UPS hakkında yardımcı olurmusunuz??

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Arkadaşlar ben ikinci el temiz UPS alicam.
Simdi benim sistem 450-500W tüketiyor
650Va UPS buldum (360w ediyor
Şimdi bu UPS ye bunu taksam elektrik gittiğinde 2-3dakka sonra hemen kapatsam UPS ye zarar verirmi??

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
2-3 dakika sistemi tutabiliyorsa sistem zarar görmeden kapatabilirsiniz bilgisayarı. Deneyerek öğrenebilirsiniz.

İkinci el UPS'lerde genelde aküler ölüyor. Akü'yü yenilerseniz sıfır gibi olur. Elektronikten anlamıyorsanız anlayan birine yaptırın. Zira elektrik çarpma tehlikesi var. Dikkatli olun.

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
İyi akşamlar. Benim sistemimde 650 watt güç kaynağı var. Bende schneider marka 1000 Va yani 600 wattLık UPS var. Elektrik gidince 3-4 dakika kadar hiç sıkıntı yaratmadan sistemi açık tutuyor ve böylelikle sistemi düzensiz gelebilecek voltajdan koruyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistemin o an tükettiği güç miktarına göre hesap yapacağınız için bunu o minvalde hesaplamanız gerekiyor. Diyelim ki sistem + monitör + modem toplamda 500W güç tüketiyor ama siz 750W bir PSU kullanıyorsunuz bu durumda sizin ana değeriniz 500W olduğu için UPS cihazını buna göre seçmenizde bir sorun yok. Yani özetle önce maksimum güç miktarınızı hesaplayın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri