- Tepki
- 0
Arkadaşlar merhaba, yeni topladığım üst düzey sistemimde masaüstünde gezerken bile farede çok net bir hantallık, ağırlık ve sanki çamurda yürüyormuş gibi bir gecikme (input lag) hissi yaşıyorum. Fare adeta arkasından çekiliyormuş gibi tepki veriyor.
Sistem Özelliklerim:
Sistemde mavi ekran, donma veya oyunlarda çökme gibi hiçbir donanımsal arıza belirtisi yok. Parçalar canavar gibi çalışıyor ama bu USB/Fare kararsızlığını ve masaüstündeki hantallığı bir türlü çözemedim.
Şu an şüphelendiğim şeyler: Evdeki elektrik hattı/eski uzatma kablosu kaynaklı bir statik elektrik/topraklama problemi veya AM5 platformundaki USB veri yolu çakışmaları.
Daha önce buna benzer bir mikro gecikme yaşayıp çözen var mı? Anakartı servise göndermeli miyim yoksa gözden kaçırdığım elektriksel/fiziksel bir durum mu var? Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem Özelliklerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
- Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ RX 9070 XT 16GB
- Anakart: MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi (BIOS En Güncel Sürümde)
- RAM: XPG Lancer Blade 32GB 6000MHz CL30 (EXPO Açık)
- SSD: Kioxia Exceria Pro 2TB (7300 MB/s)
- PSU: Corsair RM850e Gen 5.1 (850W)
Sistemde mavi ekran, donma veya oyunlarda çökme gibi hiçbir donanımsal arıza belirtisi yok. Parçalar canavar gibi çalışıyor ama bu USB/Fare kararsızlığını ve masaüstündeki hantallığı bir türlü çözemedim.
Şu an şüphelendiğim şeyler: Evdeki elektrik hattı/eski uzatma kablosu kaynaklı bir statik elektrik/topraklama problemi veya AM5 platformundaki USB veri yolu çakışmaları.
Daha önce buna benzer bir mikro gecikme yaşayıp çözen var mı? Anakartı servise göndermeli miyim yoksa gözden kaçırdığım elektriksel/fiziksel bir durum mu var? Yardımlarınızı bekliyorum.