VDSL destekli modem önerisi

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2 hafta sonra VDSL hatta geçeceğim fakat VDSL modem gerekiyor. Dubleks evde oturuyorum ve modem üst katta olduğu için bilgisayarımdan internete wifi ile bağlanıyorum. Wifi'nin hızlı olması, oyunlarda düşük ping veren ve evin her yerine yüksek çekim gücü dağıtabilen bir modem istiyorum. Hangi modemi almalıyım?

Bütçe:500 TL

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer modeminiz VDSL destekliyorsa sadece WiFi gücünü arttırmak için Router almanız daha mantıklı olabilir. Yok modeminiz VDSL desteklemiyorsa modem VDSL destekli bir modem almanızda sorun yok ama 500 TL veya 1000 TL fark etmez WiFi sinyalini her odada sorunsuz çektirmeniz tek bir modem ile mümkün değil. Bunun için WiFi Mesh sistemi yada Modem + Router çözümüne ihtiyacınız var.

KS

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer modeminiz VDSL destekliyorsa sadece WiFi gücünü arttırmak için Router almanız daha mantıklı olabilir. Yok modeminiz VDSL desteklemiyorsa modem VDSL destekli bir modem almanızda sorun yok ama 500 TL veya 1000 TL fark etmez WiFi sinyalini her odada sorunsuz çektirmeniz tek bir modem ile mümkün değil. Bunun için WiFi Mesh sistemi yada Modem + Router çözümüne ihtiyacınız var.

Benim modemim bu https://www.hepsiburada.com/tenda-v...reless-vdsl-adsl-modem-router-p-HBV00000QB0X2

Fakat oyunlarda çok ping alıyorum ve evin her yerinde çekmiyor internet. Bu yüzden yeni modem almaya karar verdim. Sizce bu sorunu çözmek için yeni bir modem almak yerine wifi mesh gibi başka bir şey mi yapayım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu modem zaten VDSL sizin ağ genişletici almanız daha mantıklı olur. Router öneririm. Router modem gibi bir üründür sadece interneti dağıtmak için kullanılır. Ana modeme kablo ile yada kablosuz bağlantı ile bağlarsınız ve ağınızın kontrolünü bu ürün alır ve bu ürünün özellikleri ağ iletim gücü ile bağlantınızı kontrol edebilirsiniz ki kablo ile bağlamanızı tavsiye ederim modeme. Ne diyorsunuz Router önerisi mi istersiniz yoksa direkt modem mi?

KS

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu modem zaten VDSL sizin ağ genişletici almanız daha mantıklı olur. Router öneririm. Router modem gibi bir üründür sadece interneti dağıtmak için kullanılır. Ana modeme kablo ile yada kablosuz bağlantı ile bağlarsınız ve ağınızın kontrolünü bu ürün alır ve bu ürünün özellikleri ağ iletim gücü ile bağlantınızı kontrol edebilirsiniz ki kablo ile bağlamanızı tavsiye ederim modeme. Ne diyorsunuz Router önerisi mi istersiniz yoksa direkt modem mi?

Ağ genişletmesi açısından Router mı yoksa Wifi Mesh mi daha iyi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
WiFi mesh sistemi sadece var olan modeminizden gelen sinyali güçlendirir. Router ise modeminizde olmayan özellikleri daha üst seviyeye çıkartmak için kullanılır. Buna gelişmiş ağ yönetim protokolleri dahil. Ben olsam Router alırım.

KS

DarkLords

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
WiFi mesh sistemi sadece var olan modeminizden gelen sinyali güçlendirir. Router ise modeminizde olmayan özellikleri daha üst seviyeye çıkartmak için kullanılır. Buna gelişmiş ağ yönetim protokolleri dahil. Ben olsam Router alırım.

Hem modem hem de router özellikli modemler varmış bir arkadaşım bu modemi önerdi https://www.hepsiburada.com/krn-ds224wsu-300mbps-wireless-n-vdsl-2-modem-p-HBV00000MZ98Q

Yorumları da gayet güzel sizce bu modemi almalı mıyım?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri