Tüm yollar denendi ama çözebilen yok malesef..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normal grafik ayarları ile offical PUBG kasmadan donmadan oynuyorum ama?

ASUS H61 anakart.
i5 3570K işlemci.
Geforce GTX 1050 Ti 4 GB
4+8 GB RAM (birbirleriyle MHz. Olarak uyumlu.
600 + 80 pluss Power Supply. (Rampage + Everest)

Bu özelliklere sahip bir PC'im var. Ve tüm oyunları sorunsuz açıyor ve oynuyorum. Ama gel gelelim LoL adlı oyunda (yayınlı-yayınsız) TF'ler esnasında (oyun içinde tüm oyuncuların bir arada olması) 240 - 300 FPS ile baslayan oyunda o esnalarda 80'lere 70'lere düşüyor. Normalde bu FPS'lerde o kaos içinde işlevli olabiliyorsun ama 70 80 yazıyor sanki 40 30 FPS arası oynuyormus hissiyati ile An'ı yaşıyorsun.

Oyunun herhangi bir koridorunda ise rakibe 1 2 skill atmak icin gidiyor skilini atıyorsun ama geri çıkarken sanki Slow Motion misali Slow ağır bir sekilde karakter geri gidiyor. Sanki o esnada arka planda herhangi bir uygulama açmışçasına bir tepki veriyor PC. Ama kullanımlara vs. bakıyorum herhangi bir hareket yok. Normal şartlarda bu özelliklerde bir PC ile tüm oyunları hemen hemen tüm oyunları akıcı ve cool bir sekilde oynamak varken bu sorun neden kaynaklanabilir?

bu sorunu düzeltmek icin yapılan tüm uygulamalarımı altta özen ile belirteceğim.

1. Tek slot tek 8 GB RAM ile denendi düzelmedi.
2. Baska RAM'ler takıldı denendi düzelmedi.
3. GeForce GTX 1050 2 GB ekran kartı ile denendi düzelmedi.
4. i3 3. nesil 3.2 GHz 3.200 işlemci ile denendi düzelmedi.
5. Farklı anakart ile denendi düzelmedi (Gigabyte B75M-D3V rev 1.1)
6. Windows 8.1 Single Language ve Windows 10 ve Windows 7 sürümleri ile denendi düzelmedi.
7. 16 GB RAM ile denendi düzelmedi. 4+8(12 GB) RAM ile denendi düzelmedi.
8. Farklı olarak 3 adet 2X 1080P ve 19 inch monitörlerle de denendi düzelmedi.
9. Kasa temizliği fan işlemci fanı ekran kartı fanları 4 4'lük temizlendi ve macunu en kaliteden alınıp sürünüldü ama düzelmedi.
10. Prizden gelen 3'lü set değiştirildi düzelmedi (elektriksel olabilir diye düşündüm)
11. Yük altında 55 60 derece Max 65 ekran kartı ise 54 ile 70.
12. Sadece HDD üzerinden kurulup denendi düzelmedi.
13. Sadece SSD ile kurulup denendi düzelmedi (HDD tamamen çıkarıldı)
14. Sistem içindeki kabloların hepsi değiştirildi düzelmedi.
15.Bios en güncel sürüm yüklenildi düzelmedi.
16.Farklı bir evde farklı bir mekanda denendi düzelmedi (topraklama elektriksel vs..)
17.350 Watt normal bir Power ile denendi düzelmedi.

Yani uzun lafın kısası akla gelebilecek her şeyi denedim ama bu sorun bir türlü cözülmedi.

Belki biri benim düşünemediğim sorunun yanıtını bulur ve benimle paylaşır sonrasında da bu lanet durumla karşılaşacak birisine şimdiden yardımcı olurum.

Gözlerinizi yordugum icin cok özür dilerim, şimdiden çok teşekkür ederim çabalarınız için.

Takipteyim.

İyi forumlar.

Selahattin Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başka bir monitörle denedin mi? Herşeyi denemişsin ama monitörle ilgili de olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
FPS düşümü monitör ile alakasız bir durum. Monitör değişimi sorunu çözmez zaten 3 adet monitör ile denenmiş. PSU yani güç kaynağı odaklı olabilir diye düşündüm kullandığınız markalar dandik iyi değil yani ve diğer denediğiniz 350W PSU o sistem için yetersiz oda olmaz yani PSU işini tekrar deneyin ama markası iyi bir ürün ile deneyin ve 400W 80+ veya üzeri olsun.

Bana sorun GPU yada CPU odaklı geldi yani kronik bir arızaları olabilir. Bu 2 bileşeni farklı bir sistemde teker teker deneyin derim.

Ayrıca Windows 10 kullanın ve UEFI bir sistem olsun 64 Bit aşağısı olmaz.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
FPS düşümü monitör ile alakasız bir durum. Monitör değişimi sorunu çözmez zaten 3 adet monitör ile denenmiş. PSU yani güç kaynağı odaklı olabilir diye düşündüm kullandığınız markalar dandik iyi değil yani ve diğer denediğiniz 350W PSU o sistem için yetersiz oda olmaz yani PSU işini tekrar deneyin ama markası iyi bir ürün ile deneyin ve 400W 80+ veya üzeri olsun.

Bana sorun GPU yada CPU odaklı geldi yani kronik bir arızaları olabilir. Bu 2 bileşeni farklı bir sistemde teker teker deneyin derim.

Ayrıca Windows 10 kullanın ve UEFI bir sistem olsun 64 Bit aşağısı olmaz.

Aynen arkadas söylemis ama monitörsel bir durum söz konusu kesinlikle değil. 350W ile denedim doğru bunu deneme nedenim birebir aynı sorunu vericek mi diye ki aynı sorun vardı power yetti. tuhaf ama yetti. bu seferde yetmediğinden dolayı yapmıstır dedim. sonra 600'lü olana geçtim yine aynı tüm parcalar farklı bir kasada denendim 2li kombinasyonlu 3lü ye geçmedim bir de tekli denedim. i5 + gtx 2 gb denendi yine aynı i3 + 2 gb denendi aynı. şuan ise takılı olan gtx 1050ti + i5 

uğur'um bu arada tüm windows sürümleri denendi. UEFI olsun olmasın ve hepsi de 64 bitti.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Benim tahminim bir bileşen hatası var test edilmeli hepsi ama ayrı bir sistemde yani sizin sistemde bileşen bileşen değil başka bir sistemde sizin sistemden teker teker alınarak denenmeli bileşenler. Sizin sistemde yapabilecekleriniz belli RAM testi yapabilirsiniz arıza var mı anlamak için ki onun testini aşağıya bırakıyorum. Disklerin veri hata oranlarına bakabilirsiniz disklerde hata var mı anlamak için ki onuda aşağı bırakıyorum. Diğer bileşenlerin kesin sonuç veren testleri yok.

RAM test işlemi.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı yada frekans bazlı uyum sorunu yaratıyor demektir. Testi bitene kadar sürdürün.
HDD disk için HDTune yazılımından Error Scan taraması yapıp sonuç olarak kırmızı hata alırsanız diskte sorun var demektir. SSD disk için ise CrystalDiskInfo yazılımını kurun ve SSD diskinizi seçip aşağıdaki disk bilgilerini paylaşın bakalım hata var mı. Birde SSD diskinizin yazılımı varsa kurun onun üzerinden de bilgilerini paylaşın.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Boot üzedrinden nem86 testlerini 3 farkı ram'e uyguladım herhangi bir hata bulunmamıstı..  şimdi ise disk ile alakalı yazdıklarınız olan önerileri uygulucam teşekkürler geri dönüş yapacağım. Ram'ler icin daha önce image dosyası oluşturup usb ile pc yeniden baslatıp ram testlerimi yaptım ve başarılı olarak her biri sonuclandı 2x 8gb 1x 4gb olarak 5 6 saat sürmüştü. 3 gün önce gerçekleştirdim.. 

şimdi sizin hdd ve ssd olaylarını halledicem..

not: daha önce ssd için sandisk'in yazılımını indirdim güncel mi değil mi bakmak icin o esnada SSD'de bir arıza olmadıgı görülmüştü. ama tekrar söylüyorum şimdi sizin önerileri deneyeceğim..

şuan devam ediyor diğer SSD için bahsettiğinz program ile de deneyeceğim. HDD sistemden söktüm.

SON HALİ.. !!

diskinfo.exe programını actım ama tarama diye bir sey yok sadece seceneklerde TEKRAR TARA diye bir sey var ona mı tıklayayım uğur bu arada.. ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu disk yeni sorunsuz yani RAM ve Disk odaklı sorununuz yok. Birde INTEL için CPU testi vardı bekleyin bakalım sizin işlemcinizde çalışıyor mu onu kontrol edeyim eğer çalışıyorsa onunda linkini paylaşırım.

Bu bağlantıdan indirip test başlatın sistemde işlemci ile alakalı bu aracın tanımlayabildiği bir sorun olursa zaten uyarı verecek.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Programı otomatik indirmedi. eğer calısmıyorsa burdan tıklayarak indirebilirsiniz dedi en alt sağ kösede ingilizce olarak. bende öyle yaptım. ardından indirdim kurdum ve OTOMATİK baslattı testi. Ve altta sonuçlar..

Power sorun dimi.. ? 
bence power baska bir yanıtı yada cözümü yok bu olayın.. ben tek tek kendi başıma da denedim tüm yazılımsal programlarla tek tek baktm ama hiç bir arıza ve sorun görmemiştim. 

şimdide bir bilen olarak seninle denedik hemen hemen hepsin.. sonuç yine aynı düzelme yok. 

bu arada ekran kartı sıfır
ram tamam:
cpu tamam
ana kart farklı anakartla denendi ve ısısı normal
aynısı cpu içinde geçerli macun fan oturtturması vs. yapıldı.
monitörlerde denendi.
farklı bir evde de denendi.
sonuçlar yine aynı düzeyde düzelmedi yani
bence son hamle power almak ve denemek olcak gibi görünüyor.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakartta olamaz 2 farklı anakartla denendi aynı sorun vardı hep.
4x ekran kartı ile de denendi 
şuan takılı olan sıfır 2. günü daha gtx 1050 TI 4 gb MSI
DENENLER
AMD RX 570 580 470 480 (2x 8GB 2x 4gb)
geriye PUS kalıyor ..

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamamdır varmı %100 sağlam emin oldugun bir öneri bak bunu al asla sorun yaşamazsın dediğin bir power marka vs.. +600 de olur +500 de ileriye dönük şuanda var 600W 80 pls + rampage + everest

ben ileriye dönük olarak 750W + 80 plus crosair PSU almayı düşünüyurum. almalımıyım yoksa almamalımıyım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Rampage , Everest , Gamepower , Gametech , TX vs. vs. bu markalar dandik çin menşei ürünler. Bunları nereden buluyorsunuz cidden soruyorum dalga filan geçmek değil amacım.

PSU önerilerim aşağıda.

1. SHARKOON 650W SHP650 V2 80+ - 371,81 TL
  2. FSP Hydro K 700 700W 80+ Bronze - 471,57 TL
  3. High Power Performance GD 600W 80+ Gold - 530,44 TL
  4. High Power 750W ELEMENT BR 80+ Bronze - 572,88 TL
  5. High Power Performance GD 750W 80+ Gold - 681,66 TL
  6. Seasonic Core GC 650W 80+ GOLD - 701,05 TL
Bu önerdiğiklerinde en kaliteli PSU modeli 6 numara Seasonic ki kendisi dünyanın en iyi PSU üreticilerinde başı çeken markalardan birisidir FSP markasıda dahil bu listeye. High Power markasıda genel olarak pek çok adı bilindik üst düzey firmaya PSU üreten ciddi rakiplerden birisidir. Seasonic ve FSP kadar iyi değil ama ciddi anlamda listenin başlarında yer alan firmalardan birisidir. Sharkoon modeli alman markası F/P oranı yüksek sorunsuz bir üründür en ucuz alınabilecek mantıklı PSU modellerinden birisidir. Ben olsam ya 2 numara ya 3 numara yada 6 numarayı alırdım ki 6 numaralı ürün en iyi seçenek dediğim gibi. 650W güç ise RTX 2080 Ti ve 3950X gibi bir sistemi sorunsuz besler sorun yok.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamamdır 2 3 ve 6'ları araştırıp şimdi alacağım karar verip sende burdasındır insallah 20 dk içinde sana geri döneceğim. bu arada nerden aldım rampage'i netten cok övdüler bende gittim vatandan aldım hurraa gidip :D

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10885#yorumlar 
yada bu 
https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-core-gc-650-650w-80plus-gold-atx-guc-kaynagi-ssr-650lc.html
sen karar ver onu alacağım şuanda seni bekliyorum uğur..

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eyvallah sağ olasın güzel dileklerin için.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri