Uçan Ekran Kartı

EmirhanPala

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar,

1-2 Yıldır temizlemediğim bir kasa ve sıcak yaz aylarında tatil bölgesinde yaşıyor olmanın zorluklarından ve yeğenlerimin yanıma gelip gta 5, pubg gibi oyunlar oynayıp bilgisayarı gerektiğinden fazla zorlayıp ekran kartını yakması sonucu yanmışlık durumunu kabullenememek gibi bir durum söz konusu. Öncelikle bilgisayarın tüm parçalarını söküp tüm temizliğini yaptım ve tekrardan taktım tabi ondan önce uyguladıklarım ise şöyle sürücüden vs şeylerden kaynaklıdır diye tüm ekran kartı driverlerini indirip kurup test ettim. Tüm driverleri vs şeyleri güncelledim. Bios güncellemelerini eskiden yeniye her türlü deneyip yaptım. Neyse gelelim sonuca driver yüklü değilken ekran var fakat yükledikten sonra hoşgeldiniz ekranı bile görünmeyip siyah ekranda kalıyordu. Windowsun başlayıp başlamadığını test etmek için format attım ve w7 den w10 a yükseltip yukarıdaki işlemleri tekrardan yaptım. VGA kablosunu söküp hdmi kablosu ile denedim farklı ekranlarda filan deniyim dedim problem yine aynı neyse sadede geliyim. Uğraşmaktan dolayı ekran kartına yapmış olduğum "Suni Teneffüs" sonucu onboardda 16mb olarak görünen belleği 4gb ya kadar çıkarttım. Ayrılmış ve sistem video belleği ekran kartının önceden sorunu olmadanda 0 dı dedim galiba oldu ama yukarıda amd 7800 serisi falan yazmıyor. Şaşırdım... Oyunlara filan gireyim bi deniyim dedim. Önceden oyunları açmadan probable error in graphics driver hatası verirdi. Baktım vermedi ve oyun açıldı. İçimden çıldırıyorum havalara uçuyorum. Neyse tam oyunu başlattım. Start verdim. Açılmadı yüklenmedi Recovered from D3D device error hatası verdi neyse çözümlerine filan baktım ettim falan filan olmadı. Sizlerden ricam eğer ekran kartı üstünde başka uygulayabileceğim fantaziler söylerseniz. Uygulayıp sonuçları ilete bilirim.

Ekran kartının sistem üzerindeki görüntüsünün son hali: 
lZQBmg.png

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Oyun oynayarak ekran kartını yakmak, yeni bir anlam kazandırmış olaya. Okuduğumu anlamakta zorluk çektiğim bir makale olmuş(ironi).

Ekran kartın yanmış olsa, bilgisayara görüntünün hiç gelmeyeceğini biliyorsundur umarım. Kendi kendine teşhis koyduğun için bu tür bir cevap veriyorum:).

Oyun oynamak ekran kartının ömrünü kısaltır/zorlar buraya kadar tamam ama yakma konusu çok zor. Yanmışsa da çocuklara kabahat bulmayın, yaptığınız overclock işlemi/soğutma sisteminiz/güç kaynağınız/bakım ihmaliniz ile alakalı bir konudur bu.
Varsayımlar üzerine konuşuyorum, çünkü kabahat bulmaktan başka bir bilgilendirme mesajı paylaşmamışsınız konuya sebebiyet verecek olayla ilgili.

Öncelikle yapacağınız işlem çok basit. Çözüm olur mu bilemem.

HDTUNE ile bir hdd'nizi taratın.
Sorun yok gözüküyor ise, temiz bir "format" atın. Muhtemelen driverlerı kendiniz kuruyorsunuz Driver Booster yardımı ile kurun.
Eğer driver booster yardımı ile kuruyorsanız, kendiniz veya buraya yazın marka model bizim yardımımızla kurun. Hatalı bir driver kurulumu söz konusu.

Yükseltme işlemi format sayılmaz.
Aldığın "probable error in graphics driver" hatası adından da anlaşılacağı üzere driver hatasıdır. Ekran kartınızda donanımsal bir arıza olduğunu düşünmüyorum.

HDD'nizde problem olsun olmasın, bu hatayı temiz bir formatta alıyorsanız. HDD'nizi HDTUNE ile geri dönüşümsüz boşaltın. Tekrar deneyin derim. En azından sandığınız gibi ekran kartınızın yandığı filan yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri