Uygun driver sorunu yaşıyorum sanırım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar ssd'si bozulmuştu yeni bir tane alıp windows u ona kurdum.Daha önceki performansın yarısını bile alamıyorum nerdeyse.Ekran donuyor,internet gidip geliyor(3-5 dk arayla) , hoparlör ses çalmıyor.Aygıt yöneticisinde tüm sürücüler yüklü görünüyor.kurulum sonrası windows güncelleştirmelerini yükledim ve driver pack solution ile eksik driverları indirdim.şuan tam hatırlayamadığım 2 tane driver(1 tanesi sanırım marvell91 xx ,ssd için) ı da programlar bulmayınca aratıp indirdim.Tahminimce uygun driverlerı yükleyememişim.ses sorununuda bir türlü aşamadım.kasa da arka ve ön girişler var.daha önce ön girişi kullanıyordum ama ses kartı da takılı.Ses içinde aygıt yöneticisinde yüklü driverlar şöyle ;
1 - amd high definition audio device 
2 - creative sb x-fi 
3 - High definition audio device 
olmak üzere 3 tane yüklü görünüyor.
dxdiag açmaya çalıştığımda "Hata : ek ses bilgisi alınırken sorun oluştu" hatası veriyor.
Yüklü driverlardan uyumlu olmayanı nasıl bulurum ve uyumlu olanı nasıl yüklerim.yardımlarınız için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Uygun sürücülerin hepsini IOBit Driver Booster ile bulabilirsiniz. Birde DirectX 'i kurun oda ses bileşenlerinin sorunsuz çalışması için bir artı. https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 bu bağlantıdan kurabilirsiniz.

Windows 'u formatlayınca önce yapmanız gereken ilk şey internet bağlantınızı kesip Ekran Kartını kurmak, Windows Ekran kartını internet varsa kendi kurmaya başlıyor ve genelde hatalı veya eksik kuruyor, bu yüzden bunu kurup sonrasında interneti bağlayıp Windows Update çalıştırmak ve her şeyin güncellenmesini beklemek işlemler bitince kalan sürücüleri iki yolla halledebilirsiniz. Eğer AMD bir sistemse AMD Support yazıp google amcaya AMD 'nin kendi istesinden Çipset sürücünüzü indirip kurun ve kalan sürücüleri ya Anakartınızın sitesinden kurun yada IOBit Driver Booster ile kurabilirsiniz.

KS

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
directx kurdum.iobit driver booster kurdum ve tüm güncellemeleri yaptım.yine de ses sorunu halolmadı.hoparlör sesini sona verince uğultu gıcırtı sesleri kesintisiz geliyor ama birşey çalmıyor.sorun giderici den denediğimde düşük ses aygıtı ses düzeyi hatası veriyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ses aygıtı ayarlarınızı paylaşır mısınız. Başlatta olan ses simgesine sağ tıklayın ve ses efekti ayarına tıklayın ve buradan Kayıttan yürüt eskmesine gelin ve Hoparlör 'ün aktif olarak seçildiğinden emin olun üzerinde yeşil Ok işareti olmalı değilse sağ tıklayın ve aktif yapın sonra üzerine sağ tıklyaın Özellikler deyin ve buradaki Düzeyler sekmesine gelin her şeyi sona çekin sonra Geliştirmeler sekmesine gelin ve Anlık mod kutusnu boş bırakın işaretli olmasın ve Tüm ses efektlerini engelle kutusunu işaretleyin ve Gelişmiş sekmesine gelin buradan 16 Bit ve 24 Bit önce 16 Bit ayarın en sonundakini seçin işe yaramaz ise 24 Bit 'in en son ayarını seçersiniz. Sonra Uzamsal ses ayarına tıklayın ve Ayarı Kapalı yapın Uygula/Tamam bunları deneyip sonucu bildirin.

İşe yaramaz ise tüm ses sürücülerini silin ve anakartın sitesinden Ses kartı sürücünüzü indirip kurun sonra o sürücüyü Windows güncel değilse günceller güncellemez ise IOBit yazılımı günceller siz Realtek 'in sitesinden indirmeyin genelde bazı anakartlar bu aşamada hata verir ses sürücüsü yazılımı bazen açılmaz veya sorun yaratabilir en temel ve doğru olan sürücüyü anakartın sitesinden indirmek ve onu güncellemektir.

KS

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hoparlörü kasanın ön kısmına takınca kayıttan yürüt sekmesinde hoparlör seçeneği çıkmıyor.Arka kısmına takınca hoparlör sekmesi çıkıyor.görüntüleri yüklüyorum ve dediğiniz şeyleri (uzamsal ses ayarı) dışında yaptım ama çalışmadı.3 adet ses sürücüsü yüklü görünüyor aygıt yöneticisinde bu 3 ünüde mi silip realteki yeniden kurmamı mı öneriyorsunuz?
görüntüleri hızlıresime attım linkler aşağıda.

https://hizliresim.com/lqZAgl

https://hizliresim.com/V9DjJq

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet tüm sürücüleri silin ve sadece anakartınızın sitesinden ses sürücünüzü indirip onu kurun. Silme işlemini IOBit Driver Unnistaller gibi bir yazılım ile yaparsanız hiçbir kalıntı kalmaz sürücü ile ilgili.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben olsam önce anakartın kendi sitesindekini indirip kurardım, çok sorun yaşatan gördüm direkt realtek 'in sitesinden indirilince. Bazen uygulaması açılmıyor, bazen ufak bir versiyon sorunu yaşanıyor ve ses hiç gelmiyor ki zaten sorununuzda bu anakartın sitesinden indirin onu günceller Windows merak etmeyin.

KS

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakart sayfasından driverı buldum yükledim ama yine çalışmıyor sonuç aynı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Uygulama açılıyor ses sorunun halen daha aynı devam ediyor böyle değil mi? Peki kulaklık vs. bağladığında sorun ne aşamada aynı mı?

Windows Ayarlara girip Sistem ayarlarında Ses kısmına tıklayıp Çıkış cihazı seçimininde değişiklik yaparmısın hepsini denene sonuç aynımı bak. Düzeyleri vs. sonda solsun bunuda kontrol et.

KS

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
önceki 3 driverı silip yeniden kurdum.şimdi aygıt yöneticisinde diğer aygıtlar altındda çoklu ortam ses denetleyicisi driverı eksik görünüyor.silmemden sonra gelmiş olmalı.otomatik yükleme yapılmıyor ve nette de pek birşey bulamadım bu driver hakkında

KS

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bahsettiğiniz yeri bulamadım.win 7 kullanıyorum

zaten manuel kastetmiştim.sürücü güncelleştir-güüncel sürücü yazılımını ototmatik olarak tara' yı kast etmiştim.ıobooster driverda ise bu driver görünmüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 8 veya 10 sandım bunlarda var bu dediğim sekmeler. Sürücünüzü Windows 7 için indirdiniz değilmi. Birde Aygıt yöneticisinden Güncellemeyi el ile denediniz mi? Aslında isterseniz TeamViewer ile PC 'nize bağlanıp kontrol edebilirim her şeyi genelde yapmam bunu ama sizde durumlar baya karıştı gibi.

KS

chnkyn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sorun hal oldu.3 driverı kaldırmıştım.tekrar kurduğumda çoklu ortam ses denetleyicisi driverı yüklenmemişti.Iobit booster ve driver pack solution gibi bir kaç driver aracı ile denememe rağmen kuramadım bunu.kendi sitesinden ve anakartın sitesinden de indirip kurmama rağmen yine de bu driver bulunamamıştı.arşivimde eski bir driver pack solutions ve driver toolkit programları vardı.denemekten zarar gelmez dedim.önce driver toolkiti denedim.eksik olan ses denetleyicisini indirdim ama yüklemede başarısız diyordu.son olarak driver pack programını da deniyim dedim ve başlattığımda ses yok tikini işaretleyip ilerledimde sorunu halletti.tabi indirdiği reklamlarıda haketmiştir artık

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunun çözüldüğüne sevindim, muhtemelen sorun yazılımların kurulum sırasından kaynaklı çakışma sorunuydu. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri