Twitch Pubg yayınlarında kasma/takılma sorunu

furkanaltndg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İyi günler herkese,

Bir haftadır twitch platformunda yayın açmaktayım. Gayet yeterli olduğunu düşündüğüm bir sistemim var ancak PUBG yayını yaparken yayında takılmalar oluyor. Yayın bit rate değiştirmeyi, çözünürlük düşürmeyi, oyun içi ayarları değiştirmeyi denedim ancak sorunumu gideremedim. İnternette de sorunuma çare bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İşlemcim r5 5600
Ekrankartı Rx 6700
16 gb 3600 Ram
Yayın için OBS kullanıyorum.
Net hızım 200 dow. 10 up. (1000 dow 100 up ile de denedim. Aynı sorun halen devam etmekteydi. Net ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.)
Yayını 720p 60 fps 6000 bitrate veriyorum.
Oyun ayarları görüş ultrayken gerisi ortada falan. Dikey senkronize de açık.

Yayındaki takılmalar oyun esnasında bana kesinlikle yansımıyor.

Sorunu linkteki yayın tekrarından görebilirsiniz. Aşağı yukarı bu dakikalarda bariz ortaya çıkıyor sorun.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
İşlemcim r5 5600
Ekrankartı Rx 6700
16 gb 3600 Ram
Yayın için OBS kullanıyorum.
Net hızım 200 dow. 10 up. (1000 dow 100 up ile de denedim. Aynı sorun halen devam etmekteydi. Net ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.)
Yayını 720p 60 fps 6000 bitrate veriyorum.
Oyun ayarları görüş ultrayken gerisi ortada falan. Dikey senkronize de açık.

Yayındaki takılmalar oyun esnasında bana kesinlikle yansımıyor.

Belirttiğiniz bileşenler ve internet hızı ile sorun yaşamıyor olmanız gerekir.
Sorunun sadece yayında olduğunu söylemişsiniz, bu durumda OBS/Yayın ayarlarında bir sorun var gibi görünüyor.

Twitch Studio ile otomatik kurulum yapıp test edebilir misiniz?
Twitch Studio, Twitch'in kendi yayın uygulaması. - - Twitch STUDIO
Sisteminize ve internetinize göre otomatik olarak en uygun ayarlamaları yapıyor.
Eğer Twitch Studio'nun size önerdiği ayarlar ile test yayını yaptığınız zaman sorun yaşamazsanız, aynı ayarları OBS'e aktarırsınız.

KS

furkanaltndg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Belirttiğiniz bileşenler ve internet hızı ile sorun yaşamıyor olmanız gerekir.
Sorunun sadece yayında olduğunu söylemişsiniz, bu durumda OBS/Yayın ayarlarında bir sorun var gibi görünüyor.

Twitch Studio ile otomatik kurulum yapıp test edebilir misiniz?
Twitch Studio, Twitch'in kendi yayın uygulaması. - - Twitch STUDIO
Sisteminize ve internetinize göre otomatik olarak en uygun ayarlamaları yapıyor.
Eğer Twitch Studio'nun size önerdiği ayarlar ile test yayını yaptığınız zaman sorun yaşamazsanız, aynı ayarları OBS'e aktarırsınız.
Twitch Studio ve AMD ReLive 4500 bitrate 720p60fps öneriyor. İnternet hızım testlerde nispeten yüksek çıksa da sanırım bağlantım stabil değil. Keza 4500 bitrate de yayın verdiğimde de halen takılma sorunlarıyla karşılaşıyorum.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Twitch Studio ve AMD ReLive 4500 bitrate 720p60fps öneriyor. İnternet hızım testlerde nispeten yüksek çıksa da sanırım bağlantım stabil değil. Keza 4500 bitrate de yayın verdiğimde de halen takılma sorunlarıyla karşılaşıyorum.
Daha düşük ayarlarda tekrardan test edin.
Yayın kalite ayarlarını kademeli olarak düşürün.
Akış sırasında da anlık olarak bit değerlerinizi takip edin.
Herhangi bir aksaklık/drop olursa oradan daha net görebilirsiniz.

Dilerseniz test için geçici/farklı bir hesap kullanabilirsiniz.
Takipçilerinizi rahatsız etmez ve istatistiklerinizi etkilemez.

KS

furkanaltndg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Daha düşük ayarlarda tekrardan test edin.
Yayın kalite ayarlarını kademeli olarak düşürün.
Akış sırasında da anlık olarak bit değerlerinizi takip edin.
Herhangi bir aksaklık/drop olursa oradan daha net görebilirsiniz.

Dilerseniz test için geçici/farklı bir hesap kullanabilirsiniz.
Takipçilerinizi rahatsız etmez ve istatistiklerinizi etkilemez.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ancak maalesef ki bahsettiğiniz çoğu şeyi denedim ancak bir çözüm bulamadım. Yayın esnasındayken ne OBS'de ne twitch arayüzünde herhangi bir drop gözükmüyor. 5500 - 6000 bitrate verdiğim zamöan dalgalanmalar oluyor ancak 4500'e çektiğimde oldukça stabil bir grafik karşılıyor beni. Twitch mükemmel bağlantı olarak sınıflandırıyor, gerçi 6000 de verirken ve takıla takıla yayın yaparken de mükemmel bağlantı diyor. Ancak şöyle bir durum var ki Twitch'in belirttiği üzere TR'de server olmaması hasebiyle yayın doğrudan twitch'e aktarılmıyormuş ve bu ara aşamalarda yaşanan sorun son nokta olan Twitch'e yansımayabilirmiş. Bu durum da yayıncı panelinde gözükmezmiş.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ancak maalesef ki bahsettiğiniz çoğu şeyi denedim ancak bir çözüm bulamadım. Yayın esnasındayken ne OBS'de ne twitch arayüzünde herhangi bir drop gözükmüyor. 5500 - 6000 bitrate verdiğim zamöan dalgalanmalar oluyor ancak 4500'e çektiğimde oldukça stabil bir grafik karşılıyor beni. Twitch mükemmel bağlantı olarak sınıflandırıyor, gerçi 6000 de verirken ve takıla takıla yayın yaparken de mükemmel bağlantı diyor. Ancak şöyle bir durum var ki Twitch'in belirttiği üzere TR'de server olmaması hasebiyle yayın doğrudan twitch'e aktarılmıyormuş ve bu ara aşamalarda yaşanan sorun son nokta olan Twitch'e yansımayabilirmiş. Bu durum da yayıncı panelinde gözükmezmiş.
Senden çok daha düşük seviyede hıza ve sistemlere sahip olan insanların yayın yapmalarına yardımcı olmuştum. Ekstra bir durum olmadığı sürece sorunsuz yayın yapıyorlardı. Atladığın veya gözden kaçan bir nokta var gibi. Bence hevesini kırma, global kaynaklardan araştırmaya devam et.

KS

furkanaltndg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Senden çok daha düşük seviyede hıza ve sistemlere sahip olan insanların yayın yapmalarına yardımcı olmuştum. Ekstra bir durum olmadığı sürece sorunsuz yayın yapıyorlardı. Atladığın veya gözden kaçan bir nokta var gibi. Bence hevesini kırma, global kaynaklardan araştırmaya devam et.
Ben de atladığım bir nokta olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ederim yardımınız için. Uğraşacağım ve bulacağım.

KS

furkanaltndg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar sorunumu 2012 ve sonrası Microsoft Visual C++ ları kaldırıp tekrar kurarak çözebildim. Benzer sorunları yaşayan arkadaşlar var ise bir de bu yöntemi deneyebilirler.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Arkadaşlar sorunumu 2012 ve sonrası Microsoft Visual C++ ları kaldırıp tekrar kurarak çözebildim. Benzer sorunları yaşayan arkadaşlar var ise bir de bu yöntemi deneyebilirler.
Gözün aydın o zaman.
Şu an 6000'de 60 FPS sorunsuz mu yapıyorsun?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Bazı anlar, Pubg de alanın sınırında olduğumuzda örneğin, sanırım ufak tefek drop giriyor yayına. İnternetim stabil değil gibi. Onun haricinde çok daha iyi her şey.
3 saat önceki yayının tekrarına baktım, gayet akıcı ve düzgün görünüyor. Sevindim senin adına.
Yayınlarına eşlik edebileceğimi sanmıyorum ama iştirak yolunda destek olabilmek için de takip ettim. :LOL:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri