Türkçe olmayan klavyeler kullanılır mı ?

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Arkadaşlar çok hoşuma giden bir klavye buldum fakat Türkçe karakterler yok alsam nasıl sorunlar yaşarım yada yazılım ile Türkçe yapıla bilir mi ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-12-12-22-30-30-437_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-12-12-22-30-30-437_com.android.chrome.jpg
    685.2 KB · Görüntüleme: 48

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Arkadaşlar çok hoşuma giden bir klavye buldum fakat Türkçe karakterler yok alsam nasıl sorunlar yaşarım yada yazılım ile Türkçe yapıla bilir mi ?
Hayır tuşlar yine aynı çalışır sadece ğ tuşu yerine (klavyede görüntü olarak) nokta falan olur

KS

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Hayır tuşlar yine aynı çalışır sadece ğ tuşu yerine (klavyede görüntü olarak) nokta falan olur
Ama ç ve ğ g harfler var yani sadece görüntü olarak görünmüyor yanlış anlamadım değil mi ?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Denildiği gibi sadece harf yerine noktalama işareti oluyor. Çıkart alıp ya da uygun tuş ile görüntüsünü değiştirebilirsiniz.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Kullanılır yıllardır kullanıyorum sadece tuş ataması yapacaksın sorun ortadan kalıyor :)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Windows olarak Ü bastığında anlar ve yazar ama klavyede görüntü olarak orada başka bir simge yada harf olabilir.

Windows da ayarlarda Türkçe Q klavyeye alman gerekiyor.

Evil Belief

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ben kullanamazdım. Olay sadece ğ ü ş falan değil, bazı klavyelerde noktalama işaretlerinde de sıkıntı oluyor. Mesela atıyorum alt tire yapacaksın, Shift + (-) tuşuna bastığını sanıyorsun, çıkan sonuç senin istemediğin bir şey oluyor. Türkçe Q aldım kafa rahat.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Ben şuan f klavye kullanıyorum mesela evde bu vardı klavyem bozuldu bunu kullanıyorum q yerine

ikikarefarki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Evdeki bilgisayarımda aynı klavye düzenine sahip bir klavye kullanıyorum ben de. Türkçe Q yaptığın zaman, küçüktür büyüktür işareti gelen yerlere "ö" ve "ç" harfleri denk geliyor. Bu yüzden o işaretleri kullanamıyorum klavyede. O işaretleri kullanacağım zaman google'dan veya ekran klavyesinden alıyorum. Yazılım sektöründe çalışıyorsan bu klavyeyi Türkçe Q düzeninde kullanamazsın. Eğer iş için lazım değilse sorun yaşamazsın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri