USB ILE FORMAT ATAMIYORUM

Furkan.._-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BILGISAYARIN USB AYARLARININ HEPSINI ONE ALDIM USB ONDE AMA GIRIS EKRANINDA KALIYOR. NORMALDE WINDOWSU NORMAL OLARAK BAŞLAT GELMIYORDU MAVI EKRAN GELIYORDU USBYI ONE ALINCA HIC GELMIYO MAVI EKRAN BILE GELMIYOR FORMAT ATAMIYORUM EKRAN DURDU BEKLIYORUM.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 'u USB 'ye yazdırma şekilinizi kullandığınız ayarları kontrol edin ve kullandığınız Windows 'un sürümü yada dosyası hasarlı olmasın bunuda kontrol edin. Birde anakart üzerindeki bağlantıları kullanın BIOS ile USB vs. ayarı yaptıysanız onları sıfırlayın.

İzlenmesi gereken yol basit bilmiyorsanız diye anlatayım tekrar.

1. Windows 10 ISO dosyasını masaüstüne indirin: https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10

2. Rufus adlı yazılım ile https://rufus.ie/ Disk Bölüm Düzeni GPT ve Dosya Sistemi Fat32 ayarları ile 8 GB USB belleğe yazımı gerçekleştirin ve sistemi USB aygıtı ile başlatın hepsi bu kadar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam ben onu anladım ama diyorum ki size USB aygıtının okunmama sorunu 5 şeyden olur.

1. Yanlış yazdırma işlemi ki Fat32 format biçimi BIOS işlemleri için en sorunsuz format biçimidir yani USB aygıta Fat32 olarak Windows 'u yazdırmadıysanız bu sebeptir.
2. Windows 'un UEFI versiyon olarak indirilmemesi ki Windows 'un kendi sitesinden indirdiyseniz UEFI biçimine uygun iner ISO dosyası ama yok 3. parti sitelerden indirdiyseniz bu indirdiğiniz dosyanın UEFI yazdırmaya uygun olup olmadığına bakın.
3. İnen ISO dosyasının hasarlı olması ki bu normalde olmaz ama eğer dosya bir şekilde hasar aldıysa yani içerisinden bir dosya silindiyse veya başka bir şey buda bu soruna neden olur.
4. USB aygıtında yada kasa USB soketlerinde bir hasar yada bozukluk varsa yani temas sorunları soket problemleri vs. gibi gibi okumaya başlayıp sonradan bir anda kesiliyorsa buda bu sorunlara sebep olur.
5. Son olasılık ise BIOS üzerinden USB aygıtları için soketler kapalıysa yani ayar odaklı bir engel varsa bu soruna neden olur ayrıca BIOS Boot ayarlarınızı UEFI moda alın ki UEFI format atmaya çalıştığınız aygıt sistem tarafından reddedilmesin.

KS

Furkan.._-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostum ben bunu bilgisayarcidan yazdirdim bilgisayarim mavi ekran veriyor recovery hatasi , pc hic bi turlu acilmiyo ben usbyi takiyorum giris ekraninda duruyor bu dediklerini kontrol etcek 2. Bi aygitim yok
YARDIM PLS

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediklerimi yapmanız gerek yoksa yardımcı olamam ya o USB aygıtı hazırlattığınız bilgisayarcıya götüreceksiniz yada bu dediklerimi çevrenizde birisine yaptıracaksınız ki bu virüs vs. durumlarında bu ikisinide nasıl yaparsınız bilemiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri