Forumlarda kimsenin çözüme kavuşturamadığı donanımsal olduğunu idda eddikelri bir sorunu var arkadaşımın.Asus fx504gd gtx 1050 li laptopu şarjdaykende çıkıkkende güç planı performanstaykende normaldeykende ekran kartı gtx 1050 ile çalıştığına emin olduğumuz halde fall guysta 10 fps , gta 5 5-10 , vs vs gidiyor bu liste.Mesela pes 2020 de 25 fps alabiliyor fakat bu seferde discord dan sesi aşırı bozuk geliyor hiçbirşey anlaşılmıyor.Oyunlarda kontrol ettiğimizde gpu kullanımları asla %30 üstüne çıkmıyor 15 20 30 25 5 10 5 20 vs vs.
Denenenler
3 Kez farklı windows 10 sürümü formatladık(temiz format)
Parkcontrol , cpu hızı sabitleyici , güç planından performans ayarı , intel grafikten performans ayarı gibi ayarlar yapıldı çalışmadı
Soğutucu ekstradan var fakat zaten 70 derecedeykende kasıyor
Oyunu d diskinden c ye taşımak (disk arızası varsa diye)
Görev yöneticisinden yüksek öncelik tanıma
Oyuna girerken sağ tık nvidia yüksek performans işlemciyle çalıştırma
Nvidia denetim masasından performans ayarları
Chipset driver , ekran kartı driver vs güncellemek
Nvidia denetim masasından her oyunu ayrı şekilde nvidiayla çalıştırmak
TEK DENEMEDİĞİMİZ YÖNTEM AVAST + AVG + MALWAREBYTES VS KURUP VİRÜS TARAMASI YAPMAK ÇÜNKÜ D YE FORMAT ATMADIK.BİR VİRÜS BUNLARA SEBEP OLABİLİR Mİ YOKSA DONANIMSALMIDIR ?
Denenenler
3 Kez farklı windows 10 sürümü formatladık(temiz format)
Parkcontrol , cpu hızı sabitleyici , güç planından performans ayarı , intel grafikten performans ayarı gibi ayarlar yapıldı çalışmadı
Soğutucu ekstradan var fakat zaten 70 derecedeykende kasıyor
Oyunu d diskinden c ye taşımak (disk arızası varsa diye)
Görev yöneticisinden yüksek öncelik tanıma
Oyuna girerken sağ tık nvidia yüksek performans işlemciyle çalıştırma
Nvidia denetim masasından performans ayarları
Chipset driver , ekran kartı driver vs güncellemek
Nvidia denetim masasından her oyunu ayrı şekilde nvidiayla çalıştırmak
TEK DENEMEDİĞİMİZ YÖNTEM AVAST + AVG + MALWAREBYTES VS KURUP VİRÜS TARAMASI YAPMAK ÇÜNKÜ D YE FORMAT ATMADIK.BİR VİRÜS BUNLARA SEBEP OLABİLİR Mİ YOKSA DONANIMSALMIDIR ?