Visual Studio Problemi Uzun Zamandır Çözemiyorum

Noddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
djhsakdhadsa.JPG

çözümü bilen var mı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Bu sorunun çözümü için neler yaptınız?
Önce en basit yöntemden bir deneyin bakalım ne tür tepki verecek
-İlk olarak Görev yöneticisi ➔ Sol alttaki Hizmetler sekmesi ➔ Pencerenin sağ en üstte üç nokta yanyana tıklayın, Hizmetleri aç seçin
Açılan pencerede Windows Installer ı bulun. Başlangıç türü elle ise; sağ tık özelliklerden otomatik olarak değiştirin kaydedin ve çıkın.
Buradan sorun gidericiyi indirip
Visual Studio ile ilgili seçeneklerden önce yükle dersiniz sorun çıkarsa kaldırma ile ilgili seçenek var. İndirme yaparsa sorun çıkartan Visual Studio C+++ A nın hem x86, hem de x64 sürümlerini indirmeyi deneyin.

Son düzenleme:
KS

Noddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu sorunun çözümü için neler yaptınız?
Önce en basit yöntemden bir deneyin bakalım ne tür tepki verecek
-İlk olarak Görev yöneticisi ➔ Sol alttaki Hizmetler sekmesi ➔ Pencerenin sağ en üstte üç nokta yanyana tıklayın, Hizmetleri aç seçin
Açılan pencerede Windows Installer ı bulun. Başlangıç türü elle ise; sağ tık özelliklerden otomatik olarak değiştirin kaydedin ve çıkın.
Buradan sorun gidericiyi indirip
Visual Studio ile ilgili seçeneklerden önce yükle dersiniz sorun çıkarsa kaldırma ile ilgili seçenek var. İndirme yaparsa sorun çıkartan Visual Studio C+++ A nın hem x86, hem de x64 sürümlerini indirmeyi deneyin.
1724945217251.png
burdan tek tek mi seçiyoruz hocam

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
x64 ün her ikisi de aynı sürüm görülüyor.
Şimdilik tek tek seçin. Önce x64 ü seçin, sonra (bu aracı tekrar çalıştırmak gerekebilir) x86 yı seçersiniz. x86 yı da kurabilirse kursun.

KS

Noddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
x64 ün her ikisi de aynı sürüm görülüyor.
Şimdilik tek tek seçin. Önce x64 ü seçin, sonra (bu aracı tekrar çalıştırmak gerekebilir) x86 yı seçersiniz. x86 yı da kurabilirse kursun.
x86 yı tekil olarak kurabilmiştim sadece sorun x64 de yaşanıyor çoğu oyunda x64 hatasını veriyor
troubleshooterda x64 den bir tanesini yükleme seçeneğiyle denedim x64 2012 olanı
dksajhas.JPG

sonuç bu oldu

üstteki hatayı tekrar okudum 2019 x64 olan runtime ı indirmemi istiyormuş troubleshooterda onu buldum şimdi bir de ondan deniyeceğim

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Tamam,
Diğer önerilen çözüm aşamalarına bakmak gerekecek.
vc_runtimeminimum_x64.msi cannot be found şu şekilde aramada karşımıza çıkan önerilen çözüm önerileri olacak.

İlk olrak şunu denersiniz.
Revo Uninstaller ile tüm Visual C++ sürümlerini kaldırmak.
Revo Uninstaller Pro free trial indirebilirsiniz.
Kaldırdıktan sonra yüklemek için Windows update güncellemeleri denetleden kuracaktır. Ya da buradan manuel indirip kurmanız gerekecek:

Bunun da işe yaramaması durumunda sonraki aşamaya ait bir video. Önce yine Visual studio ların hepsini kaldırıyor sonra kayıt defteri yedeklemesi , ve düzenlemeleri yapıyor. Türkçe altyazı desteği var.

En nihayetinde yukarıdaki yöntemler de işe yaramaması durumu olduğunda şu şekilde gözden kaçırdığımız öneriler bakmanız gerekecek:

vc_runtimeminimum_x64.msi cannot be found

KS

Noddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1724946360830.png

2019 da düzeltildi dedi fakat hala aynı hatayı veriyor şimdi son attığınızı deniyeceğim

hocam bütün c++ ları silmemden eminmiyiz bunları nası geri yükleyeceğim çok fazla var

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Önce sorun çıkarandan başlayın. Bu aşamada bakarsınız sorun düzelir. Diğerlerinin ne gibi etkisi olur bilemiyorum malesef. Çoğunlukla bu şekilde çözüm önerileri vermişler.

Siz şu şekilde aratıp diğer çözüm yöntemlerine de bir bakın derim. Diğerlerinin silinmesine gerek olmayan yöntemler olabilir diye düşünüyorum.

KS

Noddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Önce sorun çıkarandan başlayın. Bu aşamada bakarsınız sorun düzelir. Diğerlerinin ne gibi etkisi olur bilemiyorum malesef. Çoğunlukla bu şekilde çözüm önerileri vermişler.

Siz şu şekilde aratıp diğer çözüm yöntemlerine de bir bakın derim. Diğerlerinin silinmesine gerek olmayan yöntemler olabilir diye düşünüyorum.

hocam hepsini sildim sorun kalmadı geri yüklemedim şuan Microsoft visual c++ ne işe yarıyor acaba tekrar indirmek zorundamıyım

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Microsoft Visual C++ kod paketleri birçok bilgisayar oyununun çalışması için mecburidir. Microsoft Visual C++ programa dilinden oluşan hazır kod paketlerinin bulunduğu kütüphane, bilgisayar oyunları ve programlarının hemen hemen hepsi tarafından kullanılabilir.

Windows update ile önce güncellemeleri tara dersiniz. Burada eksik olanları bulur kurar. Oyunu vs açtığınız da bazı oyun merkezi yazılımı-game center kontrol eder eksik ise kurar. Otomatik yükleyip kurmazsa şu visual c+++ eksik diye uyarır. Bu durumda uyarıya göre manuel indirip kurabilirsiniz.

Şu Windows İnstaller i kontrol ettiniz değil mi* iLk başta yazdığım. Başlangıç türü otomatik olacak şeklinde....

KS

Noddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Başlangıç türünü durdursamda değiştiremiyorum onun dışında x86 yine kuruldu fakat x64 kurulurken aynı hatayı yine verdi

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Daha başka birşey söyleyemiyorum malesef. O videodaki kayıt defteri düzenlemesini belki deneyeceksiniz. Tabi bunun için önce yine hepsi kaldırılacak.

Ya da;

Şu şekilde aratıp diğer çözüm yollarına bakacaksınız.

KS

Noddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Daha başka birşey söyleyemiyorum malesef. O videodaki kayıt defteri düzenlemesini belki deneyeceksiniz. Tabi bunun için önce yine hepsi kaldırılacak.

Ya da;

Şu şekilde aratıp diğer çözüm yollarına bakacaksınız.
peki direkt her şeyi sıfırlasam çözüm olurmu

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Dosyalarımı koru > Ayarları değiştir > Önceden yüklenmiş uygulamalar Açık
  • Windows 11’i yeniden yükler ve kişisel dosyalarınızı saklar.
  • Yüklediğiniz uygulamaları kaldırır.
  • Ayarlarda yaptığınız değişiklikleri kaldırır.
  • Bilgisayar üreticiniz tarafından yüklenmiş tüm uygulamaları geri yükler.
Dosyalarımı koru > Ayarları değiştir > Önceden yüklenmiş uygulamalar Kapalı
  • Bilgisayar üreticiniz tarafından yüklenmiş tüm uygulamaları kaldırır.
Her şeyi kaldır
  • Windows 11’i yeniden yükler ve kişisel dosyalarınızı kaldırır.
Notlar:
  • Her şeyi kaldırın > Ayarları değiştir seçeneği iki seçenek sunar.
  • Verilerin silinmesi Açık seçeneği dosyaları kaldırır ve sürücüyü temizler. Bilgisayarınızı bağışlamayı, geri dönüştürmeyi veya satmayı planlıyorsanız bu seçeneği kullanın. Bu birkaç saat sürebilir ancak başka kişilerin kaldırmış olduğunuz dosyaları kurtarmasını zorlaştırır.
  • Verilerin silinmesi Kapalı seçeneği yalnızca dosyaları kaldırır. Bu daha az zaman alır ancak daha az güvenlidir.

• Veri silme işlevselliği tüketicilere yöneliktir ve kamu ve sektör verileri silme standartlarını karşılamaz.

Sıfırlamada Microsoft belgesine göre yapacakları bu şekilde verilmiş
Yüklediğniz programlar, uygulamalar vb hepsi kaldırılacağından bahsediliyor.
Yarı yarıya temiz kurulum (format) gibi olacak.
Sizin sorununuz düzelir mi? Kesin olarak sorunu çözer, veya çözmek demek, bilemiyorum. ne derece etkili placak.

Sıfırlama aşammasını düşünüyorsanız, Windows son sürüm, temiz bir formatta düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
KS

Noddle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dosyalarımı koru > Ayarları değiştir > Önceden yüklenmiş uygulamalar Açık
  • Bilgisayar üreticiniz tarafından yüklenmiş tüm uygulamaları geri yükler.
Dosyalarımı koru > Ayarları değiştir > Önceden yüklenmiş uygulamalar Kapalı
Her şeyi kaldır
  • Windows 11’i yeniden yükler ve kişisel dosyalarınızı kaldırır.
Notlar:
  • Her şeyi kaldırın > Ayarları değiştir seçeneği iki seçenek sunar.
  • Verilerin silinmesi Açık seçeneği dosyaları kaldırır ve sürücüyü temizler. Bilgisayarınızı bağışlamayı, geri dönüştürmeyi veya satmayı planlıyorsanız bu seçeneği kullanın. Bu birkaç saat sürebilir ancak başka kişilerin kaldırmış olduğunuz dosyaları kurtarmasını zorlaştırır.
  • Verilerin silinmesi Kapalı seçeneği yalnızca dosyaları kaldırır. Bu daha az zaman alır ancak daha az güvenlidir.

• Veri silme işlevselliği tüketicilere yöneliktir ve kamu ve sektör verileri silme standartlarını karşılamaz.

Sıfırlamada Microsoft belgesine göre yapacakları bu şekilde verilmiş
Yüklediğniz programlar, uygulamalar vb hepsi kaldırılacağından bahsediliyor.
Yarı yarıya temiz kurulum (format) gibi olacak.
Sizin sorununuz düzelir mi? Kesin olarak sorunu çözer, veya çözmek demek, bilemiyorum. ne derece etkili placak.

Sıfırlama aşammasını düşünüyorsanız, Windows son sürüm, temiz bir formatta düşünebilirsiniz.

eyvallah hocam aydınlattığınız için teşekkürler hintlileri dinlemekten gına gelmişti

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri