Uzaktan erişim Pc açma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba, 
Uzaktan erişim için çeşitli yöntemler var Wake on lan uygulaması ile telefondan bilgisayarı açmaya çalıştım herseyi yaptım oldu yanlız bir sorun var, belli bir süre geçtikten sonra açmaya çalıştığımda açılmıyor hemen pc yi kapattıktan sonra açılıyor buna anlam veremedim neden oluyor bu biseyler mi sıfırlanıyor süresi filan mı var?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri konumunda sol menüden Güç düğmesinin yapacaklarını seçin kısmına basıp Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir seçeneğine basında Hızlı başlatmayı aç kısmındaki kutunun işaretli olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca anakart BIOS ayarlarından ErP yani sistem kapalıyken güç akışına izin veren ayarında kapalı olması gerek.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
ErP ayarını değiştirdim, hızlı başlat kapalı bi daha kontrol edeyim ama
Belki uygulama ile alakalıdır diye baska bir uygulamadan deniyorum ama brocast adresi ve onun altındakine ne yazacağız bulamadim , ipcinfig/all yaptım çıkan değerlerde yok 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hostname ve Status IP şu anlama geliyor. Hostname cihazınızın resmi adıdır. Bunu CMD yani komut istemini açıp Hostname yazıp Enter tuşuna basarsanız sizin cihazın adı çıkar onu yazacaksınız o Hostname kısmına. Yada Status IP oda cihazın aldığı IP adresidir ama o sürekli değişir modem rastgele IP verir cihaza başka cihazlarda bağlanıyorsa modeme. O yüzden Windows ayarlarınızdan ya sizin sisteme Sabit IP vereceksiniz yada Hostname ile devam edeceksiniz.

Bu arada MAC Adress kısmını boş geçemezsiniz diye belirtilmiş o MAC Adresini yazmanız gerek. Onun içinde CMD ekranına ipconfig /all yazın ve Phisical Adress kısmındaki rakamları o MAC Adress bölümüne girin.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Tamam hepsini bulur yazarım da broadcast adress kısmına ne yazacağız yanındaki işarete tıklayınca otomatik atıyor 192.168.68.255

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
[font="Open Sans", sans-serif]Broadcast A[/font][font="Open Sans", sans-serif]dress kısmını atlayın şimdilik o değeri manuel hesaplamak gerçekten biraz karışık kafanızı yormayayım onunla.[/font]

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Broadcast adress kısmını atladım diğerlerini ayni şekilde yazdım açılmadı
Yukarı sağ üstte lan ve wan üzerinden bilgi girişi var onlardan birsey eder mi acaba ben lan üzerinden doldurdum bilgileri

Bir diğer uygulama Wake on lan bundan açılıyor ama hemen kapattıktan sonra deneyince açılıyor bekledikten sonra açılmıyor

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Uğur bey nasil yapacağım bu uzaktan erişimi ?

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Aynısını yaptım sorun başlamasinda  değil başlıyor ama biraz zaman geçince tetikleme yapmıyor zamanla alakalı bir ayar olabilir mi bi yerlerde?

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Sorun çözülmedi ama konuyu kapatabilirsiniz, diğer forumlara da yazalım bakalım bilen biri çıkar belki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri