USB Portlarında Farklı Ses Çıkıyor

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Logitech g430 kulaklığım var kasanın ön tarafında bulunan 2.0 portunda takılı şekilde kullanıyordum ve bi gün bilgisayarı açtığımda kulaklıktan sesin az geldiğini fark ettim daha sonra çıkarıp 3.0 portuna taktım ve ses düzeldi ama 2,0 a tekrar takınca ses az gelioyr tüm ayarları kontrol ettim ama nedenini bulamaduım durup dururken böyle oldu

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam 2.0 portundan kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor. Donanımsal arıza büyük ihtimalle

Ama dış kasa mı daha alalı 3 hafta oldu aerocool almıştım 3.0 portuna ilk kez taktığım için kulaklığı aytıgını yeni falan tanımıştı düzügn çalıştı 2.0 portlarını böyle sıfırlama gibi bişey oluyor mu taktığımda ilk kez takıyormuş gibi yeni tanısa belki düzelebilir diye düşündüm yoksa kasa kulaklık hepsi yeni

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama dış kasa mı daha alalı 3 hafta oldu aerocool almıştım 3.0 portuna ilk kez taktığım için kulaklığı aytıgını yeni falan tanımıştı düzügn çalıştı 2.0 portlarını böyle sıfırlama gibi bişey oluyor mu taktığımda ilk kez takıyormuş gibi yeni tanısa belki düzelebilir diye düşündüm yoksa kasa kulaklık hepsi yeni

Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam usb portunu çıkartıp anakarta yeniden takar mısınız ?

tamamdır birde o şekilde deniyeyim umarım çözülüyor

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam usb portunu çıkartıp anakarta yeniden takar mısınız ?

dediğiniz gibi anakarttan usb yi söküp taktım olmadı diğer uusb yerine bağladım anakartta yine olmadı durup dururken neden böyle bişey olur acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
USB 2.0 bir soketin maksimum güç aktarımı 5V 500 mAh 2.5W civarıdır.
USB 3.0 bir soketin maksimum güç aktarımı 5V 900 mAh 4.5W civarıdır.

Eğer daha öncesinde 2.0 bağlantıdan sorunsuz beslenebiliyorduysa o zaman güç odaklı değildir yani 2.0 soketinin gücü ile çalışabiliyor demektir ama şuan 3.0 da ses yüksek ama 2.0 da değilse güç odaklı bir sorun olabilir 2.0 portunda. Windows güncellemesi vs. yaptınız mı yakın zamanda sürücü odaklı bir sınır gelmiş olabilir.

Birkaç öneri;
1. Windows Ayarları / Erişim Kolaylığı / Ses sekmesine gelin ve MONO Ses ayarının kapalı olduğundan emin olun ve ses % değeri sonda olsun.
2. Windows Ayarları / Sistem / Ses sekmesine gelin ve Çıkış altında Ana ses kısmında Sorun Gider seçeneğini kullanın.
3. Windows eğer bir ayar yaptıysa güncelleme vs. ile sistem geri yükleme ile sorunun olmadığı bir tarihe geri dönün.

KS

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
USB 2.0 bir soketin maksimum güç aktarımı 5V 500 mAh 2.5W civarıdır.
USB 3.0 bir soketin maksimum güç aktarımı 5V 900 mAh 4.5W civarıdır.

Eğer daha öncesinde 2.0 bağlantıdan sorunsuz beslenebiliyorduysa o zaman güç odaklı değildir yani 2.0 soketinin gücü ile çalışabiliyor demektir ama şuan 3.0 da ses yüksek ama 2.0 da değilse güç odaklı bir sorun olabilir 2.0 portunda. Windows güncellemesi vs. yaptınız mı yakın zamanda sürücü odaklı bir sınır gelmiş olabilir.

Birkaç öneri;
1. Windows Ayarları / Erişim Kolaylığı / Ses sekmesine gelin ve MONO Ses ayarının kapalı olduğundan emin olun ve ses % değeri sonda olsun.
2. Windows Ayarları / Sistem / Ses sekmesine gelin ve Çıkış altında Ana ses kısmında Sorun Gider seçeneğini kullanın.
3. Windows eğer bir ayar yaptıysa güncelleme vs. ile sistem geri yükleme ile sorunun olmadığı bir tarihe geri dönün.

daha önce 2.0 ile sorunsuz kullanıyorum fakat şuan sesi az geliyor bios günceleldim dediklerini yaptım 2 gün çok iyi geldi sesi fakat bu gün yine taktım sesi az geliyor anakartın üzerinde olan portlara taktım kulaklığı yine iyi çıkmaya başladı ama bu porttanda az çıkmaya başlarsa napıcam port kalmadı pc de sorunu çözemedim neden böyle diye

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri