Soru Ups Aldım Sıkıntı Çıkartırmı ?

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
arkadaşlar merhaba, kasam 650w psuya sahip, bizim burada köprü inşaatı başladı elektirikler gidip geliyor. vatandan ups aldım
bugün elime ulaştı şuan şarja taktım 6 saat dolmasını bekleyeceğim bunun kurulumu nasıl oluyor ?
+ akım korumalı felanı var gerçekten korurmu?
+ ve kasama yeterli güç verirmi ?(internette okudum verir yazılıyordu. ondan aldım)
+850va aldım 650w tı besler heralde ?
Haqqus incelemesi yapmıştı onunki 1100va idi, oda 2monitör ve kasa +modem takıyordu
(Not: kasa ve monitör takıcam sadece)

fat88

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
online ups güç faktörü 0.9 Line interactivelerde 0.6dır.
örnek verecek olursak 1000kVA online ups 900w güç çıkışı sağlar 1000VA line interactiveler ise 600w sağlar. 850VA 500w a denk diyebiliriz.
size 650w psu için 1100-1200VA uygundur. monitör vs takacaksanız 1500VA en iyisidir kanımca.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Asus Rx6700xt ekran kartım var 32gb ram amd 5600x işlemci var birde 24inç asus monitör. fsp nin kendi şeyinde 850va için 480w yazıyor.bence bu kasa 480w yemiyordur ya diye düşünüyorum bana sadece elektrik kesintisinde 1-2 dk zaman tanısın birde akım korusun yeter diye aldım. Yetmezmi ki ?

online ups güç faktörü 0.9 Line interactivelerde 0.6dır.
örnek verecek olursak 1000kVA online ups 900w güç çıkışı sağlar 1000VA line interactiveler ise 600w sağlar. 850VA 500w a denk diyebiliriz.
size 650w psu için 1100-1200VA uygundur. monitör vs takacaksanız 1500VA en iyisidir kanımca.
Haqqus youtube videosunda 1100va modelini inceliyor, 2monitör+modem+ve kasa diyor kasada 1080ti ekran kartı 32gbram ve amd 5800 işlemci var diyor

almış bulundum artık ürünü ya
Kötümü yaptım acaba ?bozarmı ?

Son düzenleme:

fat88

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Asus Rx6700xt ekran kartım var 32gb ram amd 5600x işlemci var birde 24inç asus monitör. fsp nin kendi şeyinde 850va için 480w yazıyor.bence bu kasa 480w yemiyordur ya diye düşünüyorum bana sadece elektrik kesintisinde 1-2 dk zaman tanısın birde akım korusun yeter diye aldım. Yetmezmi ki ?

Haqqus youtube videosunda 1100va modelini inceliyor, 2monitör+modem+ve kasa diyor kasada 1080ti ekran kartı 32gbram ve amd 5800 işlemci var diyor

almış bulundum artık ürünü ya
Kötümü yaptım acaba ?bozarmı ?
Bende böyle düşünüp 750w psu bulunan sistemime zaten sistem o kadar çekmez diye 1000VA alacaktım ama bu konuda danıştığım kişiler 1500va al dediler. Bende öyle yaptım.
Bağladığınız ürünlerin toplamı olurda 480w ı geçerse sorun yaşayabilirsiniz.
Sisteminizdeki bileşenleri tam olarak bilmiyorum ama tahmini olarak 420-440 watt gibi değerler çekebilir kasanız.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Bende böyle düşünüp 750w psu bulunan sistemime zaten sistem o kadar çekmez diye 1000VA alacaktım ama bu konuda danıştığım kişiler 1500va al dediler. Bende öyle yaptım.
Bağladığınız ürünlerin toplamı olurda 480w ı geçerse sorun yaşayabilirsiniz.
Sisteminizdeki bileşenleri tam olarak bilmiyorum ama tahmini olarak 420-440 watt gibi değerler çekebilir kasanız.
Anladım hocam çok teşekkür ediyorum. Birde birşey sorayım diyelimki denilen w değerini geçti ne olabilir ? Sistemmi yanar yoksa kapanırmı ?nasıl bir sorunla karşılaşabilirim ?

fat88

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Sistem yeterli gücü çekemezse kapanır. Psularda düşük akım koruması oluyor parçalara zarar geleceğini düşünmüyorum Psu kaliteliyse. Ama Ups'e bişi olur mu bilemem çok yüklenilince.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Sistem yeterli gücü çekemezse kapanır. Psularda düşük akım koruması oluyor parçalara zarar geleceğini düşünmüyorum Psu kaliteliyse. Ama Ups'e bişi olur mu bilemem çok yüklenilince.
anladım dostum psuda fsp marka :) teşekkür ediyorum yardımcı olduğun için :)
(şuan kullanıyorum knk upsi en ağır oyun olarak nfs unbound var bende yüklü olarak ultrada oynuyorum. yaklaşık 17gb ram felan ekran kartını iyi sömürüyor oyun bir sıkıntı çıkarmadı şuanlık ) yani beni elektrik akımından korusun elektirikler gittiği zaman 1-2dk zaman tanısın yeterli bana :)

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
dostum sana birşey sorayım. şimdi ben bunu kullanmaya başladım. geceleri yatarken kasanın psu sunu kapatıyorum ve upsininde tuşuna basıyorum upside kapatıyorum ups sabaha kadar şarj oluyor işareti çıkıyor.doğrumu kullanıyorum sence ? sen nasıl kullanıyorsun ?

fat88

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
dostum sana birşey sorayım. şimdi ben bunu kullanmaya başladım. geceleri yatarken kasanın psu sunu kapatıyorum ve upsininde tuşuna basıyorum upside kapatıyorum ups sabaha kadar şarj oluyor işareti çıkıyor.doğrumu kullanıyorum sence ? sen nasıl kullanıyorsun ?
Ben kapatmıyorum gerek olmadığını söylediler ama kapatıp kapatmak sana kalmış.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
anladım dostum teşekkürler...

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
UPS uykuya geçiyor zaten kullanılmadığı taktirde. Kapatırsanız çıkış gücünü kesmiş olursunuz. Fişi takılı ise giriş gücü ise şarjı tamamen dolana kadar devam eder.
Ben aralıksız olarak hiç kapatmadan 3 yıldır Online-UPS kullanıyorum. Sadece elektrik kesildiğinde önce PC'yi kapatıp sonra UPS'i kapatıyorum, sebebi de girişe elektrik gelmediği sürece alarmı rahatsız edici derecede ötüyor ve UPS'i kapatınca alarm susuyor.
Aslında içini açıp alarm olarak öten ses cihazını bozabilirim. O vakit elektrik kesildiğinde alarm cihazı bozuk olduğu için ötmez (yanlış parçayı bozmamak lazım). Sizin UPS elektrik kesildiğinde ötüyor mu diye test etmek için güç girişindeki fişi çekip deneyebilirsiniz. Güç girişinden elektrik gelmeyince elektrik kesildi olarak algılar.
NOT: İçini açmak garantisini bozabilir bilginiz olsun. Herhangi bir müdahale ise zaten bozuyor garantiyi. Garantisini bozmak istemiyorsanız elektrik kesildiğinde alarm sesi varsa UPS'i kapatmadığınızda sesine katlanmanız gerekebilir.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
UPS uykuya geçiyor zaten kullanılmadığı taktirde. Kapatırsanız çıkış gücünü kesmiş olursunuz. Fişi takılı ise giriş gücü ise şarjı tamamen dolana kadar devam eder.
Ben aralıksız olarak hiç kapatmadan 3 yıldır Online-UPS kullanıyorum. Sadece elektrik kesildiğinde önce PC'yi kapatıp sonra UPS'i kapatıyorum, sebebi de girişe elektrik gelmediği sürece alarmı rahatsız edici derecede ötüyor ve UPS'i kapatınca alarm susuyor.
Aslında içini açıp alarm olarak öten ses cihazını bozabilirim. O vakit elektrik kesildiğinde alarm cihazı bozuk olduğu için ötmez (yanlış parçayı bozmamak lazım). Sizin UPS elektrik kesildiğinde ötüyor mu diye test etmek için güç girişindeki fişi çekip deneyebilirsiniz. Güç girişinden elektrik gelmeyince elektrik kesildi olarak algılar.
NOT: İçini açmak garantisini bozabilir bilginiz olsun. Herhangi bir müdahale ise zaten bozuyor garantiyi. Garantisini bozmak istemiyorsanız elektrik kesildiğinde alarm sesi varsa UPS'i kapatmadığınızda sesine katlanmanız gerekebilir.
dostum gerçekten yazdığın için teşekkür ediyorum aklımdaki çoğu işaretini giderdin. demiş olduğun gibi aslında denemem lazım fişini çekince ötecekmi diye. bugün sabaha karşı 2 kere tık tık etti(ups kapalı idi şarj oluyorken)sabah elektriklerde gitmiş olabilir emin değilim ama alarm gibi bir ses gelmedi herhalde şarjı tam dolduğu için olabilir diye düşündüm.
-birde ben masanın altında kullanıyorum üzerine çok fazla toz topladı üzerine karton koysam mı ?
üst kısmı ısınıyor yerden biraz yüksekte altında köpük var.
dediğin gibi hep açıkta bırakabilirim. ama çıkış gücünü kesiyorum kasaya elektrik gitmesin diye.
-anakartımda erp ayarı olmadığı için klavye ve kulaklık ışıkları açık kalıyor gece lambası gibi parlıyor. kapatmamın bir sebebide aslında ondan
-aslında tam amacım kasayı elektrik akımından korumak zaten bunun görevide o heralde diye aldım. fakat kullanımını bilmiyordum internette bazı programları var gelen elektrik akımını felan gösteriyor bazı videolarda kurulum yapılması felan gerekiyor diyor ama kullanım kılavuzunu okudum hiçbir şekilde yazılım ile ilgili bişey yazmıyor.
-3 yıldır kullanıyormuşsun dostum benimki 850VA/480W diye geçiyor kasam 650w psuya sahip ama 480Wı geçmiyor heralde diyelimki 480W geçti ne gibi sorunlarla karşılaşırım bilgin var mı ?
Emek verip yazdığın için içten teşekkür ediyorum. iyi geceler diliyorum...

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
@KOCAEFE dostum pc nin psusunun tuşundan kapattım normalde anakartta[b450 dragon] kırmızı ışığı yanıyor kapatınca ışık sönüyor 10sn sonra felan.sonra upsi de kapattım fakat anakatttaki kırmızı ışık 5-6 dk sonra yanıp sönüyor kasaya elektirik nasıl geliyor hem ups kapalı hem psu kapalı tam uyurken kasanın içinde kırmızı ışık yandı söndü bir an korktum hemen yazayım fikir alayım dedim şuan upsi açtım kasayı izliyorum ışık gözlemlediğim kadarıyla yanmadı şuanlık monitörde takılı ups e . Ups i açtıgım zaman monitöre ışık geliyor kapatınca ışık gidiyor.elektrik geçişi olsa monitörde açılırdı heralde ama kırmızı ışık şuan uykumu kaçırdı

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
@KOCAEFE dostum pc nin psusunun tuşundan kapattım normalde anakartta[b450 dragon] kırmızı ışığı yanıyor kapatınca ışık sönüyor 10sn sonra felan.sonra upsi de kapattım fakat anakatttaki kırmızı ışık 5-6 dk sonra yanıp sönüyor kasaya elektirik nasıl geliyor hem ups kapalı hem psu kapalı tam uyurken kasanın içinde kırmızı ışık yandı söndü bir an korktum hemen yazayım fikir alayım dedim şuan upsi açtım kasayı izliyorum ışık gözlemlediğim kadarıyla yanmadı şuanlık monitörde takılı ups e . Ups i açtıgım zaman monitöre ışık geliyor kapatınca ışık gidiyor.elektrik geçişi olsa monitörde açılırdı heralde ama kırmızı ışık şuan uykumu kaçırdı
PSU'nun tuşundan kapattıysanız zaten güç girişi olmayacağı için anakarta ulaşmaz. Kırmızı lamba yanıp sönüyorsa anakartta pil bulunduğu içindir. Güç ulaştığı için değildir.
Ancak yanıp sönen anakart ışığı ile ilgili bilgim yok. İsterseniz ayrıca konu açabilirsiniz, anakart modelinize hakim olan biri çıkıp bilgi verebilir. Işık anakartta neden yanıp sönüyor şahsen bilgim yok.
UPS'i kapatınca zaten monitöre de güç gitmediği yerde, (PSU'dan gücü kapatmasanız dahi) kasaya da güç gelmez.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
dostum gerçekten yazdığın için teşekkür ediyorum aklımdaki çoğu işaretini giderdin. demiş olduğun gibi aslında denemem lazım fişini çekince ötecekmi diye. bugün sabaha karşı 2 kere tık tık etti(ups kapalı idi şarj oluyorken)sabah elektriklerde gitmiş olabilir emin değilim ama alarm gibi bir ses gelmedi herhalde şarjı tam dolduğu için olabilir diye düşündüm.
UPS'i tuşundan kapattığınızda alarm sesi elektrik kesilince gelecekse bile kapalı olduğu için alarm ötmez.
Yani açık vaziyetteyken elektrik kesildiği an ötüp ötmediğine bakabilirsiniz. Bunu da UPS açıkken prizle bağlantısını kesip dediğim şekilde deneyebilirsiniz ve alarm sesi var mı öğrenirsiniz.
-birde ben masanın altında kullanıyorum üzerine çok fazla toz topladı üzerine karton koysam mı ?
üst kısmı ısınıyor yerden biraz yüksekte altında köpük var.
Üstünü zaman zaman tozlandıkça silebilirsiniz.
Hava giriş-çıkış kanalları varsa üst kısmında karton koymanızı tavsiye etmem. Benimki fanlı bir UPS olduğu için üzeri dümdüz ve önden hava alıp arkadan hava çıkışı sağlıyor. Farklı modellere hakim değilim. Üzeri düz ise karton veya örtü koymanızda bir sorun yaratmaz. Yeter ki hava giriş-çıkış kanallarını kapatmayın. Daha fazla ısınmaması için gerekli.
dediğin gibi hep açıkta bırakabilirim. ama çıkış gücünü kesiyorum kasaya elektrik gitmesin diye.
-anakartımda erp ayarı olmadığı için klavye ve kulaklık ışıkları açık kalıyor gece lambası gibi parlıyor. kapatmamın bir sebebide aslında ondan
Kullanmadığınız vakitlerde UPS'i kapatmanın hiçbir zararı yok. Kapatmasanız da kendiliğinden kapanıyor olması gerek.

Ben PSU'nun tuşuyla gelen gücü kesiyorum. UPS açık kalıyor. Biraz araştırmıştım hiçbir sıkıntı yaratmıyor.
-aslında tam amacım kasayı elektrik akımından korumak zaten bunun görevide o heralde diye aldım. fakat kullanımını bilmiyordum
Evet, kasayı olumsuz durumlardan korur.
internette bazı programları var gelen elektrik akımını felan gösteriyor bazı videolarda kurulum yapılması felan gerekiyor diyor ama kullanım kılavuzunu okudum hiçbir şekilde yazılım ile ilgili bişey yazmıyor.
Yazılım gerekmiyor. İlla indirip deneyecekseniz marka modeline göre aratıp kendi yazılımını indirmelisiniz.
Ben başlarda kurmuştum, PC'de bazı programlarla çatıştığı için yine PC'de yazılımsal problem yaratmıştı kaldırdım. PC bağlantısı ile UPS verilerini izleme programıydı. Başka işlevi var mıydı hatırlamıyorum.
-3 yıldır kullanıyormuşsun dostum benimki 850VA/480W diye geçiyor kasam 650w psuya sahip ama 480Wı geçmiyor heralde diyelimki 480W geçti ne gibi sorunlarla karşılaşırım bilgin var mı ?
Bahsettiğiniz model 850W ve 0,6 katsayısı ile güç veriyor. Yani 0,6 katsayı hesabına göre 510W son sınırı olması gerekirken sitesinde yaklaşık değer olan 480W yazıyor. Bu değer kullanım sınırında ve bu şekilde kullanımlarda aşırı ısınma yapar. Modeli değiştirme şansınız varsa 480W güç tükettiğinize göre daha yüksek VA değerine sahip ve daha fazla WATT gücüne denk gelen bir model almalıydınız. Kapasitesini aştığı durumlarda fanı da yoksa cidden aşırı ısınabilir. Keşke almadan önce bilenlere danışsaydınız. Servisi arayıp bir danışın siz yine de bir sorun olur mu diye, daha kesin bilgiye sahip olabilirsiniz.
Şöyle de modelin tanıtım linkini göstereyim orada değerler yazıyor:
Emek verip yazdığın için içten teşekkür ediyorum. iyi geceler diliyorum...
Rica ederim iyi geceler.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
@KOCAEFE Dostum çooook teşekkür ediyorum herşeyi detay detay yazmışsın kafamdaki bütün sorular gitti sağolasın yardımcı oldugun için gece gece uğraştırdım senide sağolasın.

MrYeaxu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
@KOCAEFE hocam bende ups almayi dusunuyorumda asil amacim evdeki elektrik dengesiz topraklama bile yok evde 2 3 esya calisinca monitor anlik git gel yapıyor kasaya ve monitor icin kac va ups almam lazım bu elektrik olayindan pek anlamıyorum kasamda psu 650w 850 veya 1000 va yeterli olurmu?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
@KOCAEFE Dostum çooook teşekkür ediyorum herşeyi detay detay yazmışsın kafamdaki bütün sorular gitti sağolasın yardımcı oldugun için gece gece uğraştırdım senide sağolasın.
Yazmayı unutmuşum. Elektrik kesildiğinde tık diye bir ses gelir ve aküden elektrik kullanmaya geçer. Elektrik geldiğinde tekrar tık diye ses gelir ve şebekeden kullanmaya geçer. Elektrik kısa süreliğine kesildiğinde gittiği ve geldiği anlarda yani anlık bir kesilip gelme olunca tık tık diye iki kere ses çıkarması normal.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
@KOCAEFE hocam bende ups almayi dusunuyorumda asil amacim evdeki elektrik dengesiz topraklama bile yok evde 2 3 esya calisinca monitor anlik git gel yapıyor kasaya ve monitor icin kac va ups almam lazım bu elektrik olayindan pek anlamıyorum kasamda psu 650w 850 veya 1000 va yeterli olurmu?
Online UPS'lerin 0,9 katsayısı oluyor. Yani UPS 1000 VA ise 900W'a kadar destekliyor. Tabii diğerlerine göre biraz daha pahalı oluyor. Bendeki Online UPS ve 1000VA.

Diğerlerinde genelde 0,6 katsayısı oluyor. 1000 VA ise 600W'a kadar destekliyor. En azından Line-İnteractive tavsiye ederim, tabii özellik açıklamasına da bakıp sinüs dalga koruması varsa tavsiye ederim. Konu sahibi arkadaşımızın aldığı V PRO modelde elektrik dalgalanmasını düzenleyen koruma var. Farklı marka model alacak olursanız özelliğine bakın. Piyasadaki güvenilir markalardan birini tercih edebilirsiniz. Bazı yerlerde sinüs dalga korumasının ismi invertör diye geçiyor. Sinüs dalga invertörü diye de geçebiliyor. Önemli bir özellik. Daha düzenli bir elektrik akımı almasını sağlar cihazların. Bu özelliğe sahip olmayan UPS'lerde elektrik kesintisi olmadığı taktirde şebeke elektriğini regüle etmeden veriyor. Tabii bu konuda en kalitelisi Online-UPS oluyor ama bahsettiğim gibi biraz daha pahalı.

Mümkünse 0,6 katsayıya sahip UPS modellerinden alacaksanız imzanızdaki sisteminize uyacak olan 1200VA yeterli olur veya 1500VA alırsanız daha iyi olacaktır (UPS'in desteklediği WATT değerlerine alırken bakabilirsiniz, satıcı açıklamasında yazmıyorsa ürünün marka modeline göre aratıp kendi sitesinden ayrıntılı bilgiye bakabilirsiniz). Fansız UPS'lerde WATT değerinde koruma payı bırakmanız UPS'in daha az ısınmasını sağlayacaktır. Kapasitesini zorladıkça ısınma ihtimali de yükseliyor. Kullandığınız WATT değerine göre alırken bir tercih yapmanızda fayda var. İmzanızdaki sistemi kullanıyorsanız en az 1200VA tercih edin.

Bir diğer konu da içerisindeki AKÜ kalitesi ve kapasitesidir. Hatta akü sayısı da önemli oluyor. Akü kalitesi en önemli konu bence, bu yüzden kaliteli UPS markalarını tercih edin. Ayrıca bazı modellerde tek akü bulunurken, bazılarında 2 akü bulunuyor ve bu da UPS'e bağlı olan cihazların açık tutma süresini etkiliyor. Bu akülerin de kendi içerisinde kapasite farklılıkları oluyor. 7AH, 9AH gibi değerler akünün depolama kapasiteni gösterir. Tabii UPS VA değerlerine göre akülerin AH değeri artabiliyor ve hatta akü sayısı artabiliyor. Alırken bunlara da dikkat edebilirsiniz. Ancak giriş seviye bir UPS alacağınız için genelde 7AH ve 2 adet akü oluyor. Alırken dikkat edilmesi gerekenleri bahsedeyim dedim. İlerleyen dönemlerde akü ölmeye başlayabilir, değiştirmeniz gerekebilir. Değiştirirken önce akünün AH değeri ile aynısını almanızı tavsiye ederim. Akü değişiminde en önemli konu budur. Sonuçta akülerin değişmesi gerektiği vakit UPS sağlamsa kullanmaya devam edersiniz. Umarım işinize yarar.
ALINTI: Amper saat (Ah) ise amper bazında akımın, saat bazında deşarj süresiyle çarpılması sonucunda elde edilen ve akünün elektrik depolama kapasitesini gösteren bir ölçü birimidir. Örneğin; 20 saat boyunca 5 amper akım veren bir akü, 100 amper saat (Ah) kapasiteye sahiptir.

Son düzenleme:

MrYeaxu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Online UPS'lerin 0,9 katsayısı oluyor. Yani UPS 1000 VA ise 900W'a kadar destekliyor. Tabii diğerlerine göre biraz daha pahalı oluyor. Bendeki Online UPS ve 1000VA.

Diğerlerinde genelde 0,6 katsayısı oluyor. 1000 VA ise 600W'a kadar destekliyor. En azından Line-İnteractive tavsiye ederim, tabii özellik açıklamasına da bakıp sinüs dalga koruması varsa tavsiye ederim. Konu sahibi arkadaşımızın aldığı V PRO modelde elektrik dalgalanmasını düzenleyen koruma var. Farklı marka model alacak olursanız özelliğine bakın. Piyasadaki güvenilir markalardan birini tercih edebilirsiniz. Bazı yerlerde sinüs dalga korumasının ismi invertör diye geçiyor. Sinüs dalga invertörü diye de geçebiliyor. Önemli bir özellik. Daha düzenli bir elektrik akımı almasını sağlar cihazların. Bu özelliğe sahip olmayan UPS'lerde elektrik kesintisi olmadığı taktirde şebeke elektriğini iyi regüle etmeden veriyor. Tabii bu konuda en kalitelisi Online-UPS oluyor ama bahsettiğim gibi biraz daha pahalı.

Mümkünse 0,6 katsayıya sahip UPS modellerinden alacaksanız imzanızdaki sisteminize uyacak olan 1200VA yeterli olur veya 1500VA alırsanız daha iyi olacaktır (UPS'in desteklediği WATT değerlerine alırken bakabilirsiniz, satıcı açıklamasında yazmıyorsa ürünün marka modeline göre aratıp kendi sitesinden ayrıntılı bilgiye bakabilirsiniz). Fansız UPS'lerde WATT değerinde koruma payı bırakmanız UPS'in daha az ısınmasını sağlayacaktır. Kapasitesini zorladıkça ısınma ihtimali de yükseliyor. Kullandığınız WATT değerine göre alırken bir tercih yapmanızda fayda var. İmzanızdaki sistemi kullanıyorsanız en az 1200VA tercih edin.

Bir diğer konu da içerisindeki AKÜ kalitesi ve kapasitesidir. Hatta akü sayısı da önemli oluyor. Akü kalitesi en önemli konu bence, bu yüzden kaliteli UPS markalarını tercih edin. Ayrıca bazı modellerde tek akü bulunurken, bazılarında 2 akü bulunuyor ve bu da UPS'e bağlı olan cihazların açık tutma süresini etkiliyor. Bu akülerin de kendi içerisinde kapasite farklılıkları oluyor. 7AH, 9AH gibi değerler akünün depolama kapasiteni gösterir. Tabii UPS VA değerlerine göre akülerin AH değeri artabiliyor ve hatta akü sayısı artabiliyor. Alırken bunlara da dikkat edebilirsiniz. Ancak giriş seviye bir UPS alacağınız için genelde 7AH ve 2 adet akü oluyor. Alırken dikkat edilmesi gerekenleri bahsedeyim dedim. İlerleyen dönemlerde akü ölmeye başlayabilir, değiştirmeniz gerekebilir. Değiştirirken önce akünün AH değeri ile aynısını almanızı tavsiye ederim. Akü değişiminde en önemli konu budur. Sonuçta akülerin değişmesi gerektiği vakit UPS sağlamsa kullanmaya devam edersiniz. Umarım işinize yarar.
ALINTI: Amper saat (Ah) ise amper bazında akımın, saat bazında deşarj süresiyle çarpılması sonucunda elde edilen ve akünün elektrik depolama kapasitesini gösteren bir ölçü birimidir. Örneğin; 20 saat boyunca 5 amper akım veren bir akü, 100 amper saat (Ah) kapasiteye sahiptir.
hocam çok teşekkür ederim yormuşum sizi imzadaki sisteme sahibim dediğiniz kriterlere göre bir ups bakacağım tekrardan teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri