Win 10 kurarken hata

Müner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar hocalar;
Win 10 kurarken windows seçtiğiniz konuma yüklenemedi diye hata verdi çözümü nedir bilen varmı

Ekli dosyalar

• 16674132451081591404145919805294.jpg
    16674132451081591404145919805294.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 13

_berkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
34
Uefi windows mu kuruyorsunuz?
Eğer uefi windows kuruyorsanız ve
diski seçtikten sonra "yeni" dedikten sonra oluşturduğunuz diskte "ileri" seçtikten sonra aynı hata alınıyorsa biosa girip "boot" sekmesinden boot modu "uefi+legacy" ise sadece "uefi"ye alıp "f10" a basıp tekrar deneyin.

KS

Müner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Uefi windows mu kuruyorsunuz?
Eğer uefi windows kuruyorsanız ve
diski seçtikten sonra "yeni" dedikten sonra oluşturduğunuz diskte "ileri" seçtikten sonra aynı hata alınıyorsa biosa girip "boot" sekmesinden boot modu "uefi+legacy" ise sadece "uefi"ye alıp "f10" a basıp tekrar deneyin.
Teşekkürler

Aşağıdaki Diskpart'ı uygulayın sonrasında ise eğer sorun hala devam ediyorsa USB'deki Windows kurulum dosyaları ile alakalı olabilir onun içinde USB biçimlendirin sonrasında tekrardan içine Rufus ile Windows kurumu gerçekleştiriniz.
Yalnız ben format atmıyorum şöyleki kasa açılıyor monitöre görüntü gelmiyordu sadece bıos menüye girebiliyordum. Herşeyi denedim hala görüntü gelmedi benimde aklıma rufusla win 10 kurmak geldi saçma sapan bi hal aldı ama yapacak birşey yok artık

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Teşekkürler

Yalnız ben format atmıyorum şöyleki kasa açılıyor monitöre görüntü gelmiyordu sadece bıos menüye girebiliyordum. Herşeyi denedim hala görüntü gelmedi benimde aklıma rufusla win 10 kurmak geldi saçma sapan bi hal aldı ama yapacak birşey yok artık
Ben anladım hocam zaten oraya kadar attığım sitede aşağı tarafa doğru inerseniz Format sırasında diye bir kısım var.Oradan komut sistemi ile fotoğraflı ve yazılı bir şekilde görüp uygulayabilirsiniz.

KS

Müner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ben anladım hocam zaten oraya kadar attığım sitede aşağı tarafa doğru inerseniz Format sırasında diye bir kısım var.Oradan komut sistemi ile fotoğraflı ve yazılı bir şekilde görüp uygulayabilirsiniz.

Sistemde zaten önceden Windows 11 vardı bir sıkıntı olurmu burdan ilerisinde zaten verileri kurtaramam değilmi

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Format sırasında Diskpart: Format ekranından da diskpart aracını çalıştırabilirsiniz. Bunun için Shift + F10 tuşlarına basıp Komut İstemi’ni açmanız ve sonrasında diskpart yazıp Enter’a basmanız yeterli.

cmd-diskpart-640x363.jpg
Diskpart komut satırına list disk yazıp onaylayın. Bu komut, sisteminizdeki diskleri listeleyecektir.

cmd-diskpart-2-640x360.jpg
Listelenen disklerdeki silmek istediğiniz diskin numarasını kontrol edin. Eğer not aldığınız numara ile aynıysa silme işlemine devam edebiliriz.

cmd-diskpart-3-640x360.jpg
Silme işlemini başlatmak için silmek istediğiniz diski seçmeniz gerekecektir. Komut satırına select disk [disk numarası] yazarak sileceğiniz diski seçin. Örnek: select disk 1.

cmd-diskpart-4.jpg-640x372.png
Diskin seçildiği bildirimini gördükten sonra clean komutunu girerek disk temizleme işlemini başlatabilirsiniz. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra komut satırından çıkabilirsiniz. Artık sildiğiniz disk, bölme işleminden sonra yeniden kullanıma hazır bir hale gelecektir.

Kaynak
Muhsin Bayram

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri