dogru oldugunu düsünmüyorum MSI Afterburn kurun onla bir bakınSistemi kurduk
Win kurmak için daha ilk açılışta bios ‘ta işlemci sıcaklığı %89 görünüyor
Görüntülü görüşme yaparak yardımcı olabilecek acil
Sistemi daha ilk açışımız ve biosa girdik Cpu eror yazdığı için biosta Cpu sıcaklık 89 derecedogru oldugunu düsünmüyorum MSI Afterburn kurun onla bir bakın
sıvı sogutmayı tekrar kontrol edin o zaman hocam. biosta gösterilenin doğru oldugunu düsünmüyorumSistemi daha ilk açışımız ve biosa girdik Cpu eror yazdığı için biosta Cpu sıcaklık 89 derece
Sıvı soğutma aktif başka bir sebebi olabilir misıvı sogutmayı tekrar kontrol edin o zaman hocam. biosta gösterilenin doğru oldugunu düsünmüyorum
Sivi soğutmanin altındaki plastik soktunuz mu ?Sıvı soğutma aktif başka bir sebebi olabilir mi
Görüntülü arayayım bi el atalım şuna reis
Söküldü onda sıkıntı yokSivi soğutmanin altındaki plastik soktunuz mu ?
vidalamayı aşama aşama çapraz sırayla sıkarsanız hepsi düzgünce tam otururSöküldü onda sıkıntı yok
Şimdi tam oturmadığını tespit etti deneyeceğiz.
Yüreğim cız etti yahu bakalım haber edicem
Çok sıkmayın bu seferde anakarti kastirirsinizSöküldü onda sıkıntı yok
Şimdi tam oturmadığını tespit etti deneyeceğiz.
Yüreğim cız etti yahu bakalım haber edicem
sıvı soğutma kullanıyorsanız soğutma pompasının girişini taktınız mı, radyatörü ve fanları doğrumu taktınızGüzel kardeşim biriniz numara atsın arayayım yazmak zaman kaybı 3. Açılış ve yine 89
İşin ehli isen bana özelden no at böyle yazmak zaman kaybı reissıvı soğutma kullanıyorsanız soğutma pompasının girişini taktınız mı, radyatörü ve fanları doğrumu taktınız
burdan yapılması daha makül benceİşin ehli isen bana özelden no at böyle yazmak zaman kaybı reis
Hocam ,Selamlar,
İşlemciniz zaten Intel'in en çok güç tüketen ve en çok ısınan serisi. Forumlar bu işlemcilerin sıcaklıklarını düşürmek isteyenler ile dolu. Öncelikle çok güç çeken işlemcinin zapdedilmesini doğru yapmak gerekir. 420mm radyatör bunu doğru şekilde yapması lazım.
• https://forum-en.msi.com/index.php?threads/help-to-improve-i9-13900k-temps.383113/
• https://www.dpreview.com/forums/thread/4689039
Bir kaç sorum olacak;
1- Kullandığınız sıvı soğutma modeli nedir? Kasanın görselini sıvı soğutma nasıl yerleştirildiyse görselini atar mısınız buraya?
2- Montaj yapılırken, termal macun sürümü stok muydu, yoksa siz harici olarak bir termal macun mu satın alıp sürdünüz? w/mk değerini biliyor musunuz?
Sizin konfigürasyonunuza benzer bir içeriği aşağıdaki videoda arkadaş yapmış. Yük altında 82-83 derecelerde geziyor. Bu durum sizin sıvı soğutmanızda, hava akışınızda veya gidişatta bir problem olduğunu gösterir.
Sıvı soğutma pompa devri, performansı yeterli çalışıyorsa, termal macun değişikliği yapıldıktan sonra işlemciye Undervolt yapılarak sıcaklıklar düşürülebilir.
Intel Extreme Tuning Utility isimli uygulamasını indirerek, optimizasyon yapabilirsiniz.
Hocam ,
Hallettik çoklayıcı kablo aparatına , kontrol kablosunu ( fanları değil ) takmayı unutmuş .
Şuan aktif kurulum gerçekleşiyor teşekkür ederim.
Sevindim hocam. Geçmiş olsun. Bittikten sonra bir OCCT ile yük testi yapın. Sistem 10 dakika içerisinde neler yapıyor bir görün. Ardından kapanma vs olmuyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 20765
Bu civarda Profesyonel şekilde toplayıcı Resmi kurum vs olmadığı için en elit Pc teknoloji marketine geldim .
test vs işlerini kendim hallederim .
Monitör yolda gelsin de inşallah.
Tekrar teşekkür ederim
Hayırlı olsun tekrardan sorunda çözülmüş çok şık duruyor bu aradaEkli dosyayı görüntüle 20765
Bu civarda Profesyonel şekilde toplayıcı Resmi kurum vs olmadığı için en elit Pc teknoloji marketine geldim .
test vs işlerini kendim hallederim .
Monitör yolda gelsin de inşallah.
Tekrar teşekkür ederim