UEFI Windows Kurulum Sorunu

Ongun AKIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir video linki paylaşıyorum, görebileceğiniz gibi uefi usb'den boot etmek istediğimde bilgisayarın yeniden başlamasını ve windows kurulum ekranının gelmesini beklerken windows boot manager sayfası açılıyor ve nedenini bulamadım bir türlü.
- Bilgisayar sıfır, daha işletim sistemi bile kurulmadı (tam olarak bu nedenden ötürü kurulamadı)
- Kullandığım usb, windows'un orjinal usb'si. Yani benim yapılandırdığım bir usb değil, kutu içeriğinden çıkan usb. Orjinal Windows'u kutu olarak satın almıştım.
- Dediğim gibi bilgisayarın tüm parçaları yeni peki bu sorun neden oluyor?
Şunların üzerinde duruyorum, Anakartta problem olabilir mi? Ramlerde problem olabilir mi? Bios'ta bir şeyleri eksik mi ayarlıyorum? Usb bellek'te problem olabilir mi?

Sistem;
Asus Rog Strix Z390 Gaming H Anakart
i7 9700k
16 gb 3000 mhz RAM (Kingston Hyperx Predator)
1 NVMe ve 1 adet de SATA SSD
Asus Rog Strix RTX 2070 Ekran kartı

Video : https://www.youtube.com/watch?v=WjVjJ_aJq64

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ongun AKIN' Alıntı:
Bir video linki paylaşıyorum, görebileceğiniz gibi uefi usb'den boot etmek istediğimde bilgisayarın yeniden başlamasını ve windows kurulum ekranının gelmesini beklerken windows boot manager sayfası açılıyor ve nedenini bulamadım bir türlü.
- Bilgisayar sıfır, daha işletim sistemi bile kurulmadı (tam olarak bu nedenden ötürü kurulamadı)
- Kullandığım usb, windows'un orjinal usb'si. Yani benim yapılandırdığım bir usb değil, kutu içeriğinden çıkan usb. Orjinal Windows'u kutu olarak satın almıştım.
- Dediğim gibi bilgisayarın tüm parçaları yeni peki bu sorun neden oluyor?
Şunların üzerinde duruyorum, Anakartta problem olabilir mi? Ramlerde problem olabilir mi? Bios'ta bir şeyleri eksik mi ayarlıyorum? Usb bellek'te problem olabilir mi?

Sistem;
Asus Rog Strix Z390 Gaming H Anakart
i7 9700k
16 gb 3000 mhz RAM (Kingston Hyperx Predator)
1 NVMe ve 1 adet de SATA SSD
Asus Rog Strix RTX 2070 Ekran kartı

Video : https://www.youtube.com/watch?v=WjVjJ_aJq64

Öncelikle kullandığınız kutulu Windows ve kutu üzerinde, içeriğinde yada USB bellek içinde bir KEY olması gerek eğer bulursanız siz UEFI bir Windows USB 'si sitesinden indirip hazırlayabilir ve o KEY ile ektinleştirme yapabilirsiniz. Eğer yoksa böyle bir KEY ki olması gerekir ama diyelim ki yok aşağıdakileri deneyebilirsiniz.

Sorununuz için şunları deneyin;
  • Öncelikle BIOS 'a girip EXIT sekmesinden yada genelde F7 tuşudur kısayolu Default ayarlara alın BIOS ayarlarını.
  • Sonra BIOS 'ta BOOT sekmesinden ilk sıraya UEFI USB 'yi ayarlayın.
  • Yine BOOT sekmesinde BOOT Configuration ayarlarından NVMe ayarı olması gerek AMI Native diye başlıyor sanırım ASUS içinde bunu eğer OFF yada Disable ise ON yada Enable yapın.  
  • Kaydedin tüm ayarları varsayılan kısayol tuşu genelde F10 tuşudur yada EXIT sekmesinden yapın ve çıkın BIOS 'tan böyle deneyin. Zaten BOOT kendisi açılacak ilk sırada USB olduğu için bir sorun olmaması gerekir USB doğru hazırlanmış ve sisteminize UEFI olarak uygunsa.
  • Bu şekilde deneyip yine aynı sorunu yaşarsanız USB ile ilgili bir sorun olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri