Ttnet Sürekli Dalganan internet

Mehmet Turan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamun aleykum öncelikle kolay gelsin pc hocası ailesine hocam benim sorunum gün icerisinde sürekli internetim değişiyor dalganıyor devamlı olarak örnek olarak 10:00 'da 5 mpbs download varsa 10:05 te 20 10:10 da 1 10:15 te 15 gibi sürekli degisiyor ve bu durum yüzünden herhangi hiç bir şey yapamaz oldum bu neyden kaynaklanır ankastreden bana gelen kabloyu yeni degisitirdim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
TTnet 'i arayıp bu konu hakkında bilgilendirme yaptınız mı? Genelde altyapıdaki bir hata ( Kablo, donanım veya cihaz ) veya direkt TTnet tarafından kaynaklanan bir sorun olabilir. Sizin çözebileceğiniz bir durum olduğunu düşünmüyorum.

hasimiki

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kablosuz ayarlarından sadece 802.11n ye alin veya en yuksegi hangisiyse . 2.4 ghz 20 mhz secin. Kanal olarakta 13 veya 12 yi kullanin. 13 kanalinda bazen wifi gozukmuyoe eski cihazlarda

KS

Mehmet Turan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ttneti bir cok defa aradım ama malum her zamanki söyledikleri bakıyoruz diyor bakıyorlar ve size 35 mbps internet geldigi gözüküyor diyor ama nedense ben hic göremiyorum diye cevap verdigimde yapabilecegim bir şey yok diyorlar sizde sorun vardir diyor ama ankastreden gelen kabloyu degistim modemi ttnetten aldım zyxel VMG3312-B10B modem aldım baska ne sorun olabilir diyorum susuyor sonrası malum tel kapanıyor :) modemde söyledigin ayarları gerceklestirdim gün içerisinde deneyip görücem düzelip düzelmedigini umarım düzelir.

GZ9W63.png
[/url]http://[/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Direkt kablo ile bağlı ağ hızınız haricinde PING durumunuz nedir? Belki bunun için bağlı aygıtlara bir kaç ayar yapabiliriz.

KS

Mehmet Turan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
wifi baglantısı kuran 1 laptop ve 1 2 telefon var laptop ile de test yaptıgımda yine aynı sorunla karsılasıyorum ama kendim masaüstü kullanıyorum devamlı olarak bu sorunun çözümünü ne kadar arastırsamda bulamadım sizce neyden kaynaklı olabilir akıla ihtiyacım var düzelmesi icin ne gerekiyorsa yapabilirim de sorunun çözümünü bulamıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm ağ yapınız WiFi üzerine anladığım kadarı ile ve bu sorunun net bir çözüm yolu yok maalesef. Ağ tercihlerinizden "WiFi ağınızı" eğer 2.4Ghz seçeneği varsa bu ağdan bağlanın bu ağ yapısı duvar vs. gibi şeyleri daha iyi aşabilen bir ağ. Modem arayüzünden Kablosuz ağ yani WiFi sinyalini en üst seviyeye alın. WiFi ağına bağlanan cihazlarınızı sabit IP ile bağlayın bu daha stabil bir bağlantı sağlar. Windows için ekstra bir kaç şey yapabilirsiniz.

@echo off
netsh winsock reset
netsh winhttp reset proxy
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
netsh int ip reset
netsh int ip set dns
exit

Bu koyu renkte olan kodları bir notepad açıp yapıştırın ve kaydet deyin. Açılan pencerede Dosya adını reset.bat olarak değiştirin , Kayıt türünü Tüm Dosyalar yapın masaüstüne kaydedin. Sonra kaydettiğiniz dosyaya sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın bu işlem sizin tüm ağ yapınızı sıfırlayacak ve olası sorunlar varsa çözülecek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri