Türkiyede ikinci el pazarı hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
Sizce neden ikinci el fiyatları sıfırından fazla? Öyle kampanyalı ürün beklemekten falan bahsetmiyorum. Baya baya girin sarı siteye yada diğerlerine. Herhangi bir sistem, ekran kartı her ne olursa olsun.

Mesela adam 5 aylık temiz rtx 2060 ilanına 9000 yazmış. Ancak akakçe ye girdiğinizde 8 bine sıfır olarak çok rahat 4 5 markanın ürününü bulabiliyorsunuz.
,
Aynısı sistemler içinde geçerli;

Bunu yapan bir iki kişi olsa neyse, ancak genel olarak böyle bir pazar var. Sizce bunun nedenleri nedir? Bazen düşünüyorum elindeki ürünü ihtiyaçtan satmak isteyen insan bu fiyatlara koyamaz diye.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Türkiyede ikinci el pazarı hakkında

Aynı şey 2. el otomobil için de geçerli , arz talep meselesi . Umarım o fiyatlardan 2. el ve daha pahalı almıyorlardır insanlar.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367

Çok basit dün yaşadığım durumu söyleyeyim; Yağ haberleri ülkede çok hızlı yayıldı. Gerek TV, gerek internet muhabbetinden dolayı.

Ardından insanlar yağ kuyruğuna girdi ve hiç bir yerde 5LT yağ kalmadı. Bazı firmalar yağları satıştan çekip depolara kaldırdı. 110TL olan ayçiçek yağı, 5 saat sonra 230TL ile 280TL arasında satılmaya başlandı. Bir ülkede arz - talep ne kadar çok olursa, ne yazık ki o kadar fazla fiyat artışı yaşanıyor.

Ürüne olan talep azaldığında fiyatlar düşüyor. Bu araba sektöründe de aynı, ekran kartında da, giyim ve yiyecek sektöründe de.

semoloko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18

@"OceanLaB" Hocama katılıyorum ben anakart alacaktım 2100 tl idi indirimdeydi ertesi gün baktım bu ürüne hatırlamıyorum ne kadar olduğunu fazlaydı ama ondan sonra 1 gecede fiyatı 3500 tl oldu gerçekten yazık haksız kazanç

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

2. el piyasası garip bir durumda ucuz olsun diye 2. El alırdık artık pek mantığı kalmadı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri