Türkçe Ve Matematik?

hasan256

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
arkadaşlar biliyorum burası teknolojiyle ilgili bir yer ama size sormak istiyorum.
ben dgs sınavına hazırlanıyorum 2 yıllık üni bitirdim (4e tamamlamak için giriyorum)
1:) paragraf çözüyorum ama bi türlü netlerim artmıyor okuduğum paragrafları anlamıyorum ne yapmam gerekiyor (kitap okuyorum hatta seve seve okuyorum)
2: matematik ise temelim 0dı şimdi anlıyorum ama tek başıma soru çözemiyorum. atıyorum 1 soruyu yapamadım videosunu açıp baktığımda anlıyorum. ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?
eğer yasaksa kaldırabilirim.

Blaster

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Ben de çok kitap okurum fakat iş paragraf çözmeye geldiğinde durum değişiyor. Ara vermeden uzun süreli bir içeriğe yoğunlaşmayı benim bünyem kaldırmıyor. Sınırlarımı zorlayarak girdiğim KPSS önlisansta 77 puan alınca dedim benden bu kadar. Olayın başka bir boyutu ise ülkemizde liyakatsizliğin tavan yapması, hazırlanan sorulara da yansıyor. Tuzak soru tabii ki olacak fakat bunlarınki bildiğin troll soru.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
arkadaşlar biliyorum burası teknolojiyle ilgili bir yer ama size sormak istiyorum.
ben dgs sınavına hazırlanıyorum 2 yıllık üni bitirdim (4e tamamlamak için giriyorum)
1:) paragraf çözüyorum ama bi türlü netlerim artmıyor okuduğum paragrafları anlamıyorum ne yapmam gerekiyor (kitap okuyorum hatta seve seve okuyorum)
2: matematik ise temelim 0dı şimdi anlıyorum ama tek başıma soru çözemiyorum. atıyorum 1 soruyu yapamadım videosunu açıp baktığımda anlıyorum. ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?
dostum sayısaldan giriceksen lisans bölümüne normal artmaması sözel 0.3 net veriyor sayısal 2.8

Flyless_duck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Paragraf günlük çözdüğün soru sayısını arttırman iyi olacaktır matematiğe gelirsek çözdüğün ya da gördüğün soru sayısı arttıkça bir şeylerin değiltiğini hissedeceksin tavsiyem sık sık soru çözüm izlemen olur

bekogluaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Sık sık soru çöz. Farklı kanalları takip et. Farklı kaynaklardan soru çöz. İnternette geçmiş yıllarda çıkmış sorular diye arat. Hem soruları hem de çözüm yöntemleri mevcut. Kısacası ne kadar çok tekrar o kadar çok soru görmüş olursun. Bu da zamanla çözüm yollarını daha rahat bulmanı sağlar. Türkçe'ye gelirsek ben en baştan temel konulardan itibaren videolar izlemeye başlamıştım hatta kısa süreli özel ders bile aldım. Türkçe'de dil bilgisi vb. çok önemli yani bunları bilmeden paragraf sorularını bırak basit soruları bile çözemeyebilirsin. Türkçe'de 2 şey yapman gerekiyor bol bol konulara çalışmak ve o konulardan bol bol soru çözmek başka yöntemi yok.

Şahsen bana Türkçe, Matematikten çok daha zor geliyordu ve sorunumu bu şekilde çözdüm. Bende 2018'de DGS'ye girdim. 6 ay boyunca sağlam çalışmıştım bol bol tekrar vb.

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Türkçede Sana tavsiyem günlük en az 100 soru çözmen. Kitap okumayla ilgili şunu söyleyebilirim en az 5-6 ay sonra etkisini görebilirsin. Birde şuna dikkat etmen gerek: “kitap okuyorum paragrafı rahat çözerim” kafasından kesinlikle çıkman gerek. Çünkü bu soru sayısını çözmekten uzaklaştırıyor

matematikte ise bolca soru çözmen lazım bunun pek bi yöntemi yok. Ama eğer diyosan ben zorlanmak istiyorum.
çözeceğin soruyu baştan çöz sonra çözemedinmi? cevap anahtarını açıp o cevabı bulana kadar çözmeyi denemekte bazen fayda sağlıyor

KS

hasan256

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
dostum sayısaldan giriceksen lisans bölümüne normal artmaması sözel 0.3 net veriyor sayısal 2.8
orası öyle ya bu saatten sonra en iyisi matematik kasmak olucak

hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar sağ olun

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Türkçe konusunda yardımcı olabilecek bir hoca bulman lazım. Kendi kendine geliştiremiyorsan soru çözme tekniklerini bilen birinden yardım almanda fayda var. Farklı bakış açılarını anlamanı ve soru çözmeni kolaylaştırır yardım alırsan.
Soru çözme teknikleri dışında hızlı okuma teknikleri konusunda da yardım alabilirsiniz veya kendi kendinizi hızlı okuyup anlamak üzerine zorlamanız gerekli. Okuduğunuzu anlamazsanız çözmeniz de zorlaşır.

Matematiği ben zamanında kendi kendime öğrendim. Şöyle ki çözemediğim sorularda yardım almak için dersane kurs fark etmeksizin hocalara sorduğumda tıkanıp kalıyorlardı ve mecbur kendimi geliştirmek adına iyi bir kaynak bulup hoca olmadan çalışmak zorunda kalmıştım. Özetle şanssızdım. Ben de gidip eğitim seti satan yerlere soruşturduğumda sadece BİL İQ seti vardı o dönemde onu almıştım (siz farklı bir yayından da alabilirsiniz), içeriğinde videolu anlatımları vardı, test yaprakları ve kitapları da vardı. Videolu anlatımlarını konu konu ilerleyip bildiklerimi hızlıca geçip bilmediklerimi iyice dinleyip daha kolay öğreniyordum. Öğrendiğim gibi aynı konu ile ilgili ne kadar test varsa çözüyordum. Bu şekilde pekiştire pekiştire gitmiştim. 1 ayın sonunda tüm eksiklerimi gidermiş ve üniversite sınavına hazır hale gelmiştim (siz hangi sınava hazırlanıyorsanız ona yönelik uyarlama yapabilirsiniz kendinize). Sonrasında full deneme sınavı ile soru çözme hızımı artırmıştım. Bu yöntemi uygularsanız matematik konusunda başarı sağlayabileceğinizi düşünüyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri