- Tepki
- 5
1 saat içinde bakarım anladığım kadarıyla. Profesyonel değilim.
Ekran kartın nedir? Chipset ve ekran kartı sürücülerin güncel olsun. Ekran kartı sürücün güncel değil gibi. VIDEO_TDR_FAILURE (116) ve CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) hatalarını almışsın. İlk hata driver gibi gözüküyor. İkincisi bir şey yüzünden svchost.exe sonlandırılmış ve mavi ekran yemişsin gibi. Neden sonlandırılmış ben bildiğim kadarıyla bulamadım. Cmdden bir sfc/scannow yazmanız iyi olur. Bu hatayı almaya devam edersen ram veya hdd'den de kaynaklanabileceği yazılmış internette.
Bilgisayar mavi ekranda mı takılı kalıyor?
Ekran kartım güncel NVIDIA'nın kendi sitesinden güncelledimEkran kartın nedir? Chipset ve ekran kartı sürücülerin güncel olsun. Ekran kartı sürücün güncel değil gibi. VIDEO_TDR_FAILURE (116) ve CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) hatalarını almışsın. İlk hata driver gibi gözüküyor. İkincisi bir şey yüzünden svchost.exe sonlandırılmış ve mavi ekran yemişsin gibi. Neden sonlandırılmış ben bildiğim kadarıyla bulamadım. Cmdden bir sfc/scannow yazmanız iyi olur. Bu hatayı almaya devam edersen ram veya hdd'den de kaynaklanabileceği yazılmış internette.
Tamam, ekran kartı driverın güncel. Sfcscannow da bozuk dosya bulmuş düzeltmiş. Aygıt yöneticisinden ünlemli, driverı kurulmamış aygıt var mı kontrol et. Bilgisayarda antivirüs programı varsa CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) hatasına neden oluyor olabilir. Biraz daha gözlemle başka mavi ekran alacakmısın.Ekran kartım güncel NVIDIA'nın kendi sitesinden güncelledim
(Driver Booster kullanmadım Zararlı sürücüleri yüklüyor)
Ekli dosyayı görüntüle 27010
Anakart eski UEFİ Desteği yok
Ekli dosyayı görüntüle 27011
sfc /scannow yazdım sonuç bu
Ekli dosyayı görüntüle 27013
Antivirüs programı yok Windows Defender varTamam, ekran kartı driverın güncel. Sfcscannow da bozuk dosya bulmuş düzeltmiş. Aygıt yöneticisinden ünlemli, driverı kurulmamış aygıt var mı kontrol et. Bilgisayarda antivirüs programı varsa CRITICAL_PROCESS_DIED (ef) hatasına neden oluyor olabilir. Biraz daha gözlemle başka mavi ekran alacakmısın.
Otomatik yeniden başlatmayı kapattımDostum benim dedigimi yaptın mı?
Sorunun ortadan kalkmış olması lazım?Antivirüs programı yok Windows Defender var
Otomatik yeniden başlatmayı kapattım
Ekli dosyayı görüntüle 27052
Amacımız mavi ekranı neden aldığını bulmak, arkadaş mavi ekran da takılı kaldığını söylememiş.Sorunun ortadan kalkmış olması lazım?
Başka mavi ekran alırsan paylaş. Anlık bir şeyden de almış olabilirsin. Dediğim gibi aygıt yöneticisinde eksik sürücü var mı ona da bir göz at.Antivirüs programı yok Windows Defender var