Soru Trendyoldan Hazır Sistem PC Alınır Mı?

gaminglaptopcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Kütahya doğumlu Uşak'ta oturan bir Denizli'li
İşlemci
Ryzen 7 5700x
Ekran Kartı
Nvidia Geforce RTX 4060 8 GB
Yani Trendyoldan baktığımda hazır sistemler 30 ila 40-45 bin TL civarında oluyor aynı özelliklerinde laptop baksam bu fiyat bandı 50-60 bin liraya çıkıyor. O yüzden güvenilir mi bu trendyoldan hazır sistem pc alışverişi işi? İyi bir satıcıdan ve yorumlardan oluşan bir bilgisayar almaya kalksak diyelim iyi çıktı ama ileride uzun kullanımdan sonra tak diye bir arıza bir sıkıntı çıkarır mı sizce? Bu arada darboğaz olur mu işlemci ve ekran kartı ikilisi ile?
Mesela bu atom bilişim adında bir satıcıdan.

Son düzenleme:
KS

gaminglaptopcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Peki bu attığınız bilgisayara yükseltmeler lazım. O yüzden 32 GB ram olacak 1 TB depolama olacak artı Windows 11 pro yazılım atılacak. Başka bir eksiği var mı takılacak soğutucu fan falan? Eğer yoksa ram depolama ve yazılım atma işlemleri ve kargo parası da varsa, bunlar ile bilgisayarın fiyatı 40 bin lirayı aşar mı? Bilgisayar 36 bin lira zaten, bu dediklerimin hepsi 4 bin liraya olur mu?

Son düzenleme:
KS

gaminglaptopcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Tamam eyvallah sağolasın benim attığım bilgisayarın sadece 1000 TL üstüne 4070 li sistem buldun teşekkür ederim ama maksadım öğrenmek istediğim trendyoldan hazır sistem alınır mı? Güvenilir mi Yani ikinci el parça mı takıyorlar ne ediyorlar hile hurda yapıyorlar mı? Çok takınıtılı da değilim ilk defa bu işleri araştırıyorum bana göre 4060 ile 4070 farketmez. Benim oynacağım oyunlar (CS2, COD
PUBG, RAVENFİELD, GTA SA, FORZA5, ETS2, OMSİ2, ASETTO CORSA, Minecraft, MDS)(My dream setup). Her gün oynayasam bile 5 saati aşırmam fazla yormam bilgisayarı (e-sporcu, youtuber değilim zaten) çünkü sabah kakıp kahvaltı etcen ders çalışcan yada işe giderim(bir işe girersem kendi harçlığım için)evdeysem aileme yardımcı oluyorum işlerinde derken günün yarısı gidiyor böyle.

yutpe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam trendyoldan alıcagınız sistemin içine 2 el ürünmü sıfır ürünmü takıyolar bilemeyiz o yüzden güvenilir yerlerden itopya,gamiggen, ince hesaptan, vatandan vs yerlerden almanız daha iyi hem işin garantisinde sorun olmaz trendyoldan alıcagınız sistemin garantisinde sorun yaşayabilrirsiniz hocam ekran kartı konusunda bütçenize hangisi uygunsa onu alın benim tavsiyem 4070

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
571
Verdiğiniz linkte Trendyol kendisi satmıyor, oraya kayıtlı bir başka firma satıyor.
Yani satıcının güvenilir olup olmadığına bakmanız gerekiyor.
Trendyoldan alınır mı sorusunun cevabı satıcıya göre değişir. İyi bir satıcının ilanına denk gelirseniz ve fiyatı uygunsa anca öyle alınabilir.
Sizin verdiğiniz linkte sattığı ürünlerin marka modelleri verilmemiş. Sorulara cevaplardan gördüğüm kadarıyla A320 anakart var ve cidden 5700X ile kullanılacak en son anakart modeli olmalı. Markasını bile göremedim. Uyduruk markalarla bir bilgisayar topluyorsa sonradan başınız ağrıyabilir. Arıza halinde muhatap bulmak zor olabilir.

Kısaca kendime asla almayacağım bir ilan linki vermişsiniz.

Bu sistem çok daha iyi olur. Bunu alırsanız özelleştirme ile (2x16GB) 32 GB RAM yapmanızı öneririm. Bütçe varsa daha iyi bir işlemci soğutucu iyi olur.

Son düzenleme:

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Tamam eyvallah sağolasın benim attığım bilgisayarın sadece 1000 TL üstüne 4070 li sistem buldun teşekkür ederim ama maksadım öğrenmek istediğim trendyoldan hazır sistem alınır mı? Güvenilir mi Yani ikinci el parça mı takıyorlar ne ediyorlar hile hurda yapıyorlar mı? Çok takınıtılı da değilim ilk defa bu işleri araştırıyorum bana göre 4060 ile 4070 farketmez. Benim oynacağım oyunlar (CS2, COD
PUBG, RAVENFİELD, GTA SA, FORZA5, ETS2, OMSİ2, ASETTO CORSA, Minecraft, MDS)(My dream setup). Her gün oynayasam bile 5 saati aşırmam fazla yormam bilgisayarı (e-sporcu, youtuber değilim zaten) çünkü sabah kakıp kahvaltı etcen ders çalışcan yada işe giderim(bir işe girersem kendi harçlığım için)evdeysem aileme yardımcı oluyorum işlerinde derken günün yarısı gidiyor böyle.
Yani ürünün parçalarının marka ve modellerinin ne olduğu bile belli değil. Yazmış ama ne tür bir ürün kullanacak ürün bozulduğunda karşında bir muhattap bulabilecekmisin ? Yani çok şey yazmış ama hiç bir şey yazmamış gibi bir durum . Asla almam çevremdeki bir kişininde alamasına asla izin vermem. İmzamdaki sistemi gaming.gen.tr den aldım bugüne kadar hiçbir problemle karşılaşmadım aldıgım üründende memnunum.

KS

gaminglaptopcu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Yani ürünün parçalarının marka ve modellerinin ne olduğu bile belli değil. Yazmış ama ne tür bir ürün kullanacak ürün bozulduğunda karşında bir muhattap bulabilecekmisin ? Yani çok şey yazmış ama hiç bir şey yazmamış gibi bir durum . Asla almam çevremdeki bir kişininde alamasına asla izin vermem. İmzamdaki sistemi gaming.gen.tr den aldım bugüne kadar hiçbir problemle karşılaşmadım aldıgım üründende memnunum.
Öyleyse gaming gen hem ucuz hem güvenilir mi? O zaman oradan bakalım madem ki.
Valla dediğin doğru ya aslında ama insan dayanamıyor çok cazip çok ucuza geliyor güzel de yani

dmrlk44

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Aman sakın diyim hiçbir şekilde yanına dahi yaklaşmayın

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Öyleyse gaming gen hem ucuz hem güvenilir mi? O zaman oradan bakalım madem ki.
Valla dediğin doğru ya aslında ama insan dayanamıyor çok cazip çok ucuza geliyor güzel de yani
hiç riske atmayın gaming.gen.tr, itopya, incehesap vs. sitelerden almak daha iyi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri