Torrent'te Virüs Var mı?

alpererbekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selam arkadaşlar,

Torrent ile oyun indirsem virüs bulaşır mı? Torrentoyun gibi bilindik sitelerden indirsem?

Bir düzenleme yapmak istiyorum ben normalde korsan oyuna karşıyım yanlış anlaşılmak istemem fakat bazı eski oyunlar artık satılmıyor tek seçenek korsan sitelerden indirmek oluyor maalesef o yüzden sormuştum ama aldığım cevaplara göre riskliymiş o yüzden o oyunları oynamamayı tercih ediyorum yapacak bir şey yok

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Risk faktörü her zaman vardır. Torrent sisteminin olayı indirdiğiniz dosyanın diğer indiren kişiler dahil farklı farklı yerlerden size yakın olan kişilerden ortak indirilip birleştirilmesidir. Yani bir dosya indirdiniz siz ve dosyayı indirdiğiniz konumdan ve torrent uygulamasından silmediniz ve inince durdurmadınız diyelim. Artık o dosyanın indirileceği yerlerden bir kaynakta siz oluyorsunuz. Başkası indirmeye bastığında bu dosyayı sizden de çekmeye başlıyor sizin Upload hızınıza bağlı hızlı veya yavaş. Özetle çok güvenli bir sistem değil ama bu tür işlerler ilgileniyorsanız tavsiyem harici Antivirüs kullanın. Zaman zaman benimde Torrent sistemine işim düşüyor ama ben şu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. Kaspersky Total Security kullanıyorum sorun bulursa zaten indirmeye başladığı an dosyayı siliyor.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Torrent'e dosyaları yükleyen kişiyi tanımazsınız. X bir oyunu yükler .rar şeklinde ardından indirmeniz için listelemeye gönderir. Bu şekilde çok fazla virüs, malware ve keylogger başına alan insan var. Hatta her sistemi açtığında "tüm bilgileriniz elimizde, şuraya xxx kadar ödeme yapmalısınız." gibi tehdit mesajları da iletebiliyorlar.

Torrent yasal olmadığı gibi, tehlike doludur. Oradaki dosyaları indirerek tüm sorumlulukları kabul etmiş olursunuz. Antivirüs uygulamaları ile taratsanız bile, bulamadıkları pek çok .exe veya dosya uzantısı olabiliyor.

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Risk faktörü her zaman vardır. Torrent sisteminin olayı indirdiğiniz dosyanın diğer indiren kişiler dahil farklı farklı yerlerden size yakın olan kişilerden ortak indirilip birleştirilmesidir. Yani bir dosya indirdiniz siz ve dosyayı indirdiğiniz konumdan ve torrent uygulamasından silmediniz ve inince durdurmadınız diyelim. Artık o dosyanın indirileceği yerlerden bir kaynakta siz oluyorsunuz. Başkası indirmeye bastığında bu dosyayı sizden de çekmeye başlıyor sizin Upload hızınıza bağlı hızlı veya yavaş. Özetle çok güvenli bir sistem değil ama bu tür işlerler ilgileniyorsanız tavsiyem harici Antivirüs kullanın. Zaman zaman benimde Torrent sistemine işim düşüyor ama ben şu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. Kaspersky Total Security kullanıyorum sorun bulursa zaten indirmeye başladığı an dosyayı siliyor.
Uğur hocam sizce en iyi antivirüs Kaspersky mi yoksa Eset mıdır
Benim için önemli olan her türlü virüsü bulması hızı önemli değil.
Teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben 2 yazılımı da kullandım, hatta birkaç tane daha denedim. En iyi veya kötüsünü bilemem ama beni en çok tatmin eden ve en az sorun çıkartan yazılım Kaspersky oldu. Dediğim gibi yıllardır kullanıyorum ve aldığım zaman minimum 2 yıllık lisans alıyorum.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Selam arkadaşlar,

Torrent ile oyun indirsem virüs bulaşır mı? Torrentoyun gibi bilindik sitelerden indirsem?
Korsan oyunlarda ve içeriklerde her zaman risk vardır. Kiminde malware oluyor, kiminde keylogger oluyor, kiminde mining virüsü oluyor...
Lütfen elinizden geldiğince orijinal içerik kullanın. Hem yapımcıların emeğini yemeyin, hemde kendinizi ve sisteminizi riske atmayın.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427
İllegal dosya indiriyorsanız indirdiğiniz dosyada virüs olabilir. Yoksa torrent sisteminin kendisi gayet güvenli ve faydalı bir teknolojidir.

KS

alpererbekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Korsan oyunlarda ve içeriklerde her zaman risk vardır. Kiminde malware oluyor, kiminde keylogger oluyor, kiminde mining virüsü oluyor...
Lütfen elinizden geldiğince orijinal içerik kullanın. Hem yapımcıların emeğini yemeyin, hemde kendinizi ve sisteminizi riske atmayın.
merhaba zaten ben de normalde korsana karşıyım bazı eski oyunlar artık satılmıyor o yüzden tek seçenek korsan oluyor ondan sormuştum ama yapıcak bir şey yok riskliymiş

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri