Türk Telekom Vpn Sitelerine Erişim Sorunu

Metee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
2 - 3 gün önce eve altyapı geldi ve Türk Telekomdan internet bağlattık. Eski internetimizle girebildiğim VPN sitelerine (örneğin, Proton VPN, VPNBook, hotspot Shield, Surfshark VPN) giremediğimi farkettim. DNS vs. değiştirmeyi denedim. Biraz araştırma yaptığımda Türk Telekom'un VPN sitelerine engel getirdiğini okudum. Sorunu birçok kişi yaşıyor olmalı, sizin bildiğiniz çözüm yolu vs. var mı acaba?

Ekli dosyalar

• 1733675087571.png
    1733675087571.png
    63 KB · Görüntüleme: 8
  • 1733675089482.png
    1733675089482.png
    63.3 KB · Görüntüleme: 8

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Ulaşılınabilinir.

Önce TTNET in verdiği bir modem mi kullanılıyor. Ayarlara bir bakın kısıtlama türünden, ayrıca TTNET online işlemler sayfası buradan kısıtlamalar varsa deaktif edin.

DNS Önbelleği Temizleme
Başlat > Çalıştır (veya windows+r) menüsünü tıkladıktan sonra ekrandaki kutucuğa cmd yazıyoruz. Gelen msdos komut ekranına sırasıyla aşağıdaki komutları yazıyoruz. Her bir satır komutu yazdıktan sonra Enter tuşuna basıyoruz:

• ipconfig /flushdns
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • exit
Önce yukarıdakileri yaparsınız.

Sonra Ayarlar> ağ ve internet > ethernet > DNS sunucusu ataması > düzenle den
ıpv4 ve ıpv6 için tercih edilen satırlara. TİER 2 den bize en yakın mesale GREECE IP4, ıpv6 değerlerini copy paste yapın. VPN resmi sitelerini açabileceksiniz. Yine takılma açmama olursa.
  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • exit
DNS atamaları buradan:

Ulaştıktan sonra VPN programının indirilmesi ve kullanımı. yukarıdakilere gerek kalmayacaktır.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri