Windows 10 Ile Savaşım

YasarrD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Birincisi Windows 7 de klasördeki filme tıklayınca en altta filmin infosu çıkıyordu. Windows 10 da çıkmıyor. Windows 7 deki bu özelliği windows 10 a geri getirmenin bir yolu yöntemi var mı. Forumlarda ve google da epey bir araştırma yapmama rağmen bir çözüm bulamadım.
İkincisi Windows 7 de başlat menüsünden direk indirilenler klasörüne ulaşabiliyorduk windows 10 da ise ilkönce dosya gezginini açıcaz sonra sonra soldan indirilenler sekmesine tıklıcaz. Bunu yapmadan direk windows 7 deki gibi klasöre başlat menüsünden yada görev çubuğundan direk ulaşabileceğimiz bir çözüm var mı.
Windows 7 gerçekten efsaneymiş ben bunu anladım keşke ms desteğini çekmeseydi. MS saçmasapan bir işletim sistemi sunmuş kullanıcılara dayatıyor.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
İkincisi Windows 7 de başlat menüsünden direk indirilenler klasörüne ulaşabiliyorduk windows 10 da ise ilkönce dosya gezginini açıcaz sonra sonra soldan indirilenler sekmesine tıklıcaz. Bunu yapmadan direk windows 7 deki gibi klasöre başlat menüsünden yada görev çubuğundan direk ulaşabileceğimiz bir çözüm var mı.
Hocam ayarları açın Kişiselleştirmeden Başlat Klasörler olması lazım ben win11 deyim şuanda böyle oradan açacaksınız win 10 da da böyledir muhtemelen.

KS

YasarrD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam ayarları açın Kişiselleştirmeden Başlat Klasörler olması lazım ben win11 deyim şuanda böyle oradan açacaksınız win 10 da da böyledir muhtemelen.
Hocam Windows 10 da başlat menüsünde dosya gezgini çıkıyor direk indirilenler klasörüne ulaşmanın yöntemi var mı? Dediğiniz gibi ayarlardan kontrol edip tekrar deneyeyim

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Birincisi Windows 7 de klasördeki filme tıklayınca en altta filmin infosu çıkıyordu. Windows 10 da çıkmıyor. Windows 7 deki bu özelliği windows 10 a geri getirmenin bir yolu yöntemi var mı. Forumlarda ve google da epey bir araştırma yapmama rağmen bir çözüm bulamadım.
Windows 7 gerçekten efsaneymiş ben bunu anladım keşke ms desteğini çekmeseydi. MS saçmasapan bir işletim sistemi sunmuş kullanıcılara dayatıyor.
Bu tür şeyleri sizin kendiniz manuel olarak eklemelisiniz. W7 ile 10 veya 11 kıyaslanamaz bile... Biraz uğraşmadığınız ve araştırmamandan kaynaklı sorun yaşıyorsun.

KS

YasarrD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bu tür şeyleri sizin kendiniz manuel olarak eklemelisiniz. W7 ile 10 veya 11 kıyaslanamaz bile... Biraz uğraşmadığınız ve araştırmamandan kaynaklı sorun yaşıyorsun.
Kıyaslanamaz derken. Windows 7 zamanının efsanesiydi hcm. Basit ve stabildi istediğin şeye anında ulaşabiliyordun. Zaten bir işletim sistemindende beklenen buydu. Windows 10 gereksiz bir sürü uygulama yüklü olarak geliyor. Sözgelimi windows 7 de fotoğraf görüntüleyicisi vardı mesela fotoğrafı aynı anda hem büyütüp hemde klavyenin sağ-sol tuşuyla başka fotoğrafa geçebiliyordun.Windows 10 daki fotoğraflar uygulaması ikisini aynı anda yapamıyor. Ms desteğini çekmeyip Windows 7 yi geliştirseydi keşke. Tabi bir de donanım ve yazılım üreticileri desteği çekmeyip güncelleme desteği sunsalardı. Ben de chrome 7 den desteğini çektiği için mecburen Windows 10 a geçiş yaptım.

Son düzenleme:

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Normalde ekleyebiliyorsun
Screenshot_5.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri