Yardım Win Kurmak Için Daha Ilk Açılışta Bios ‘Ta Işlemci Sıcaklığı %89 Görünüyor

R10Ramsey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
103
Sistemi kurduk
Win kurmak için daha ilk açılışta bios ‘ta işlemci sıcaklığı %89 görünüyor
Görüntülü görüşme yaparak yardımcı olabilecek acil

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Sistemi kurduk
Win kurmak için daha ilk açılışta bios ‘ta işlemci sıcaklığı %89 görünüyor
Görüntülü görüşme yaparak yardımcı olabilecek acil
dogru oldugunu düsünmüyorum MSI Afterburn kurun onla bir bakın

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Sistemi daha ilk açışımız ve biosa girdik Cpu eror yazdığı için biosta Cpu sıcaklık 89 derece
sıvı sogutmayı tekrar kontrol edin o zaman hocam. biosta gösterilenin doğru oldugunu düsünmüyorum

Xcharcer

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
şeffaf jelatini söküp termal macun sürdünüz mü

KS

R10Ramsey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
103
Güzel kardeşim biriniz numara atsın arayayım yazmak zaman kaybı 3. Açılış ve yine 89

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
İşin ehli isen bana özelden no at böyle yazmak zaman kaybı reis
burdan yapılması daha makül bence

herkes burdan görür bi yöntem söler

bana kalırsa belkide sıvı soğutma bozuk olabilir herşeyi düzgün yaptıysanız

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,369
Selamlar,

İşlemciniz zaten Intel'in en çok güç tüketen ve en çok ısınan serisi. Forumlar bu işlemcilerin sıcaklıklarını düşürmek isteyenler ile dolu. Öncelikle çok güç çeken işlemcinin zapdedilmesini doğru yapmak gerekir. 420mm radyatör bunu doğru şekilde yapması lazım.

https://forum-en.msi.com/index.php?threads/help-to-improve-i9-13900k-temps.383113/
https://www.dpreview.com/forums/thread/4689039

Bir kaç sorum olacak;

1- Kullandığınız sıvı soğutma modeli nedir? Kasanın görselini sıvı soğutma nasıl yerleştirildiyse görselini atar mısınız buraya?
2- Montaj yapılırken, termal macun sürümü stok muydu, yoksa siz harici olarak bir termal macun mu satın alıp sürdünüz? w/mk değerini biliyor musunuz?

Sizin konfigürasyonunuza benzer bir içeriği aşağıdaki videoda arkadaş yapmış. Yük altında 82-83 derecelerde geziyor. Bu durum sizin sıvı soğutmanızda, hava akışınızda veya gidişatta bir problem olduğunu gösterir.

Sıvı soğutma pompa devri, performansı yeterli çalışıyorsa, termal macun değişikliği yapıldıktan sonra işlemciye Undervolt yapılarak sıcaklıklar düşürülebilir.

Intel Extreme Tuning Utility isimli uygulamasını indirerek, optimizasyon yapabilirsiniz.

KS

R10Ramsey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
103
Selamlar,

İşlemciniz zaten Intel'in en çok güç tüketen ve en çok ısınan serisi. Forumlar bu işlemcilerin sıcaklıklarını düşürmek isteyenler ile dolu. Öncelikle çok güç çeken işlemcinin zapdedilmesini doğru yapmak gerekir. 420mm radyatör bunu doğru şekilde yapması lazım.

https://forum-en.msi.com/index.php?threads/help-to-improve-i9-13900k-temps.383113/
https://www.dpreview.com/forums/thread/4689039

Bir kaç sorum olacak;

1- Kullandığınız sıvı soğutma modeli nedir? Kasanın görselini sıvı soğutma nasıl yerleştirildiyse görselini atar mısınız buraya?
2- Montaj yapılırken, termal macun sürümü stok muydu, yoksa siz harici olarak bir termal macun mu satın alıp sürdünüz? w/mk değerini biliyor musunuz?

Sizin konfigürasyonunuza benzer bir içeriği aşağıdaki videoda arkadaş yapmış. Yük altında 82-83 derecelerde geziyor. Bu durum sizin sıvı soğutmanızda, hava akışınızda veya gidişatta bir problem olduğunu gösterir.

Sıvı soğutma pompa devri, performansı yeterli çalışıyorsa, termal macun değişikliği yapıldıktan sonra işlemciye Undervolt yapılarak sıcaklıklar düşürülebilir.

Intel Extreme Tuning Utility isimli uygulamasını indirerek, optimizasyon yapabilirsiniz.

Hocam ,
Hallettik çoklayıcı kablo aparatına , kontrol kablosunu ( fanları değil ) takmayı unutmuş .
Şuan aktif kurulum gerçekleşiyor teşekkür ederim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,369
Hocam ,
Hallettik çoklayıcı kablo aparatına , kontrol kablosunu ( fanları değil ) takmayı unutmuş .
Şuan aktif kurulum gerçekleşiyor teşekkür ederim.

Sevindim hocam. Geçmiş olsun. Bittikten sonra bir OCCT ile yük testi yapın. Sistem 10 dakika içerisinde neler yapıyor bir görün. Ardından kapanma vs olmuyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz.

KS

R10Ramsey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
103
Sevindim hocam. Geçmiş olsun. Bittikten sonra bir OCCT ile yük testi yapın. Sistem 10 dakika içerisinde neler yapıyor bir görün. Ardından kapanma vs olmuyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz.
432DA621-842D-4674-942E-259B449910A8.jpeg

Bu civarda Profesyonel şekilde toplayıcı Resmi kurum vs olmadığı için en elit Pc teknoloji marketine geldim .
test vs işlerini kendim hallederim .
Monitör yolda gelsin de inşallah.
Tekrar teşekkür ederim

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,369
Ekli dosyayı görüntüle 20765
Bu civarda Profesyonel şekilde toplayıcı Resmi kurum vs olmadığı için en elit Pc teknoloji marketine geldim .
test vs işlerini kendim hallederim .
Monitör yolda gelsin de inşallah.
Tekrar teşekkür ederim

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın hocam. Ekran kartının altına GPU destek takarsanız iyi olur. Slotta biraz ağırlık yapıyor eğilmeye sebebiyet veriyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri