Vizyon Bilgisayar İade Kabul Etmiyor

umit22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
28/09/2023 tarihinde Vizyon Bilgisayar kendi sitesinden satın aldığım ve 29/09/2023 tarihinde kargodan teslim aldığım ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27 monitörü kutusunu bile açmadan Cayma hakkımı kullanarak iade etmek istedim ancak kendilerini aradığımda teşhir ürünü adı altında satılan ürünün iadesi kabul edilmeyeceğini belirtiler.

Sadece üründe bir sorun varsa iadeyi kabul edeceklerini söylediler. (Bende kutusunu açmak istemiyorum tahminimce sonra kutusunu açmışsınız, kullanılmış ürün geri satışı olamaz vs muhabbettinden üründe sorun olsa bide iade kabul etmeyeceklerini tahmin ediyorum sadece değişim veya tamir yaparlar)

Ayrıca faturada ürün adı (ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27 HDR GAMING 2K IPS FREESYNC VE G-SYNC UYUMLU 2560x1440 1MS(MPRT) 170HZ DP HDMI MM VESA 3YIL ELMB SYNC 2 Yıl Garanti ) , teşhir ürünü olduğu yazmıyor.

Online işlemler üzerinden tüketici haklarına başvurdum ancak süreç nasıl işliyor bilmediğimden İADEYİ KABUL ETMEYECEĞİZ , Geri gönderseniz bile size geri dönecektir dedikleri yeri nasıl kanıtlayabilirim ?

Sizce ürünü geri gönderip kargo gönderim fişinin kopyasını elinde tutayım mı ? Daha önce tüketici haklarına başvuran biri yardımcı olursa sevinirim

yseyrek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yazışma şeklinde yapabiliyorsaniz belgeleyin yoksa zaten thh savunma için karşı tarafa belli bı sure tanıyor savunmalarında vermiyorum derse zaten kazanırsınız veriyorum derse verin gitsin :)

KS

umit22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yazışma şeklinde yapabiliyorsaniz belgeleyin yoksa zaten thh savunma için karşı tarafa belli bı sure tanıyor savunmalarında vermiyorum derse zaten kazanırsınız veriyorum derse verin gitsin :)
Yazışma şeklinde cevap vermiyorlar mail üzerinden 3 gündür cevap alamadım telefonla söylediler Tüketici hakları cayma kanunu söylediğim halde lakayıt şekilde kabul etmiyoruz başvuru yapabilirsiniz şeklinde konuştu arkadaş

yseyrek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yazışma şeklinde cevap vermiyorlar mail üzerinden 3 gündür cevap alamadım telefonla söylediler Tüketici hakları cayma kanunu söylediğim halde lakayıt şekilde kabul etmiyoruz başvuru yapabilirsiniz şeklinde konuştu arkadaş
Aynı sorunu yaşadım teknobiyotikten işlemci almıştım pinleri yamuk gönderdiler sonrada iade almadılar 3 ay sürdü thh bu süreçte dediğin gibi umursamaz tavırları vardı karar çıkınca telefonda arayarak ayıp olur biraz ama şimdi seve seve paramı verin dedim(başka bişi dedim) o an inan 3 aylık stresi atmış oldum sende beklersin biraz ama seve seve alırlar iadeni

KS

umit22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Aynı sorunu yaşadım teknobiyotikten işlemci almıştım pinleri yamuk gönderdiler sonrada iade almadılar 3 ay sürdü thh bu süreçte dediğin gibi umursamaz tavırları vardı karar çıkınca telefonda arayarak ayıp olur biraz ama şimdi seve seve paramı verin dedim(başka bişi dedim) o an inan 3 aylık stresi atmış oldum sende beklersin biraz ama seve seve alırlar iadeni
Online işlemlerden başvurusunu yaptım zaten. süre isterse 1 yıl olsun sorun yok o konuşma tavırları ve rahat bir şekilde satış yapıp iadesini almıyorum demeleri çok kötü bir şey sanki merdiven altı faturasız işlem yaptık.

Şuan tek düşüncem iadesini gönderseniz bile kabul etmiyoruz demelerine rağmen kargoya gidip iadesini yapıp ve videolu şekilde kayıt alayım mı yoksa göndermeyip tüketici haklarını mı bekleyim onu düşünüyorum . Gönderdiğimde eğer kabul edilmeyip geri gönderirlerse en azından elimde iade kabul etmediklerine dair kanıt olur çünkü mail üzerinden cevap vermiyorlar sadece telefonla belirttiler.

yseyrek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam hangis şehirde yaşıyorsunuz direk thh ye gidipde sorabilirsiniz internetten örnek tokat thh numarası gibi aratarakda ulaşabilirsiniz thh ye bir sorun süreci

KS

umit22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kargo ile iade yolladım bakalım kabul edecekler mi yoksa geri mi yollayacaklar. Yollamadan önce kargo şubesinde videosunu çektim ürünün.

KS

umit22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İade kabul etmeyeceklerini söylemelerine rağmen kargoyla geri yollamıştım ürünü bugün aradılar . Monitör gelmiş sizden sorunu neydi gibisinden (ek olarak notla Cayma hakkımı kullanarak iade etmek istediğimi vs belirtmiştim) , dedim bir sorunu olup olmadığını bilmiyorum ürün açılmadığı için cayma hakkımı kullanarak iade etmek istiyorum. Sonra biraz duraksadı telefonda tam net anlaşılmayacak bir ses tonuyla şöyle olduğunu biliyorsunuz gibisinden bir şey dedi (tahminimce outlet ürünlerde iade kabul görmüyor muhabbetine getirecekti) daha ben cevap veremeden tamam tamam kolay gelsin dedikten sonra telefonu kapattı. Bakalım iade edecekler mi bilgilendireceğim.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Satılan sayfada teşhir ürünüdür diye açıkça yazıyor mu?

KS

umit22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Satılan sayfada teşhir ürünüdür diye açıkça yazıyor mu?
Yazıyor ancak, Tekrar satışa uygun olan Outlet ve Teşhir ürünlerinde 0-14 günlük süreçte cayma hakkı kullanılabilir diye hakkımız var. Ürünün daha kargo ambalajı bile açılamamıştı bu durumda iade hakkım var açsaydım kutuyu ancak sorun olduğunda onların teknik servisinin onaylanmasıyla iade alabilirdim. (Vereceklerini de hiç sanmıyorum en fazla değişim yaparlardı bu durumda)

--Zaten şuan iadeyi kabul etmişler gibi duruyor çünkü sipariş durumu iptal edildi olarak güncellendi sitelerinde.

Ekli dosyalar

• URUNUN-Durumu.jpg
    URUNUN-Durumu.jpg
    1,015.2 KB · Görüntüleme: 17

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Siz iade bildirimi yaptıysanız sizlik bir sıkıntı yok, firma ürünü geri gönderse bile hakem heyeti sizin lehinize karar verecektir.

Ek bilgi olarak; kutusu açılmış ürünler bile iade edilebiliyor.

KS

umit22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Siz iade bildirimi yaptıysanız sizlik bir sıkıntı yok, firma ürünü geri gönderse bile hakem heyeti sizin lehinize karar verecektir.

Ek bilgi olarak; kutusu açılmış ürünler bile iade edilebiliyor.
Site üzerinden yapmaya izin vermiyordu güncelleme hatası diyorlardı, telefonla aradığımda teşhir ürün iadesi olmaz dediler ancak ben yine de sitede kod yazıyordu o koda yolladım

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Site üzerinden yapmaya izin vermiyordu güncelleme hatası diyorlardı, telefonla aradığımda teşhir ürün iadesi olmaz dediler ancak ben yine de sitede kod yazıyordu o koda yolladım
Tamam. Kargo evraklarını saklayın, hakem heyetine sunun.

KS

umit22

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İade ettiler arkadaşlar. Ürün teşhir ürünü olsa bile geri satışına engel yoksa iade alabiliyorsunuz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri