Toshiba L850 Ekrana Görüntü Gelmiyor (Anakart Sorunu)

evren94

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cihazı sürekli kullanıyordum. Film izlerken uyku moduna geçti ve farkedip açılması için fareyi oynattım açılırken bir anda görüntü gitti. Hiçbir hasar darbe oynama olmadı.
1. Lcd ekran başka bir notebookta denendi çalışıyor.
2. Data flex 2 farklı kablo ile denendi.
3. Olaydan beri HDMI ile tvye bağlı sorunsuz kullanıyorum. Format atıp ekran kartı driverını güncelledim ve ekran kartında da sorun yok.
4. 4+4 olan ramler farklı tek tek farklı slotlarda denendi. Farklı bir ram ile de denedim.
Tüm bunlara rağmen cihaz ekrana görüntü vermiyor sebebi ne olabilir?
5. Bios pili söküldü ve anakart flex girişi fırça yardımıyla temizlendi.
Sistem Özellikleri
i5 3210m İşlemci
8 Gb Ram
120 Gb Ssd
HD 7670m Ekran Kartı

Sorum şu, tüm bu denemelere rağmen görüntü vermeyip hdmi ile rahatlıkla kullanılabilen ve oyun oynanabilen cihazın sorunun anakart olduğu belli. Fakat harici görüntü de ekran kartında da bir sorun yaşamıyorum. Anakart üzerinde sorun yine de ekran kartı chipseti ile alakalı olabilir mi? Yoksa sigorta mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Laptop cihazlarında genelde görüntü akışını laptop ekranlara CPU içindeki GPU birimi verir. FPS 'i ekran kartının gücüyle alırsınız ama görüntü aktarımı CPU birimindeki GPU 'dan gelir genelde. Harici cihaz bağladığınızda görüntü alabilmenizin sebebi ekran kartı görüntü arabirimini kullanmanızdır. Yani işin özü büyük ihtimalle 3210M işlemcinizin görüntü biriminde veya anakart devresinde bir sorun olmuştur. Açıkçası cihazı bir tamircinin veya servisin görmesi daha mantıklı olur.

KS

evren94

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemciyi de denedim fakat yine aynı. i/o çipi aklıma geldi fakat onu denemedim henüz. Anakart tamirlerinde güvenilir yer bulmak ve az para kaçması biraz zor oluyor o yüzden en azından sorunu kendim bulmak istedim ama biraz sinir bozucu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben elektronikten anlamam. Yani anlarımda o kadar detaylı değil. Kendi cihazım olsa bakardım ama dediğim gibi çok detaylı anlamam. Sadece bildiğimi söyledim ki oda bir olasılık zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri