Sorunum kısaca şu:
Advanced/Trusted Computing menüsünde TPM 2.0 Device Found yazması yani TPM görmesi gerekiyor ancak görmüyor. No Security Device Found yazıyor bunu nasıl çözebilirim. Donanımsal bir arıza mı var yoksa halledebileceğim bir şey mi?
Bu zamana kadar yaptığım işlemler ve sorunun nasıl başladığı:
Öncelikle, sorunum başlarda yoktu. Bilgisayar geç açıldığı için "Memory Context Restore" ayarını aktif etmek amacıyla BIOS’a girdim. Bu ayarı etkinleştirdikten sonra mavi ekran hatası aldım. Ancak mavi ekran %0’da takılı kaldı, ben de bilgisayarı güç tuşuna basarak kapattım. Tekrar açarken BIOS’a girip Memory Context Restore ayarını kapattım.
İşlemci: AMD Ryzen 7800 x3d
İşletim sistemi: Windows 11
BIOS'u bir eski sürüme downgrade yapmak istiyorum bu mantıklı olur mu? Bir de aynı güncelleme yaptığım gibi mi yapacağım bu işlemi gerçekleştirirken?
Advanced/Trusted Computing menüsünde TPM 2.0 Device Found yazması yani TPM görmesi gerekiyor ancak görmüyor. No Security Device Found yazıyor bunu nasıl çözebilirim. Donanımsal bir arıza mı var yoksa halledebileceğim bir şey mi?
Bu zamana kadar yaptığım işlemler ve sorunun nasıl başladığı:
Öncelikle, sorunum başlarda yoktu. Bilgisayar geç açıldığı için "Memory Context Restore" ayarını aktif etmek amacıyla BIOS’a girdim. Bu ayarı etkinleştirdikten sonra mavi ekran hatası aldım. Ancak mavi ekran %0’da takılı kaldı, ben de bilgisayarı güç tuşuna basarak kapattım. Tekrar açarken BIOS’a girip Memory Context Restore ayarını kapattım.
- Sonrasında bilgisayar sorunsuz bir şekilde açıldı, fakat TPM algılanmamaya başladı. ChatGPT yardımıyla bazı işlemler denedim:
- BIOS ayarlarını kontrol ettim: UEFI açık ve Secure Boot aktif. (CMS, sanırım o da kapalıydı.)
- AMD Chipset Driver’ı kaldırıp yeniden yükledim.
- DISM ve SFC komutlarını uyguladım.
- BIOS’a girip F5 tuşuyla ayarları sıfırladım, ardından yeniden yapılandırdım.
- BIOS'u güncelledim.
- Aygıt Yöneticisi’nden Trusted Platform Module 2.0 öğesini sildim, ancak sonrasında tekrar yüklenmedi.
- Kayıt Defteri'nde TPM ile ilgili herhangi bir anahtar görünmüyor.
- Windows 11 Version 25H2 (onarım sürümü) indirmek istiyorum, ancak TPM 2.0 algılanmadığı için Windows Update hata veriyor.
İşlemci: AMD Ryzen 7800 x3d
İşletim sistemi: Windows 11
BIOS'u bir eski sürüme downgrade yapmak istiyorum bu mantıklı olur mu? Bir de aynı güncelleme yaptığım gibi mi yapacağım bu işlemi gerçekleştirirken?