VRAM Sorunu Yaşıyorum

gesamtkunstwerk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba 1 ay önce 2. el toplama masaüstü aldım 8GB ram mevcut vram 128mb, oyun falan oynatmıyor bana bunu nasıl yükseltebilirim? BIOS'tan yaptım yükselmedi, kayıt defteri düzenleyici ile de yükseltemedim, yardımlarınızı bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuzu anlamadım. APU bir sistem mi aldınız nedir durum biraz daha net anlatın. Ayrıca sisteminizin özelliklerini bileşen bileşen yazarsanız oda yardımcı olur.

KS

gesamtkunstwerk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gesamtkunstwerk' Alıntı:
Herkese merhaba 1 ay önce 2. el toplama masaüstü aldım 8GB ram mevcut vram 128mb, oyun falan oynatmıyor bana bunu nasıl yükseltebilirim? BIOS'tan yaptım yükselmedi, kayıt defteri düzenleyici ile de yükseltemedim, yardımlarınızı bekliyorum.

Donanım bilgilerine çok hakim değilim, neleri yazmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem bileşenlerinizi marka model olarak yazın. Örnek olarak anakartım ASUS A320M-F gibi. Eğer bilgilerini bilmiyorsanız sistemin CPU-z yazılımı ile PSU yani güç kaynağı hariç tüm bileşenlerin bilgilerine ulaşabilirsiniz.

KS

gesamtkunstwerk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gesamtkunstwerk' Alıntı:
gesamtkunstwerk' Alıntı:

Donanım bilgilerine çok hakim değilim, neleri yazmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim teşekkürler.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Intel i5 7600K İşlemci, STRIX Z270I Gaming Anakart , Sapphire Radeon RX 580 8GB GDDR5 Ekran Kartı , T-Force 8GB DDR4 Ram. İşinize yarar umarım. tekrar teşekkürler.[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][size=small][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]https://imgur.com/a/NnVHNRi şu şekilde hepsinin detayını görebilirsiniz.[/font][/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Harici ekran kartınız var işlemcinizde GPU birimi var sanırım siz onu kullanıyorsunuz yada bir sürücü sorununuz var. Size ilk tavsiyem anakart BIOS 'una girip Integred Graphics adlı ayarı kapatmanız olacak. Bu işlemci içindeki ekran kartını devre dışı bırakır. Sonra ekran test yapın sistemde işe yaramaz ise kartınızı DDU yazılımı ile silin ve tekrar güncel sürücüyü kurup deneyin.

KS

gesamtkunstwerk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Harici ekran kartınız var işlemcinizde GPU birimi var sanırım siz onu kullanıyorsunuz yada bir sürücü sorununuz var. Size ilk tavsiyem anakart BIOS 'una girip Integred Graphics adlı ayarı kapatmanız olacak. Bu işlemci içindeki ekran kartını devre dışı bırakır. Sonra ekran test yapın sistemde işe yaramaz ise kartınızı DDU yazılımı ile silin ve tekrar güncel sürücüyü kurup deneyin.

Integred Graphics şeklinde bir seçenek göremedim ancak Primary Display'in karşısında CPU Graphics yazıyor, PCIE ve auto seçenekleri mevcut, bahsettiğiniz ayar bu mu?

KS

gesamtkunstwerk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gesamtkunstwerk' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Integred Graphics şeklinde bir seçenek göremedim ancak Primary Display'in karşısında CPU Graphics yazıyor, PCIE ve auto seçenekleri mevcut, bahsettiğiniz ayar bu mu?

PCIE' yi seçtim, bir değişiklik olmadı, auto-cpu graphics ve pcie üçlüsünden başka seçenek yok.

KS

gesamtkunstwerk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gesamtkunstwerk' Alıntı:
gesamtkunstwerk' Alıntı:

PCIE' yi seçtim, bir değişiklik olmadı, auto-cpu graphics ve pcie üçlüsünden başka seçenek yok.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]BIOS'tan PCIE'yi devreye soktuğumda bios'tan çıkar çıkmaz ayarın cpu graphics e kaydığını fark ettim. Ayrıca ekran kartımın 2 fanının da dönmediğini şimdi fark ettim. sorunlar gittikçe büyüyor :/[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fanların dönmemesi günümüz kartlarının bir özelliği artık. Belli bir dereceye gelmeyene dek dönmüyorlar o bir sorun değil.

Windows üzerinden devre dışı bırakalım belki işe yarar. Aygıt Yöneticisinden Görüntü Bağdaştırıcıları kısmından sadece harici ekran kartınız aktif olsun diğerini devre dışı bırakıp deneyin.

KS

gesamtkunstwerk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
gesamtkunstwerk' Alıntı:
gesamtkunstwerk' Alıntı:

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]BIOS'tan PCIE'yi devreye soktuğumda bios'tan çıkar çıkmaz ayarın cpu graphics e kaydığını fark ettim. Ayrıca ekran kartımın 2 fanının da dönmediğini şimdi fark ettim. sorunlar gittikçe büyüyor :/[/font]

denedim maalesef yine olmadı. tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aklıma birkaç şey geliyor. Bunlardan birisi sorun olabilir ama net değil sadece tahmin bunlar.

• MSI Afterburner ile yanlış bir bilgiyi açmış olabilirsiniz. Yani izlediğiniz GPU belleği olmayabilir onu bir kontrol edin.
  • Windows odaklı bir sorun varsa sürücü veya sistem bu sorun olabilir. Öncelikle kartın WHQL yani onaylanmış sürümünü kurmak işe yarayabilir öncesinde eski sürücüyü DDU ile kaldırmanız gerekir. Bu değilse sistem odaklı sorun olabilir ki en basit çözüm temiz formattır.
  • OC odaklı kartınızda bir sorun olabilir. Kartın yazılımından bakın OC işlemlerini devre dışı bırakın ve ayarları sıfırlayıp deneyin.
  • Kartınızda bir sorun olabilir. Kartın kendisinde donanım bazlı yada ekran kartının BIOS 'u odaklı ki ikinci ise kartın garantisi yoksa çözümü sizin tarafınızdan yapılabilecek çözüme sahip ama birinci ise kartta sorun varsa yapacak pek bir şeyiniz yok. Ücretli olarak servise vereceksiniz yada bir PC tamircisine.
Aklıma başka bir şey gelmiyor. Tuhaf bir sorun ve baktım netten yabancı kaynaklar dahil bu sorunu yaşayan veya bir çözüm önerisi vs. göremedim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri