Video çekmek istiyorum ama cızırtı geliyor

Rektez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar öncelikle ben youtube ye içerik üretmek istiyorum ama mikrofonum u kullandığımda videoda cızırtı sesi oluyor ama mikrofonsuz yaptığımda sıkıntı olmuyor mikrofon değiştirdim üst düzey bi mikrofon kullanıyorum ama sorun devam ediyor ne yapmalıyım çözüm nedir sanırım sorunun ismi dip ses diyorlar
yardımcı olursanız sevinirim :heart:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kayıt aldığınız yazılım nedir? Ayrıca kullandığınız ekipman ve sistemi bileşen ve birim birim yazar mısınız.

KS

Rektez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kayıt aldığınız yazılım nedir? Ayrıca kullandığınız ekipman ve sistemi bileşen ve birim birim yazar mısınız.

Xbox kayıt uygulaması,ndvia ve obs hepsini kullandım ama cızırtı devam etti

kulaklıkla kullanıyorum onun mikrofonu ismi steel series artich 3

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kayıt programları hakkında pek fikrim yok ama OBS için bir çözüm buldum nette bir deneyin isterseniz.

OBS Studio programından orta alt bölümünde ses düzenleyici bölümü varmış orada Mic/Aux bölümünün en sağındaki ayarlar menüsüne tıkladığınızda filtreleri seçip açılan pencerede sol altta + tuşuna basarak gürültü bastırma seçeneğini seçiyormuşsunuz. Onu seçtikten sonra gürültü bastırmanın desibel ayarını -30 olarak ayarlıyormuşsunuz. Yine aynı yazılımdan ses cızırtı sorunu için ikinci bir filtre eklemesi gerekiyormuş oda gürültü filtresi. Bu filtreyi de yukarıda anlatıldığı gibi sol alt kısımdaki + tuşuna basarak ekleyip eşik bitişi değerini -32 desibel ve eşik başlangıcını değeri ise -26 desibel olarak ayarlanmalıymış. Tüm bunları tamamladıktan sonra OBS Studio ses sorunları çözülecek denmiş. Bir deneyin çözülmez ise alternatif çözümlere bakarım.

KS

Rektez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kayıt programları hakkında pek fikrim yok ama OBS için bir çözüm buldum nette bir deneyin isterseniz.

OBS Studio programından orta alt bölümünde ses düzenleyici bölümü varmış orada Mic/Aux bölümünün en sağındaki ayarlar menüsüne tıkladığınızda filtreleri seçip açılan pencerede sol altta + tuşuna basarak gürültü bastırma seçeneğini seçiyormuşsunuz. Onu seçtikten sonra gürültü bastırmanın desibel ayarını -30 olarak ayarlıyormuşsunuz. Yine aynı yazılımdan ses cızırtı sorunu için ikinci bir filtre eklemesi gerekiyormuş oda gürültü filtresi. Bu filtreyi de yukarıda anlatıldığı gibi sol alt kısımdaki + tuşuna basarak ekleyip eşik bitişi değerini -32 desibel ve eşik başlangıcını değeri ise -26 desibel olarak ayarlanmalıymış. Tüm bunları tamamladıktan sonra OBS Studio ses sorunları çözülecek denmiş. Bir deneyin çözülmez ise alternatif çözümlere bakarım.

Teşşekkürler abi deneyim bi geç cevap verdiğim için üzgünüm

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri