Windows 10 Mavi Ekran Hatası

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Ekran kartın nedir? Chipset ve ekran kartı sürücülerin güncel olsun. Ekran kartı sürücün güncel değil gibi. VIDEO_TDR_FAILURE (116) ve CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) hatalarını almışsın. İlk hata driver gibi gözüküyor. İkincisi bir şey yüzünden svchost.exe sonlandırılmış ve mavi ekran yemişsin gibi. Neden sonlandırılmış ben bildiğim kadarıyla bulamadım. Cmdden bir sfc/scannow yazmanız iyi olur. Bu hatayı almaya devam edersen ram veya hdd'den de kaynaklanabileceği yazılmış internette.

kaanmeng17

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Öncelikle Windows arama kısmına Sistem yazın, ordan sağ üstte Gelişmiş Sistem ayarlarına tıklayın, Başlangıc ve kurtarma ayarlarına tıklayın ve otomatik olarak yeniden başlat sizde tikli olcak onu kaldırın.

Sorun ortadan kalktı.

Ekli dosyalar

• örnek1.png
    örnek1.png
    292.6 KB · Görüntüleme: 9
  • örnek2.png
    örnek2.png
    72.9 KB · Görüntüleme: 9
  • örnek3.png
    örnek3.png
    19.1 KB · Görüntüleme: 8
  • örnek4.png
    örnek4.png
    23 KB · Görüntüleme: 9
KS

𝕮𝖔𝖔𝖑 𝕿𝖚𝖗𝖐🇹🇷

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ekran kartın nedir? Chipset ve ekran kartı sürücülerin güncel olsun. Ekran kartı sürücün güncel değil gibi. VIDEO_TDR_FAILURE (116) ve CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) hatalarını almışsın. İlk hata driver gibi gözüküyor. İkincisi bir şey yüzünden svchost.exe sonlandırılmış ve mavi ekran yemişsin gibi. Neden sonlandırılmış ben bildiğim kadarıyla bulamadım. Cmdden bir sfc/scannow yazmanız iyi olur. Bu hatayı almaya devam edersen ram veya hdd'den de kaynaklanabileceği yazılmış internette.
Ekran kartım güncel NVIDIA'nın kendi sitesinden güncelledim
(Driver Booster kullanmadım Zararlı sürücüleri yüklüyor)
image0.png

Anakart eski UEFİ Desteği yok
Ekran görüntüsü 2023-09-13 182025.png

sfc /scannow yazdım sonuç bu
1694618846755.png

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Ekran kartım güncel NVIDIA'nın kendi sitesinden güncelledim
(Driver Booster kullanmadım Zararlı sürücüleri yüklüyor)
Ekli dosyayı görüntüle 27010
Anakart eski UEFİ Desteği yok
Ekli dosyayı görüntüle 27011
sfc /scannow yazdım sonuç bu
Ekli dosyayı görüntüle 27013
Tamam, ekran kartı driverın güncel. Sfcscannow da bozuk dosya bulmuş düzeltmiş. Aygıt yöneticisinden ünlemli, driverı kurulmamış aygıt var mı kontrol et. Bilgisayarda antivirüs programı varsa CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) hatasına neden oluyor olabilir. Biraz daha gözlemle başka mavi ekran alacakmısın.

KS

𝕮𝖔𝖔𝖑 𝕿𝖚𝖗𝖐🇹🇷

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Tamam, ekran kartı driverın güncel. Sfcscannow da bozuk dosya bulmuş düzeltmiş. Aygıt yöneticisinden ünlemli, driverı kurulmamış aygıt var mı kontrol et. Bilgisayarda antivirüs programı varsa CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) hatasına neden oluyor olabilir. Biraz daha gözlemle başka mavi ekran alacakmısın.
Antivirüs programı yok Windows Defender var
Dostum benim dedigimi yaptın mı?
Otomatik yeniden başlatmayı kapattım
1694678080305.png

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri