Türkçe Dil Desteği Vermemek.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Selamlar,

Çok saçma 10 kişinin olduğu ülkelere bile dil desteği veriyorlar.

Ama bi oyuna Türkçe destek seslendirme yapamıyorlar bu durum sinirimi bozuyor kocaman firmaların işi gücü bırakıp ırkçılık yapacağını düşünmek istemiyorum...

Yada steam dolar kuru hala olması gerekenden düşük tutulduğu için bütçe mi ayırmak istemiyorlar kafamda ilginç sorular.

Moderatörün son düzenlenenleri:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Türkçe dil desteği vermek zor değil, maliyetli hiç değil. Bu koca koca firmaların sağlam kazançlar elde ettiği piyasada dil desteği eklemek inanın çok ucuz kalıyor (maliyet bahanecilerine gelsin bu metin). Türkiye pazarı da azımsanmayacak kadar gelişmiş durumda. Çok fazla oyun satmaya başladılar. Hele ki bu son kur güncellemeleriyle yeni oyun fiyatları da katlanarak artmış ve dünyadaki bir çok ülke ile benzer fiyatlandırmalara bize de satılmaya başlanmışken. Eskiden yerli-yabancılar (yani içimizdeki İngilizler) "bize zaten ucuza satıyorlar", "bizde korsan çok", "dil desteği çok maliyetli iş" gibi saçma söylemlerle kendilerini kandırdılar veya avuttular. Rusya'da korsan yok mu sanıyorsunuz? Neyse lafı evirip çevirip hiç seslerini çıkarmayıp, başkasına da sesinizi sakın çıkarmayın dercesine garip garip bahaneler yazılıp çizildi.

Yıllardır Türkçe dil desteği için Türk oyuncular bir olup da seslerini çıkaramamıştır. Herkes banane diyerek, ben yazacağım da dil desteği mi gelecek diyerek, vurdumduymazlık yaparak ötelemiştir.

Birlikte tüm Türk oyuncular tepkilerini ünlü platformlarda duyursa, emin olun zamanla Türkçe destek vermek zorunda kalırlar. Ancak yine de direnebilirler.

Hatta bana kalırsa bu dil desteği oyunlarda yasalara dayandırılmalı. Aksi halde ülkede satışı yasaklanmalı (tabii muhtemelen yasa çıkış tarihinden itibaren yapılacak yeni oyunları kapsardı). Böyle bir uygulama getirilse kesin olarak bir çok oyun Türkçe dil desteğini vermek zorunda kalırdı. Hem de çok hızlı girişirlerdi bu işe. Ben başka bir çözüm göremiyorum.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Türkçe dil desteği vermek zor değil, maliyetli hiç değil. Bu koca koca firmaların sağlam kazançlar elde ettiği piyasada dil desteği eklemek inanın çok ucuz kalıyor (maliyet bahanecilerine gelsin bu metin). Türkiye pazarı da azımsanmayacak kadar gelişmiş durumda. Çok fazla oyun satmaya başladılar. Hele ki bu son kur güncellemeleriyle yeni oyun fiyatları da katlanarak artmış ve dünyadaki bir çok ülke ile benzer fiyatlandırmalara bize de satılmaya başlanmışken. Eskiden yerli yabancılar (içimizdeki İngilizler) bize zaten ucuza satıyorlar, bizde korsan çok gibi söylemlerle kendilerini avuturlardı. Rusya'da korsan yok mu sanıyorsunuz? Neyse lafı evirip çevirip hiç seslerini çıkarmayıp, başkasına da sesinizi sakın çıkarmayın dercesine garip garip bahaneler yazılıp çizildi.

Yıllardır Türkçe dil desteği için Türk oyuncular bir olup da seslerini çıkaramamıştır. Herkes banane diyerek, ben yazacağım da dil desteği mi gelecek diyerek, vurdumduymazlık yaparak ötelemiştir.

Birlikte tüm Türk oyuncular tepkilerini ünlü platformlarda duyursa, emin olun zamanla Türkçe destek vermek zorunda kalırlar. Ancak yine de direnebilirler.

Hatta bana kalırsa bu dil desteği oyunlarda yasalara dayandırılmalı. Aksi halde ülkede satışı yasaklanmalı (tabii muhtemelen yasa çıkış tarihinden itibaren yapılacak yeni oyunları kapsardı). Böyle bir uygulama getirilse kesin olarak bir çok oyun Türkçe dil desteğini vermek zorunda kalırdı. Hem de çok hızlı girişirlerdi bu işe. Ben başka bir çözüm göremiyorum.
Mesajın son kısmı aşırı mantıklı.

Ancak ülkemizde oyun oynamak çocuk işi boş iş sayıldığı için geleneksel yapıdan çıkmak yıllardı mümkün olmadığı için yetkililerin bu durumu önemseyeceğini çok düşünmüyorum.

Genç dinamik bilimsel düşünen insanlar lazım bize ama maalesef halk olarak beynimiz yıkandı sorgulama yeteneğimizi unutup şükür ettirilmeye mecbur bırakıldık.

Öyle gece gece niye bu durumdayız diye bi daraltı geldi o yüzden açtım konuyu evet basit bi dil desteği yüzünden bunlar oldu.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
...ülkemizde oyun oynamak çocuk işi boş iş sayıldığı için ...
Bir diğer sürekli öne sürülen saçma bahane.
Bunlar bahane değil, olamaz da.
Yapılacak daha önemli işleriniz yok mu? Diyen neneler, dedeler... Onlar yasayı etkileyen kişiler değil.

Yasa çıkaran merciiler sözde okumuş, bilgili ve eğitimli insanlar değil mi?

Ekleme yapayım, çuvaldızı kendimize batırmamız lazım. Biz oyuncular olarak yasa çıkaranlara bu talebimizi topluca bildirebiliyor muyuz? Bu yasalar çıksın diye ne gibi çabamız var?
HİÇ??? Hiç bir şey yapmıyoruz tabii ki.

• Üzgün
Reactions: XXL

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri