Video çekerken (bandicam) aşırı parlak ve net olmayan bir görüntü çıkıyor internetten bakınca sorun bilgisayar ile ilgili dendi.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Bilgisayarı yeni topladım ekran kartında sorun mu var şimdi?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
İmzanızdaki sistem gayet iyi. Uygulama ayarları ile ilgili olabilir.
Video kayıt için OBS uygulamasını deneyebilirsiniz.

KS

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Ekran görüntüsü 2022-08-29 125609.png

Burada da böyle gözüküyor?

KS

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
1661767480209.png

Yakalama yöntemini Windows 10 seçince düzeliyor gibi anlamadım gitti.

KS

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
2k ayarda kaydetmiyor mu bu ayarda ?
Kaliteyi çıkış çözünürlüğünü de 2k yaparak düzelttim ama benim anlamadığım neden bu kayıt programlarının otomatik seçeneğinde benim ekrana nur iniyor ve ben windows 10 seçeneğini seçmek zorundayım? Camtasia veya Bandicamde mesela bu ayarları bulmak zorundayım?

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Kaliteyi çıkış çözünürlüğünü de 2k yaparak düzelttim ama benim anlamadığım neden bu kayıt programlarının otomatik seçeneğinde benim ekrana nur iniyor ve ben windows 10 seçeneğini seçmek zorundayım? Camtasia veya Bandicamde mesela bu ayarları bulmak zorundayım?
Bilnşyorum. Benim eski Laptopta ona de siyah ekran sorunu vardı.

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Video çekerken grafik kartı ayarlarına girip ekrandan doygunluğu düşürseniz çok abartmadan deneyin. Ve başka video çekme uygulamaları deneyin action veya fraps v.s gibi bakalım aynı sorun onlarda olacakmı en basit uygulamalar bunlar zaten video çekmek için.

KS

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Hala düzelmiyor dediğim gibi OBSde de ekran yakalamada seçeneği otomatik yaparsam bu sorunla karşılaşıyorum eğer windows 10 seçersem düzeliyor ben diğer bilgisayarlarda yaşamadığım sorunu neden bu yeni bilgisayarda yaşadım onu merak ettim.

KS

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Ekran ayarlarından HDR kapatınca da otomatik ayarda OBSde veya bandicamde vs... düzeldiğini gördüm. Sonrasında HDR tekrar açtım ve "SDR içeriğinin parlaklığı" kısmından parlaklığı sıfıra kadar düşürünce HDRde de video oynatırken düzgün görüntü çıktığını gördüm ancak SDRyi düşürünce video dışında çok soluk bir renk oluyor video kayıtının parlaklığı iyiyken benim gördüğüm parlaklık düşük oluyor. Sorun sizce donanımsal mı? @ugur.gozaydin

Son düzenleme:
KS

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Gece ışığı açıkmış SDR parlaklığını 0 yapınca bu yüzden kötü gözüküyordu kapatınca ve böyle SDRyi 0 yapınca azıcık soluk geliyor gözüme belki alıştığımdandır. Ama sorun kaynağını sanırım çözdüm. HDR açıkken SDR sıfırlamak gerekiyor demek ki.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri