Windows 10 league of legends fps (drop) sorunu

Nebican Edi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar benim aylardır çömediğim bir sorunum var windows 10 da lol oynarken fps(drop) sorunu yaşıyorum yani fps 80 90 larda iken takım savaşında 10-15 leri görüyorum.OyunDVR ve oyun modu game modu tarzı şeyler zaten kapalı.ekran kartım güncel.sitelerde forumlarda bakmadığım yer kalmadı.fakat bu sorunlar windows 7 de lol oynarken yaşanmıyor 

şimdi diceksinizki bilgisayarın windows 10 u kaldırmıyor ? tuhaf olan şu ki benim windows 7 oynadığım AAA oyunları takıla takıla oynarken windows 10 kaymak gibi oynuyorum fakat en çok oynadığım online oyunda feci bir fps sorunu yaşıyorum oyunun ayarlarını en aşağa çekmeme rağmen çözünürlüğü bile 1280/720 yapmama rağmen aynı sorunları yaşıyorum.

windows update yapmadanda aynı sorunu yaşıyorum.bütün güncellemeleri yapsam dahi aynı sorun devam ediyor.demem o ki denemediğim birşey kalmadı bu sebeple bu konuda bilgili arkadaşlarda yardım çözüm yolu bekliyorum Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm sistem bileşenlerinizi paylaşır mısınız. Ayrıca MSI Afterburner ile oyun esnasında olan CPU/GPU/RAM ve FPS değerlerinizi gösteren bir kaç resimde paylaşın.

KS

Nebican Edi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tüm sistem bileşenlerinizi paylaşır mısınız. Ayrıca MSI Afterburner ile oyun esnasında olan CPU/GPU/RAM ve FPS değerlerinizi gösteren bir kaç resimde paylaşın.

Bilgisayarım toplama değil Laptop ayrıca msı afterburner sadece nvidia ekran kartlarında çalışıyor diye biliyorum

işlemci= core i3 5005u 2.00Ghz
 Ram = 4 Gb
Ekran kartı=AMD radeon r5 m330

dediğim gibi lol hariç bütün oyunları windows 7 sürümünden daha iyi oynatmasından rağmen sadece lol da sorun yaşıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Nebican Edi' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Bilgisayarım toplama değil Laptop ayrıca msı afterburner sadece nvidia ekran kartlarında çalışıyor diye biliyorum

Ram = 4 Gb

dediğim gibi lol hariç bütün oyunları windows 7 sürümünden daha iyi oynatmasından rağmen sadece lol da sorun yaşıyorum.

Tüm kartlarda çalışıyor bu sorun değil o sonuçları da paylaşın.

KS

Nebican Edi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Nebican Edi' Alıntı:

Ram = 4 Gb

Tüm kartlarda çalışıyor bu sorun değil o sonuçları da paylaşın.
 O programı daha önce hiç kullanmadım nasıl çalışır bilmiyorum sadece overclock için kullanıldığını biliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

Nebican Edi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Nebican Edi' Alıntı:
 O programı daha önce hiç kullanmadım nasıl çalışır bilmiyorum sadece overclock için kullanıldığını biliyorum.

https://www.youtube.com/results?search_query=MSI+Afterburner+OSD bu youtube aramasından bir video ile öğrenebilirsiniz nasıl kullanıldığını.

https://hizliresim.com/pb2lGm

yarım saatir görüntüyü almaya çalışıyom fakat ekran kartı kullanımı ve işlemci kullanımını sıfır olarak gösteriyor fakat kaç olduklarını söylebilirim
ekrankartı kullanımı:%77/%83 arası 
işlemci kullanımı:%40 larda 
oyundaki fps yanılmasın 15 d sonra takılmalar başlıyor 20 30 lara kadar iniyor

( becemedim pek kusura bakma )

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızın değerini doğru gösterdiğinize eminsiniz değil mi, GPU Kullanını(Usage) kısmını işaretlemeniz gerekiyor. Bu kısımda bir sorununuz var gibi. Ayrıca bir sorum daha var FPS düşmesi olduğu sırada RAM kullamınız ne durumda oluyor onu yazar mısınız. Windows 10 sistemi sadece kendisi, 1 GB ile 2 GB arası RAM tüketir ve Sisteminizde 4 GB RAM var ve şuan 3 GB 'ı oyun tarafında kullanılıyor ve sisteme 1 GB kalıyor eğer RAM giderek artarsa sistem ile oyun RAM 'i paylaşamıyor duruma gelir buda RAM yetersiz olduğu için FPS düşüşlerine sebep olur.

KS

Nebican Edi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartınızın değerini doğru gösterdiğinize eminsiniz değil mi, GPU Kullanını(Usage) kısmını işaretlemeniz gerekiyor. Bu kısımda bir sorununuz var gibi. Ayrıca bir sorum daha var FPS düşmesi olduğu sırada RAM kullamınız ne durumda oluyor onu yazar mısınız. Windows 10 sistemi sadece kendisi, 1 GB ile 2 GB arası RAM tüketir ve Sisteminizde 4 GB RAM var ve şuan 3 GB 'ı oyun tarafında kullanılıyor ve sisteme 1 GB kalıyor eğer RAM giderek artarsa sistem ile oyun RAM 'i paylaşamıyor duruma gelir buda RAM yetersiz olduğu için FPS düşüşlerine sebep olur.

abi ekran görüntüsünü almaya beceremediğimden yayınlayamadım orada oyunun ayarlarını fulledim ram 2326 den 3100 e çıktı yani 2gb buçuk ram tüketiyor

Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam o aradaki ısınma değerli tam nedir ? Bu sorun diğer oyunlarda da var mı ?

windows 7 de oynayamadığım triple A oyunlarının windows 10 da takır takır oynayabillyorum fakat sadece lol da bu sorunu yaşıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM tüketiminize bağlı bir durum benim anladığım bu başka bir sorun gözükmüyor. Windows 7 çok az RAM kullana bir sistem ama Windows 10 öyle değil ve her oyun aynı seviyede RAM tüketmez LOL zamanla şişiyor olabilir. 3.1 GB RAM diyorsunuz sadece oyun bunu kullanıyor. Sizde 4 GB RAM var ve sisteme 1 GB 'tan az RAM kalıyor buda ani takılmalar ve FPS düşüklüğü yaratır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri