Windows 10 Format Atarken Mavi Ekran (0x0000225 Hatası)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar ben windows 10 nun kendi sitesinden kurulum programını indirdim oradan iso olarak seçtim bi dvd bide flaş varya ben flaşa indridim direkt windows10 u. Daha sonra biosa girip boot kısmından flaşı açmak için UEFİ atıcam 2 tane flaş çıktı biri uefi diğeri normal olanı ben UEFİ atmak istiyorum boot kısmından flaşı uefi:sandisk olarak açtım ama açılırken 30 saniye sonra format ekranı gelicek yerine bu ekran geliyor neden. Lütfen altarnetif çözümü varsa söylermisiniz..

0zpZ4L.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
USB 'ye indirmişsiniz ama yazım yani Windows format diski hazırlamada bir sorun olmuş format diskinde ki Windows okunamıyor hatası alıyorsun. Çözüm için Windows 'u indirdiğin aracı yeniden aç ve ilk sorunda Başka bir bilgisayar bölümünü seç sürümü seçtikten sonra ISO dosyası bölümünü seçip masaüstüne ISO dosyasını indirip https://rufus.akeo.ie/ bu yazılım ile USB 'ye yazdır sorun kalmaz.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
USB 'ye indirmişsiniz ama yazım yani Windows format diski hazırlamada bir sorun olmuş format diskinde ki Windows okunamıyor hatası alıyorsun. Çözüm için Windows 'u indirdiğin aracı yeniden aç ve ilk sorunda Başka bir bilgisayar bölümünü seç sürümü seçtikten sonra ISO dosyası bölümünü seçip masaüstüne ISO dosyasını indirip https://rufus.akeo.ie/ bu yazılım ile USB 'ye yazdır sorun kalmaz.

bu 2. deneyişim ama olmadı senin dediğin gibi isoyu HDD ye indirip sonra tekrar rufus ile flaşamı atıyım ? acaba olurmu. Ama ben geeçenlerde laptopa aynı şekilde attım sorunsuz attı. Windows10 kurulum aracı ile direkt flaşa yazdırdım olmuştu geçenlerde ? acaba neden oluyorki 2 kere indirdim flaşa yine aynı. Ve rufus ile yapsam bi değişiklik olurmu ve UEFİ olurmu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazdırma işleminde sıkıntı olmuş Windows okuma hatası alıyorsun bu yüzden bunun ile dene diyorum ayrıca yazılama güvenebilirsin yıllardır kullanıyorum sıkıntı çıkmadan kurulum yapabiliyorsun. Dene sonuca bak diye söyledim bu şekilde başka bir çözüm önerim yok sana.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazdırma işleminde sıkıntı olmuş Windows okuma hatası alıyorsun bu yüzden bunun ile dene diyorum ayrıca yazılama güvenebilirsin yıllardır kullanıyorum sıkıntı çıkmadan kurulum yapabiliyorsun. Dene sonuca bak diye söyledim bu şekilde başka bir çözüm önerim yok sana.

Şuan indiroyurum sonucu söyliyeceğim

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:

yok yine aynı hata

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
USB 'niz 3.0 'mı 2.0 'mı 3.0 ise 3.0 'a 2.0 ise 2.0 'a bağladığınızdan emin olun vede başka bir USB soketine takıp deneyin. Okuma işleminiz yarıda kesiliyor.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
USB 'niz 3.0 'mı 2.0 'mı 3.0 ise 3.0 'a 2.0 ise 2.0 'a bağladığınızdan emin olun vede başka bir USB soketine takıp deneyin. Okuma işleminiz yarıda kesiliyor.

heralde 2.0 16gb 35tl ye aldım daha yeni arkada porta takıyodum bide öne takıp deniyim dediğiniz gibi

Ama öylede yapsam bi ieşe yaramıycak büyük ihtimal çünkü ben flaşı arkaya taktım rufus ile yazdırmak için iso yu rufus ile yazdırdım sorunsuz flaşı çıkarmadan format atmaya çalıştım. Yani yarıda kesilde rufus hata verir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Rufus ile denerken Flash 'a format işlemi uygularken mi hata alıyorsunuz? Şöyle bir şey dener misiniz birde.

CMD (Komut istemi) 'ni Yönetici olarak çalıştır ve CMD açılınca siyah erkana aşağıda ki komutları gir her komuttan sonra ENTER 'a bas Parantez içindekiler açıklama onları yazma;

diskpart
listdisk
sel disk 3 (burada ki 3 numara Flash diskinin numarası listdisk yazınca tüm diskler listelenir sen Flash diskin hangi numara ise onu yaz boyutundan anlarsın hangisi Flash)
clean
create partition primary
select partition 1
format fs=fat32 quick
active
assign
exit

Sonrasında indirdiğin ISO dosyasını aç ve içinde ki her şeyi Flash diskine kopyala ve Flash  hazır hepsi bu birde bu yöntem ile dene. Eğer CMD ekranında ki bu kodların birisinde bir hata alırsan Flash içinde ki bölümlerden birisi arızalı demektir buda Flash 'ı hazırlamada hata almana sebep olur ve format atılamaz bir disk hazırlamış olursun çözümü var ama onu ayrı anlatırım uzun iş tabi eğer öyle bir sorun varsa bence sen başka bir Flash ile dene. Son olarak Flash 'ı hazırlarken antivirüs kullanıyorsan devre dışı bırak oda engel olur.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Rufus ile denerken Flash 'a format işlemi uygularken mi hata alıyorsunuz? Şöyle bir şey dener misiniz birde.

CMD (Komut istemi) 'ni Yönetici olarak çalıştır ve CMD açılınca siyah erkana aşağıda ki komutları gir her komuttan sonra ENTER 'a bas Parantez içindekiler açıklama onları yazma;

diskpart
listdisk
sel disk 3 (burada ki 3 numara Flash diskinin numarası listdisk yazınca tüm diskler listelenir sen Flash diskin hangi numara ise onu yaz boyutundan anlarsın hangisi Flash)
clean
create partition primary
select partition 1
format fs=fat32 quick
active
assign
exit

Sonrasında indirdiğin ISO dosyasını aç ve içinde ki her şeyi Flash diskine kopyala ve Flash  hazır hepsi bu birde bu yöntem ile dene. Eğer CMD ekranında ki bu kodların birisinde bir hata alırsan Flash içinde ki bölümlerden birisi arızalı demektir buda Flash 'ı hazırlamada hata almana sebep olur ve format atılamaz bir disk hazırlamış olursun çözümü var ama onu ayrı anlatırım uzun iş tabi eğer öyle bir sorun varsa bence sen başka bir Flash ile dene. Son olarak Flash 'ı hazırlarken antivirüs kullanıyorsan devre dışı bırak oda engel olur.

Bunlarıda yapıcam ama en önemlisi bence hazırladığım formatı bide başka bilgisayarda denemek eğer yine o hata gelirse yazdırma hatalıdır bunu yapmam gerekiyor ilk önce

Yusuf Sert

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sorun çözüldü flaşta bos sector varmoş formatı tam okuyamıyormuş başka flaşla atınca oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri