Usb Arka Portları Çalışmayı Durduruyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oğuzhan Koçer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sabah bilgisayarı açmış normal bir şekilde kullanırken bir anda klavye ve mouse gücü kesti.Usbleri çıkartıp taktım düzelmedi.Bilgisayara reset attıktan sonra over current have been detected on your usb device hatası aldım servise götürdüm orada sıkıntısız çalıştı usbleri tek tek takmamı önerdiler denedim oldu az önce tekrardan çalışmayı durdurdu ön portlara taktık sıkıntısız çalışıyor usblerimin içinde paslanma veya başka bir durum mevcur değil kasa içinde aynı şekilde içleri temiz bios güncellemesi de yaptım ama neden böyle yapıyor anlamıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Statik olsa serviste çalışmazdı o değildir büyük ihtimalle ama denenebilir. Bence sorun anakart veya PSU odaklı. PSU 'larda 3.5V , 5V ve 12V kanalları vardır. 3.5V ve 5V genelde USB tarzı şeylere güç akışını sağlar. Eğer PSU 'da sorun oluştuysa akım sorunu vs. olabilir evin sisteminde yada PSU 'da bu yaşadığınız soruna neden olur. Eğer anakart USB portlarının orada bir arıza veya bir devre bozulması varsa buda bu soruna neden olur. Birde şu olabilir sistemdeki bileşenlerden birisi aygıtlardan birisi USB aygıtlarından birisi arızalı olabilir. Ön portlara bir şey takmayın öyle deneyin. Farklı bir PSU ile deneyin. İşe yaramaz ise anakartı kasa dışına alıp kasa dışında montaj yapın ve deneyin eğer son yöntem işe yararsa bir devre anakarta şaşi yapıyordur montajda kontrol edin kasaya değen devre yada kablo olmasın.

KS

Oğuzhan Koçer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Statiğini aldım şuan bir sıkıntı yok teşekkürler yardımınız için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun tekrar olursa PSU odaklı sorununuz var demektir bilginiz olsun. Statik elektrik bu kadar kısa sürede sürekli olmamalı.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri