Bu sorunun çözümü için neler yaptınız?
Önce en basit yöntemden bir deneyin bakalım ne tür tepki verecek
-İlk olarak Görev yöneticisi ➔ Sol alttaki Hizmetler sekmesi ➔ Pencerenin sağ en üstte üç nokta yanyana tıklayın, Hizmetleri aç seçin
Açılan pencerede Windows Installer ı bulun. Başlangıç türü elle ise; sağ tık özelliklerden otomatik olarak değiştirin kaydedin ve çıkın.
Buradan sorun gidericiyi indiripFix problems that block programs from being installed or removed - Microsoft Support
The Program Install and Uninstall troubleshooter helps you automatically repair issues when you're blocked from installing or removing programs.support.microsoft.com
Visual Studio ile ilgili seçeneklerden önce yükle dersiniz sorun çıkarsa kaldırma ile ilgili seçenek var. İndirme yaparsa sorun çıkartan Visual Studio C+++ A nın hem x86, hem de x64 sürümlerini indirmeyi deneyin.
x86 yı tekil olarak kurabilmiştim sadece sorun x64 de yaşanıyor çoğu oyunda x64 hatasını veriyorx64 ün her ikisi de aynı sürüm görülüyor.
Şimdilik tek tek seçin. Önce x64 ü seçin, sonra (bu aracı tekrar çalıştırmak gerekebilir) x86 yı seçersiniz. x86 yı da kurabilirse kursun.
hocam hepsini sildim sorun kalmadı geri yüklemedim şuan Microsoft visual c++ ne işe yarıyor acaba tekrar indirmek zorundamıyımÖnce sorun çıkarandan başlayın. Bu aşamada bakarsınız sorun düzelir. Diğerlerinin ne gibi etkisi olur bilemiyorum malesef. Çoğunlukla bu şekilde çözüm önerileri vermişler.
Siz şu şekilde aratıp diğer çözüm yöntemlerine de bir bakın derim. Diğerlerinin silinmesine gerek olmayan yöntemler olabilir diye düşünüyorum.
vc_runtimeminimum_x64.msi cannot be found
peki direkt her şeyi sıfırlasam çözüm olurmuDaha başka birşey söyleyemiyorum malesef. O videodaki kayıt defteri düzenlemesini belki deneyeceksiniz. Tabi bunun için önce yine hepsi kaldırılacak.
Ya da;
vc_runtimeminimum_x64.msi cannot be found
Şu şekilde aratıp diğer çözüm yollarına bakacaksınız.
Dosyalarımı koru > Ayarları değiştir > Önceden yüklenmiş uygulamalar Açık |
|
Dosyalarımı koru > Ayarları değiştir > Önceden yüklenmiş uygulamalar Kapalı |
|
Her şeyi kaldır |
|
eyvallah hocam aydınlattığınız için teşekkürler hintlileri dinlemekten gına gelmişti
Dosyalarımı koru > Ayarları değiştir > Önceden yüklenmiş uygulamalar Açık
- Windows 11’i yeniden yükler ve kişisel dosyalarınızı saklar.
- Yüklediğiniz uygulamaları kaldırır.
- Ayarlarda yaptığınız değişiklikleri kaldırır.
- Bilgisayar üreticiniz tarafından yüklenmiş tüm uygulamaları geri yükler.
Dosyalarımı koru > Ayarları değiştir > Önceden yüklenmiş uygulamalar Kapalı
- Windows 11’i yeniden yükler ve kişisel dosyalarınızı saklar.
- Bilgisayar üreticiniz tarafından yüklenmiş tüm uygulamaları kaldırır.
Her şeyi kaldır Notlar:
- Windows 11’i yeniden yükler ve kişisel dosyalarınızı kaldırır.
- Bilgisayar üreticiniz tarafından yüklenmiş tüm uygulamaları kaldırır.
- Her şeyi kaldırın > Ayarları değiştir seçeneği iki seçenek sunar.
- Verilerin silinmesi Açık seçeneği dosyaları kaldırır ve sürücüyü temizler. Bilgisayarınızı bağışlamayı, geri dönüştürmeyi veya satmayı planlıyorsanız bu seçeneği kullanın. Bu birkaç saat sürebilir ancak başka kişilerin kaldırmış olduğunuz dosyaları kurtarmasını zorlaştırır.
- Verilerin silinmesi Kapalı seçeneği yalnızca dosyaları kaldırır. Bu daha az zaman alır ancak daha az güvenlidir.
- Veri silme işlevselliği tüketicilere yöneliktir ve kamu ve sektör verileri silme standartlarını karşılamaz.
Sıfırlamada Microsoft belgesine göre yapacakları bu şekilde verilmiş
Yüklediğniz programlar, uygulamalar vb hepsi kaldırılacağından bahsediliyor.
Yarı yarıya temiz kurulum (format) gibi olacak.
Sizin sorununuz düzelir mi? Kesin olarak sorunu çözer, veya çözmek demek, bilemiyorum. ne derece etkili placak.
Sıfırlama aşammasını düşünüyorsanız, Windows son sürüm, temiz bir formatta düşünebilirsiniz.
Windows’ta kurtarma seçenekleri - Microsoft Desteği
Windows'taki kurtarma seçenekleri hakkında bilgi edinin. Bilgisayarınızı sıfırlamayı, önceki bir Windows sürümüne geri dönmeyi veya medya kullanarak Windows’u yeniden yüklemeyi öğrenin.support.microsoft.com