Soru Victus Değişim/Servis Sorunları

BülBül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
NE YAPABİLİRİM?

VİCTUS 16 LAPTOPUMU YAZ BASINDA GÖNDERDİM 1 KEZ TEMİZLENSİN VE SORUNU ÇÖZÜLSÜN DİYE ((sorun football manager ve Google Meet kullanırken ekran paylaşıyordum ekranda kesilmeler oluyordu)) SORUNU PEK ARAŞTIRMADAN ANAKART DEĞİŞTİLER FAN DEĞİŞTİLER VE TERMAL BAKIM YAPTILAR. ISINMA SORUNU BAŞLADI SONRA BİR DAHA VERDİM TERMAL BAKIM YANLIS YAPILMIS DEDİLER BİR DAHA YAPTILAR TERMAL BAKIM. ISINMA DEVAM ETTİ BANA NORMAL DİYİP DURDULAR TELEFONDA GEÇEN HAFTA YİNE GÖNDERDİM DEĞİŞİM TALEBİYLE BU SEFER BAKTILAR MACUNLAR KURUDU DİYORLAR O YÜZDEN ISINIYORMUŞ. ÖNCEKİLERDE TERMAL BAKIM YAPILMADI MI NASIL KURUYOR DEDİM TERMAL MACUN YAPILMAMIS DİYORLAR TERMAL BAKIM NE DEMEK OLUYOR Kİ? BEN BU SORUNLARDAN DOLAYI DEĞİŞMEK İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM FAKAT DONANIMSAL DEĞİL TERMAL MACUN DEĞİŞTİĞİ İÇİN BİLGİSAYARI DEĞİŞEMEYİZ DİYORLAR. BEN DEĞİŞMEK İSTİYORUM BANA GÖNDERİCEKLER GERİ GALİBA. TÜKETİCİ MAHKEMESİNE Mİ VERMELİYİM SONUÇ ÇIKAR MI? ÇIKARSA NE KADAR SÜRER? ((2024'TE ALDIM VE GARANTİSİ DEVAM EDİYOR))

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
victus 16 larda hall sensör hatası mevcut
bu hatanın malesef kesin bir çözümü yok

bu hatanın giderilmesi adına geçici çözüm olarak serviste bu sensörün soketini devre dışı bırakıyorlar
evet bu hata gideriliyor belki ama
bu sefer aşırı ısınma sorunları beraberinde gelebiliyor

laptopun tamamını net bir şekilde çekecek şekilde
ve arka kapağı açmaya başlamadan video kaydını başlat
bize bahsettiğin bu durumları sözlü olarak video kaydının başında belirt ve cümlenin sonunda da aslında servisin doğru düzgün birşey yapmadığını ve hall sensör soketini devre dışı bıraktıklarından şüphelendiğin için video kaydı ile test edeceğini belirt
vide kaydını hiç bir şekilde sonlandırmadan cihazın arka kapağını aç
bu sırada istersen bir arkadaşından yardım al biriniz videoyu çeksin biriniz cihazı açsın
zaten ram değişimi gibi işlemler için arka kapağı açman cihazı garanti dışı bırakmıyor

cihazı açtığında hall sensör soketi boşta ise

gördüğünüz gibi tahmin ettiğim gibi diyerek videoyu sonlandır

sonrasında hp servisle görüş
gerekli video kayıtlarını aldığını
bunu gerek kendi sosyal medya hesaplarından

gerek
technopat donanım arşivi pc hocası techolay gibi
Türkiyede çok yüksek takipçili teknoloji forumlarında gerek post olarak açacağını
gerekse bu sayfaların yöneticilerine içerik oluşturması açısından şahsi iletim yapacağını söyle
isterseniz size de bir video atayım başınıza neler gelecek bakın de

BU BAHSETTİKLERİM HALL SENSÖR SOKETİNİN TAKILI OLMAMASI DURUMUNDA
EN MUHTEMEL SENERYODUR

Bunu kesinleştirmeden muhabbet etmek doğru olmaz
bu kesinleştiğinde %100 diyemesem bile sorunun çok çok çok büyük sebebi budur

KS

BülBül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Yani ben 2 kez servise verdim 2 sinde de 97 100 dereceler mevcuttu. Cpu da macun yokmuş sorun bu diyorlar fotoğraf atmışlar bakımdan önce gerçekten de macun yok. 2 kez ankaraya göndermiştim bu sefer istanbuldakine gönderdim. Geldiğinde dediğiniz işlemi yapmaya çalışırım. Bu arada cpumun maxı 100 fakat hic Drop veya frekans düşüşü yaşamadım. Fanlar fullendiğinde de ısı düşmüyordu bazen alta atıyorum 60 derece oyuna giriyorum 100 derece falan oluyordu dediğiniz gibi bir olay olabilir ben yazılımsal vs. Diye düşünüyordum. Yani Victusu soğutma sistemi iyi olduğunu duyduğum icin almıştım bu sorunları yasamak kötü oluyo. Bu hall sensörü kapağın hemen altında mı biraz daha içeride mi kalıyor?
victus 16 larda hall sensör hatası mevcut
bu hatanın malesef kesin bir çözümü yok

bu hatanın giderilmesi adına geçici çözüm olarak serviste bu sensörün soketini devre dışı bırakıyorlar
evet bu hata gideriliyor belki ama
bu sefer aşırı ısınma sorunları beraberinde gelebiliyor

laptopun tamamını net bir şekilde çekecek şekilde
ve arka kapağı açmaya başlamadan video kaydını başlat
bize bahsettiğin bu durumları sözlü olarak video kaydının başında belirt ve cümlenin sonunda da aslında servisin doğru düzgün birşey yapmadığını ve hall sensör soketini devre dışı bıraktıklarından şüphelendiğin için video kaydı ile test edeceğini belirt
vide kaydını hiç bir şekilde sonlandırmadan cihazın arka kapağını aç
bu sırada istersen bir arkadaşından yardım al biriniz videoyu çeksin biriniz cihazı açsın
zaten ram değişimi gibi işlemler için arka kapağı açman cihazı garanti dışı bırakmıyor

cihazı açtığında hall sensör soketi boşta ise

gördüğünüz gibi tahmin ettiğim gibi diyerek videoyu sonlandır

sonrasında hp servisle görüş
gerekli video kayıtlarını aldığını
bunu gerek kendi sosyal medya hesaplarından

gerek
technopat donanım arşivi pc hocası techolay gibi
Türkiyede çok yüksek takipçili teknoloji forumlarında gerek post olarak açacağını
gerekse bu sayfaların yöneticilerine içerik oluşturması açısından şahsi iletim yapacağını söyle
isterseniz size de bir video atayım başınıza neler gelecek bakın de

BU BAHSETTİKLERİM HALL SENSÖR SOKETİNİN TAKILI OLMAMASI DURUMUNDA
EN MUHTEMEL SENERYODUR

Bunu kesinleştirmeden muhabbet etmek doğru olmaz
bu kesinleştiğinde %100 diyemesem bile sorunun çok çok çok büyük sebebi budur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri