Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi

Salih Berat Bolat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocam benim bilgisayar oyun oynarken birden donup,başlıkdada belirttiğim gibi "Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi" hatası alıyorum lütfen yardım ederseniz çok makbule geçer (konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim)

Odunadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Denetim masasında aygıt yöneticisine gir ekran kartını devre dışı bırak sonra yeniden başlatıp etkinleştir

KS

Salih Berat Bolat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Deniyorum.

Hocam sorun hala devam ediyor

Hocam denedim olmuyor lütfen yardım edin

Odunadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yaşadığınız problem ile ilgili olarak Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /SCANNOW" yazıp ENTER tuşuna basınız.(Tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Problem giderilmez ise sisteminizde yüklü olan Antivirüs programınız mevcut ise kaldırıp yeniden deneyiniz. Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.

Kolay gelsin.

KS

Salih Berat Bolat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun hala düzelmedi :(

Burada bulunan Allupdate.bat demişsiniz onun linki yok

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
İki ekran kartından birini kapattığını söylemişsin, diğerini de dener misin?
Olmaz ise virüs programını kapatıp deneyebilirsin.
Olmaz ise odunadam'ın yazdığı komutlar ile çözülmesi gerekiyor.
Olmaz ise daha önce böyle bir problemin yoktu ise temiz format yoluna gitmen gerekebilir. Tabi her iki kartını da söylenen yöntemlerle test etmen gerekir öncesinde.

Bu arada Odunadam, Alıntı olduğunu belirtirsen sevinirim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri