Usbli Format Atma Nasıl Yapılır

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
ilk defa format atacağım 14 gblık flash belleği var adım adım yardım edebilcek varsa şimdiden teşekkür ederim anakartım asus tuf x570 plus işlemcimde amd yardım edenlere şimdiden teşekkürler

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
ilk defa format atacağım 14 gblık flash belleği var adım adım yardım edebilcek varsa şimdiden teşekkür ederim anakartım asus tuf x570 plus işlemcimde amd yardım edenlere şimdiden teşekkürler
Google'dan Windows 10 veya 11 hangisini yükleyecekseniz google'a windows 10-11 media creation tool yazıp microsoft un sitesinden indirin.
Usbyi pcye takıp programı açın. Başka bir bilgisayar icin yükleme medyası oluştur ile devam edip dilinizi, x64, ve kurulacak usbyi seçin.
Önce indirecek, sonra usbyi hazırlayacak. Bitince usbin hazır.
Usbyi tak ve pcyi başlat. Usbden başlarsa direk sorun yok.
Başlamaz ise biosa gir.
Boot kısmından takılı usbyi en tepeye al. Yeniden başlat.
Usbden açılırken press any key to boot from usb diyebilir, rastgele bir şeylere basın.
Usbden boot ettiniz.
Kuruluma başla deyin, sözleşmeyi kabul et, windows sürümünü seç, 2 seçenek oluyor, önerilen ve ikincisi custom (türkçesini hatırlamıyorum) 2. yi seçip devam edin.
Windowsu kuracağın diski sil yaparak temizle.
Tek disk varsa herşeyi silin, ayrılmamış alan olarak tek parça olacak.
İleri deyip devam edin.
Kuruluyor, yükleniyor vs vs orda çıkacak ve en sonunda 10 sn içinde yeniden başlatılıyor yazısı gelecek.
Pc yeniden başlarken anakart logosunu gördüğün anlarda çek çıkar usbyi.
Artık ssdye kurduğun yeni windowsdan başlayarak devam edecek, gerisini halledersin zaten.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
rufusa filan gerek yok yani değilmi

şuan formatlamicam yarın format atacağım yarın görsel ata ata ilerleyelim ne olur ne olmaz olurmu ?

Google'dan Windows 10 veya 11 hangisini yükleyecekseniz google'a windows 10-11 media creation tool yazıp microsoft un sitesinden indirin.
Usbyi pcye takıp programı açın. Başka bir bilgisayar icin yükleme medyası oluştur ile devam edip dilinizi, x64, ve kurulacak usbyi seçin.
Başlamaz ise biosa gir.
Usbden açılırken press any key to boot from usb diyebilir, rastgele bir şeylere basın.
Usbden boot ettiniz.
Kuruluma başla deyin, sözleşmeyi kabul et, windows sürümünü seç, 2 seçenek oluyor, önerilen ve ikincisi custom (türkçesini hatırlamıyorum) 2. yi seçip devam edin.
İleri deyip devam edin.
Kuruluyor, yükleniyor vs vs orda çıkacak ve en sonunda 10 sn içinde yeniden başlatılıyor yazısı gelecek.
Artık ssdye kurduğun yeni windowsdan başlayarak devam edecek, gerisini halledersin zaten.
İleri deyip devam edi buraları anlamadım

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
rufusa filan gerek yok yani değilmi

şuan formatlamicam yarın format atacağım yarın görsel ata ata ilerleyelim ne olur ne olmaz olurmu ?

İleri deyip devam edi buraları anlamadım
Rufus a gerek yok. Hata çıkabiliyor. Direk windowsun aracından yapin en temizi. Yarın akşam 5'ten sonra bakabilirim, anlamadığinız yere gelince hallederiz. Parçalara ayrılmış diskleri temizleyip kuracaksınız sadece.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Rufus a gerek yok. Hata çıkabiliyor. Direk windowsun aracından yapin en temizi. Yarın akşam 5'ten sonra bakabilirim, anlamadığinız yere gelince hallederiz. Parçalara ayrılmış diskleri temizleyip kuracaksınız sadece.
yani bug olmaz değilmi kısa sürer bu işlem

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Rufus ve win10/11 iso indir. Usbye yazdır.
Sonra usbyi tak ve boot menüsüne gir, oradan usbyi tak kurulum yap. Bu arada kurulum yaparken önceki windowsun kurulu olduğu diski biçimlendir

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Sonra usbyi tak ve boot menüsüne gir, oradan usbyi tak kurulum yap. Bu arada kurulum yaparken önceki windowsun kurulu olduğu diski biçimlendir
biriniz diyorki rufus kullanma öteki doyr kullan

biçimlendir derken

yapıcamda biri diyorki rufus indir ondan sonra windowsu kuracağın diski biçimlendir diyor öteki başka bişi diyor kafam karıştı

benim şuan tek anlamadığım şey dosya biçimlendirme olayı

Son düzenleme:
KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
windows iso dosyasını indircem işte rufusla yada indirdiğim iso dosyasında flasha yazdırcam yazdırktan sonra kapatıp acıcam boot menüsü geldiğinde flashımı ilk sıraya alıp kaydedip biostan cıkıcam sonra kurulum başlicak

disk biçimlendirmeden kastınıx sanırsam şey bu kurulum ekranı gledikten sonra geliyor değilmi

Başlamaz ise biosa gir.
Usbden boot ettiniz.
İleri deyip devam edin.
ben sanırsam bu disk işleminde yardıma ihtiyacım olcak

ve normalde windows 10 pro kullanıyorum onu secebilcem değilmi

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
1695902114041.png

microsoft sitesinden indirdim flasha yazdırdım kurulmdayken rufussuz

1695902179165.png
böle görünüyor

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Hocam siz başlatın işlemi biçimlendirme olayı için foto gerekcek önünüze diskler gelince foto atın

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Şuan bios ana menüye geldim nereye basıcam ne yapıcam

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Heh

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 18
KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
F8 e bastım bu geldi generic flashı sececeğim değilmi ?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 11

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri