Herkese merhaba 1 ay önce 2. el toplama masaüstü aldım 8GB ram mevcut vram 128mb, oyun falan oynatmıyor bana bunu nasıl yükseltebilirim? BIOS'tan yaptım yükselmedi, kayıt defteri düzenleyici ile de yükseltemedim, yardımlarınızı bekliyorum.
gesamtkunstwerk' Alıntı:Herkese merhaba 1 ay önce 2. el toplama masaüstü aldım 8GB ram mevcut vram 128mb, oyun falan oynatmıyor bana bunu nasıl yükseltebilirim? BIOS'tan yaptım yükselmedi, kayıt defteri düzenleyici ile de yükseltemedim, yardımlarınızı bekliyorum.
gesamtkunstwerk' Alıntı:gesamtkunstwerk' Alıntı:Herkese merhaba 1 ay önce 2. el toplama masaüstü aldım 8GB ram mevcut vram 128mb, oyun falan oynatmıyor bana bunu nasıl yükseltebilirim? BIOS'tan yaptım yükselmedi, kayıt defteri düzenleyici ile de yükseltemedim, yardımlarınızı bekliyorum.
Donanım bilgilerine çok hakim değilim, neleri yazmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim teşekkürler.
ugur.gozaydin' Alıntı:Harici ekran kartınız var işlemcinizde GPU birimi var sanırım siz onu kullanıyorsunuz yada bir sürücü sorununuz var. Size ilk tavsiyem anakart BIOS 'una girip Integred Graphics adlı ayarı kapatmanız olacak. Bu işlemci içindeki ekran kartını devre dışı bırakır. Sonra ekran test yapın sistemde işe yaramaz ise kartınızı DDU yazılımı ile silin ve tekrar güncel sürücüyü kurup deneyin.
gesamtkunstwerk' Alıntı:ugur.gozaydin' Alıntı:Harici ekran kartınız var işlemcinizde GPU birimi var sanırım siz onu kullanıyorsunuz yada bir sürücü sorununuz var. Size ilk tavsiyem anakart BIOS 'una girip Integred Graphics adlı ayarı kapatmanız olacak. Bu işlemci içindeki ekran kartını devre dışı bırakır. Sonra ekran test yapın sistemde işe yaramaz ise kartınızı DDU yazılımı ile silin ve tekrar güncel sürücüyü kurup deneyin.
Integred Graphics şeklinde bir seçenek göremedim ancak Primary Display'in karşısında CPU Graphics yazıyor, PCIE ve auto seçenekleri mevcut, bahsettiğiniz ayar bu mu?
gesamtkunstwerk' Alıntı:gesamtkunstwerk' Alıntı:Integred Graphics şeklinde bir seçenek göremedim ancak Primary Display'in karşısında CPU Graphics yazıyor, PCIE ve auto seçenekleri mevcut, bahsettiğiniz ayar bu mu?
PCIE' yi seçtim, bir değişiklik olmadı, auto-cpu graphics ve pcie üçlüsünden başka seçenek yok.
gesamtkunstwerk' Alıntı:gesamtkunstwerk' Alıntı:PCIE' yi seçtim, bir değişiklik olmadı, auto-cpu graphics ve pcie üçlüsünden başka seçenek yok.
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]BIOS'tan PCIE'yi devreye soktuğumda bios'tan çıkar çıkmaz ayarın cpu graphics e kaydığını fark ettim. Ayrıca ekran kartımın 2 fanının da dönmediğini şimdi fark ettim. sorunlar gittikçe büyüyor :/[/font]