Wi-Fi Hk.

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Arkadaşlar merhabalar,

PC'nin olacağı odanın hemen aşağı katında modem var. Yukarıya almam için kablomu çektirmem gerekiyor? Yoksa ethernet girişli bir dağıtıcı alsam işimi görürmü? Hız konusunda problem yaşarmıyım kopmalar olurmu? Aşağıda telefona bağlı modem yalın internet vs. yok. Önerilerinizi bekliyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Eğer odalarda girişler varsa modemden PC ye kablo çekseniz bile yeter. Benim modemimde uzakta ama oda da giriş vardı ve oradan kısa kablo ile hallettim. Modemi taşımaya gerek yok. Adaptörlerde alınabilir ama mesafe arttıkça çok iyi sonuç vermeyebilir.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Arkadaşlar merhabalar,

PC'nin olacağı odanın hemen aşağı katında modem var. Yukarıya almam için kablomu çektirmem gerekiyor? Yoksa ethernet girişli bir dağıtıcı alsam işimi görürmü? Hız konusunda problem yaşarmıyım kopmalar olurmu? Aşağıda telefona bağlı modem yalın internet vs. yok. Önerilerinizi bekliyorum.
Kablo performansı daha iyi oluyor. Alt katta ise kablosuz performans kaybı daha fazla oluyor. İnternetim olmadığı bir süre aşağıdan kullanmıştım çok fazla kayıp oluyordu. Tabii bu modeme sizin wi-fi alıcısına bağlı. Çok kaliteli ürünler alıp arada sorun yaşamaktansa, imkan varsa kablo çekip kullanmak daha ucuz ve sorunsuz.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
En temizi Cat6 gibi iyi iletim gücü olan bir kablo kullanarak PC'yi direkt tek bir kabloyla modeme bağlamanız. Ping ve bağlantı stabilitesi açısından en güzel yöntem budur.

KS

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
En temizi Cat6 gibi iyi iletim gücü olan bir kablo kullanarak PC'yi direkt tek bir kabloyla modeme bağlamanız. Ping ve bağlantı stabilitesi açısından en güzel yöntem budur.
Modem aşağı katta olduğu için nasıl yapılır bilgim yok.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Evet budur. Metresini dikkatli ölç. Evdeki kıvrımları da hesaba kat. 50 metreye kadar bir sıkıntı yaşamazsın zaten bu kablolarda.

KS

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Evet budur. Metresini dikkatli ölç. Evdeki kıvrımları da hesaba kat. 50 metreye kadar bir sıkıntı yaşamazsın zaten bu kablolarda.
Aşağıdaki pencereden yukarıdaki odaya kablo çekimi nasıl sağlanır acaba tecrübeniz varmı bu konuda.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Aşağıdaki pencereden yukarıdaki odaya kablo çekimi nasıl sağlanır acaba tecrübeniz varmı bu konuda.
Pimapen geçiş yerlerinden delik açmak ve iç kısımlardan bantlamak gerekiyor. Ev içerisinde ise dolanacağı yerde sabitlemek gerekiyor. Bunun için genelde kroşeler kullanılıyor. Çok keskin yerlerde kırılmaya sebep olabilir. Biraz oval şekilde geçişleri vermek gerekir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri