Bunun formatla bir ilgisi yok.
Google chrome sifre yöneticisi uyarısı değil mi bu?
Şifreleri google chrome de mi saklamak istiyorsunuz. Yoksa bütün şifreler aklımda vb diye düşünüp elle-manuel mi girmek istiyorsunuz. Chrome ayarlardan her şifre girdiğinizde bunu kaydetmesini engelleyebilirsiniz.
Şifreler çok ise ayrıca bir şifre yöneticisi de kullanılablir. Tarayıcıya entegre edilir.
Bunun gibi uyarılarda boş yere format atmayın.
Güvenlik açısından;
Bahka kredi kartı, banka bireysel internet şubesi giriş şifreleri
e-devlet vb yerlere login bilgileri, e nabız login girişleri ayrıca bunlarsan ayrı olarak sanal kredi kartı bilgileri,
değer verdiğniz forum, e bloglar,
e -ticaret, online alışveriş siteleri ki buralarda özellikle kredi kartı bilgilerinizi kaydetmesine izin vermeyin. Her ayrı alışverişte kredi kartı bilgilerinizi elle girin. Bunları herhangi bir şifre yöneticisinin kaydetmesine izin vermeyin.
Parola, sitelere login girişleri haliyle hepsinin akılda tutulması zor.
Bunlar için tercih ederseniz bir parola yöneticisi kullanılablir. Yine bunlarda yukarıda saydıklarımı kaydetmedine izin vermezsiniz.
NordPass fena değil. Chrome entegresi var. Ücretsizdir...
Nordpass siteye giriş için bir parola
Siteye girdikten sonra şifre düzenleme içiin bir ikinci parola gerekiyor.
Sitelere login girişlerde otomatik doldurur.
Fomat gereken durumlar sonrası kayıtlı parolaları yükler. bu sayede her site login için ayrı ayrı kayıt gerektirmez.
Tercih size kalmış durumda;
![]()
Securely Store, Manage & Autofill Passwords
NordPass password manager remembers complex passwords, auto-fills logins and online forms and lets you access it all from anywhere. Even when you’re offline.nordpass.com
cok cok saolun bılgıler ıcın tum sıfrelerımı guncelıcem onemlılerıSolaris'in dediği gibi bu formatlık bir durum değil, sadece şifre yöneticiniz tarafından bir uyarıdır ve bu uyarıyı kendiniz kapatmadıkça format atarak kapatamazsınız.
Karşılaştığınız "Sızdırılmış 129 şifre" uyarısı, Şifre yöneticiniz olan Google'nin tespitine göre 129 adet sayfada kullandığınız hesap bilgisinin veri korsanları tarafından ele geçirildiğini size bildiriyor.
Tavsiyem, o sayfalarda ki hesap şifrelerini değiştirmeniz ve bir daha aynı şifreyi başka yerde kullanmamanız olur. Her sayfanın şifresini tek-tek değiştirmek sizin için yorucu ve gereksiz bir şey ise eğer, uyarının gözükmesini istemediğiniz sayfalar için sağda bulunan üç noktaya tıklayıp "Uyarıyı kapat" veya "Sil" seçeneğini seçebilirsiniz.
"400 şifre yeniden kullanılıyor" uyarısı, adında anlaşılacağı üzre belirli şifreleri birden fazla sayfada kullandığınızdan dolayı karşınıza çıkıyor. Bunlarda uyarı kapatma seçeneği yok sadece şifreyi değiştirebilir veya silebilirsiniz.
"133 zayıf şifre" uyarısı, tahmin edilmesi kolay (sadece rakam veya sadece harf gibi..) şifreler için otomatik uyarıdır. Şifre yöneticiniz bu konuda parolalarınızı daha güçlü bir şey ile güncellemenizi tavsiye ediyor.
Hesap güvenliğiniz için şifre yöneticisi kullanırken X bir sayfaya kayıt olurken ana parolanızı kullanmayın, onun yerine parola girme kısmına sağ tıklayıp şifre yöneticiniz tarafından rastgele oluşturulmuş güçlü bir şifre kullanın.
Ana parolanızı sadece e-posta gibi unutmamanız gereken ve sıklıkla giriş yapmanız gereken sayfalarda kullanın. Onun dışındaki sayfalar için zaten bir şifre yöneticisi kullandığınız için parolalarınızı şifre yöneticiniz ile belirleyip kaydederek kullanabilirsiniz.
hocam saolasın tesekkurlerDostum kısaca şöyle özetleyebilirim;
İnternette alışveriş sitelerine vb. sitelere girdiğimiz şifreler bazen hacker grupları tarafından çalınıp sızdırabiliyor. Chrome ve benzeri tarayıcılarda bu şifrelere internet içerisinde rastlarsa şifrenin artık güvenli olmadığına dair sana önerilerde bulunuyor. Bunu formatla çözemezsin bence tüm şifrelerini değiştir daha güncel ve daha uzun,özel karakter içeren şifreler kullan. Senin yararına da olur.