Windows 10 oyunu alta alınca donma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba arkadaşlar iyi günler dilerim bilgisayara format attıktan sonra bir sorun belirdi sorunu çözemiyorum.

sistemim 

i7 7700hq 16 gb ram 1050 ti 256gb 2 tb hdd 

Öncelikle şu oyunlarda sorun yaşıyorum ve oyunlar orjinal

car mechanic similatör 18
Sims 4

Sorunumu anlatacak olursam mesela oyunu oynuyorum oyunu alta atıyorum şarkı değiştiricem veya tarayıcıda bir şey yapıcam oyuna geri dönünce oyun donuk kalıyor oyunu alta atıyorum görev yöneticisinden kapat yapıyorum görev yöneticisi donuyor

başlata tıklayıp bilgisayarı kapat veya yeniden başlat yapıyorum tıklandığı halde hiç işlem yapmıyor yeni masaüstü açıyorum oradan kapat yapıyorum gene kapatamıyorum illa tuşla kapatmam gerekiyor bilgisayarı. bilgisayar hiçbir hata vermediği için sorunu nerde arayacağımı bilmiyorum ne yapmamı önerirsiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazınızın sitesinden çipset sürücünüzü ve sonrasında NVIDIA 'nın sitesinden ekran kartı sürücünüzü indirin. Daha sonra DDU yazılımını indirin ve sistemi güvenli mod ile başlatıp DDU yazılımı ile ekran kartınızın sürücüsünü silin. Daha sonra sistemi normal başlattığınızda önce Windows Güncellemelerini durdurun ki kendisi bir şey kurmaya kalkmasın. Sonra önce çipset sonra e.kartı sürücünüzü kurup sisteminizi yeniden başlatıp tekrar deneyin.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazınızın sitesinden çipset sürücünüzü ve sonrasında NVIDIA 'nın sitesinden ekran kartı sürücünüzü indirin. Daha sonra DDU yazılımını indirin ve sistemi güvenli mod ile başlatıp DDU yazılımı ile ekran kartınızın sürücüsünü silin. Daha sonra sistemi normal başlattığınızda önce Windows Güncellemelerini durdurun ki kendisi bir şey kurmaya kalkmasın. Sonra önce çipset sonra e.kartı sürücünüzü kurup sisteminizi yeniden başlatıp tekrar deneyin.

Yanıtınız için çok teşekkürler hocam. sorunu çözdüm buraya çözümünü yazmak için gelmiştim

Yurtdışı sitelerde arama yaparken sims 4 white screen sorunu karşıma çıktı (benim sorunun aynısı alt tab yapınca oyun beyaz ekranda kalıyordu) riva tuner static server ile alakalı imiş sorun kapatınca hiç bir sorun kalmadı.

çözümü yazmasalardı rivatuner ın sorun çıkartacağı aklımın ucundan geçmezdi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz 2 oyun içinde aynı sorun oluyor dediğiniz için ben direkt ana yazılımlardan birinden kaynaklı diye düşünmüştüm. Sorunu çözdüğünüze ve çözümü paylaştığınıza sevindim.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri