata mı yapmış olurum.
3.)Gigabyte ürünleri ucuz oluyor bir sorun yaşarmıyım.
4.) Kasa Dark Unreal ve Airhawk Duo arasında kararsız kaldım hangisini seçmeliyim.
5.) Kasamın tahmini sıcaklığı sizce ne olur(Tahmin hesap yapmanızı istemem.)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi anakart VRM kanadı soğutmas OC için mantıklı ama normal kullanım için mantıksız ki B450 olarak tüm anakartların VRM yongası aynı zaten en ucuzundan en pahalısına kadar aynı yongaları kullanıyor buda doğal olarak OC olarak potansiyel çıkabileceğiniz sınır zaten B450 olduğu için sınırlı birde bu şekilde yonga aynı olduğu için verdiğiniz paraya değmiyor. Boşa masraf yapmayın zaten anlattım yukarıda o paralara çıkınca iyice mantıksız oluyor B550 var X470 var o paralara çıktığınızda. Mantıklı olanı söyledim size ya giriş seviyesi alıp OC güzelce tak kullan yapacaksınız hiçbir sorun olmaz boşa endişelenmeyin bu seviye anakartlar ile binlerce sistem toplanıyor :) eğer OC yaparım ben dersenizde size dedim B550 alın daha iyi olur.

3600X ile 3600 arasında +200 MHz frekans farkı var ki buda %1 performans farkı demek oluyor. O yüzden mantıksız dedim size. https://www.youtube.com/watch?v=ppQmOuTIKs8 örnek bir video performans ve FPS olarak o farka o para değmez. Onun yerine soğutucu alın daha mantıklı en azından OC yapabilirsiniz soğutucu alırsanız ki o zamanda 3600X i geride zaten bırakırsınız.

Gigabyte markası en prestijli markalardan birisidir. Genel olarak ucuz olmasının sebebi kalitesiz olduğundan değil marka rekabet politikası ASUS , MSI gibi markalar pahalı diye kaliteli değiller marka prestiji olarak biz en iyisiyiz gibi bir algı yaratmak için politikaları bunlar. Size attığım Gigabyte 2070 Super çok iyi karttır indirimide güzel kaçmaz.

Kasa olarak ben Unreal seçerdim genel olarak 5 fan ile gelmesi ve iç yapısı daha iyi bir dizayna sahip. PSU bölümü vs. ayrı olması güzel. Ama Airhawk Duo modelide gayet ki 2 adet 20cm fan ses olarak avantajlı daha az dönerek daha fazla hava atabilir kasaya buda ses avantajı var demek oluyor. Kararı siz verin ben kesin şu olsun diyemem açıkçası.

Sıcaklık değerini veremem size o bulunduğunuz ortama göre ve bileşenlerin fanlarının sayısı , RPM değerleri vs. bir çok şeye göre değişir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri