Win10 deneme sürümü ile hazır sisteme key tavsiyesi

TA00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Herkese selamlar arkadaşlar. Win10 deneme sürümüyle gelen bilgisayarım için key almak istiyorum. OEM ve dijital sürüm olmak üzere iki adet var. Bazı sitelerde OEM sürümü sadece destekleyen anakart modellerinde kullanılabilir diyor. Modart Intelli sistemi satın aldım. Siteden bakınca iki seçenek var.

Bunlardan hangisini almalıyım?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Anakart uyumluluktan kast edilen OEM key tek seferlik olduğu olabilir. Dijital keyin ne farkı var bilmiyorum ama OEM key tek kullanımlık ve bir pc de kullandın mı hep onda kalır anakarta gömülü gibi bir şey oluyor.

KS

TA00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
O halde dijital versiyonu daha pahalı olması gerekmez mi tekrar tekrar kullanılabildiği için? ama tam aksine oem versiyon daha pahalı. Hangisini alacağıma karar veremedim valla.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Dijital versiyon zaten indirimde. Gerçekten indirimde midir bilmiyorum ama şuan indirimde olduğundan daha ucuz gözüküyor.

YusufLevent

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Benim anladığım kadarıyla oem key anakarta gömülüyor ve format atsan bile gitmiyo ömürlük ama aynı anakartı kullanırsan Retail key lisans sözleşmesinde ki yazan sayıya kadar başka pclerde etkinleştirilebiliyor eğer microsoft hesabınıza bağlarsanız format atsanız da gitmiyor istediğiniz donanım değişikliğini yapabiliyorsunuz neden ucuz derseniz bence aynı keyi başkalarına da satıyolardır

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Dijital sürümü birden fazla satıyorlardır muhtemelen. O yüzden OEM tercih edebilirsiniz. 6 yıldır kullanıyorum. Keyi bulabileceğiniz maildir, not defteridir kaydedin yinede.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri