windows 10 pro yüksek güç modu sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Umut Altınışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Windows güç ayarlarında yüksek performans modunu seçmeye çalışıyorum fakat şuanda hali hazırda dengeli seçeneği aktif bunun dışında farklı bir seçeneği de seçemiyorum otomatik olarak tekrar dengeliye atıyor kendisini.Yüksek performans seçeneğini seçme sebebim ise ( doğru mu bilmiyorum ) bir arkadaşım işlemcimde oc desteği olmadığı için maksimum frekansa çıkartmak için bu seçeneği kullanabiliceğimi söylemişti. :huh: :s

Bilgisayar bileşenlerim ,
Asus tuf H310M-PLUS GAMİNG ANAKART
İ5 8400 intel işlemci
MSİ 1060 6Gb ekran kartı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CPU güç yönetimi de bu ayarlarda bulunur ve tüm güç planları işlemciye yük bindiğinde güç ayarı değer olarak %100 halde olur ve ihtiyaç olmadığı durumlarda işlemci kullanımının güç tüketimini azaltır. Yüksek Performans ve Nihai Performans güç planı hariç diğerleri seçilirse işlemci yükte değilken %5 güç ile çalışır bu ayar önemli değildir ve performansa - yada + faydası yoktur. 

Burada önemli olan ayar Sistem Soğutma İlkesi ayardır ve bu ayar Yüksek Performans ve Nihai Performans güç planı hariç diğerleri seçilirse Edilgen yani pasif durumdadır. 

Ayar Etkin olduğunda şu işe yarar, Windows işlemciyi soğutmak için fan hızını artırır ve yalnızca işlemciyi yeterince soğutamıyorsa işlemcinin hızını düşürür. Masaüstü PC 'lerde genelde Etkin olması en ideal performans çözümüdür. 

Bu planları değiştirmenin 2 yolu daha var aşağıya bırakıyorum.

CMD (Komut İstemini) 'ni Yönetici Olarak Çalıştırın ve aşağıdaki kodlardan size uygun olanı girin ve ENTER tuşuna basın ve artık kapatabilirsiniz pencereyi.

Yüksek Performans Kodu
powercfg -SetActive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c
Dengeli Performans Kodu
powercfg -SetActive 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e
Güç tasarrufu Performans Kodu
powercfg -SetActive a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a

Eğer işe yaramaz ise geri dönülen varsayılan planı değiştirmek için aşağıdakileri uygulayın. Bu işlem her durumda seçtiğiniz planı aktif olarak kullanır.

NOT: Burası profesyonel bir alandır ve el ile müdahale edilmesi bilgi gerektirir bu yüzden yedek alın ki bir sorun olursa ki yazdıklarımı birebir yaparsanız sorun olmaz ama yinede geriye dönmek için bir yedek her zaman iyi olacaktır. Yedek almak için sadece {025A5937-A6BE-4686-A844-36FE4BEC8B6D} bu konum seçili iken sol üst menüden Dosya > Ver 'e tıklayın ve bir konum seçin (mümkünse USB vs. gibi dış bir cihaz olsun) ve yedek Dosyası adı koyun TÜRKÇE Karakter, Sayı, İşaret ve boşluk kullanmadan isim verin ve Kayıt türü ayarı Kayıt Dosyaları (*.reg) ve Dışarı aktarma aralığı ayarını Seçili dal yapı ve Kaydet deyin hepsi bu kadar. Daha sonra bir sorun olursa bu yedek dosyasına çift tıklayıp Evet demeniz yeterli olacak.

Başlata regedit yazın ve girin veya Görev Yöneticisini açın ve sol üst köşeden Dosya > Yeni görevi çalıştır 'a tıklayın ve açılan pencereye regedit yazın ve Tamam deyin. Açılan pencerede aşağıdaki konuma gidin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\ControlPanel\NameSpace\{025A5937-A6BE-4686-A844-36FE4BEC8B6D}

Daha sonra sağ tarafta olan kısımdan PreferredPlan 'a çift tıklayın ve varsayılan olan Dengeli plan kodunu 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c bu Yüksek Performans kodu ile değiştirin ve Tamam deyin pencereleri kapatın. Bu ayar PC Yeniden Başlatılınca aktif olur PC 'yi Yeniden Başlatın.

KS

Umut Altınışık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bilgi için teşekkürler,
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\ControlPanel\NameSpace\{025A5937-A6BE-4686-A844-36FE4BEC8B6D},
ayarlarını adımı adımına yaptım fakat preferredplan kısmını bulamadım ama boşverdim zaten uğraşmama değecek bişeye benzemiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında tam detaylı anlatmamıştım siz cevap yazarken düzenledim işlemci performansı düşmesin diye uygulanan soğutma ayarı burada ki eğer soğutma problemin yoksa yine önemsiz. Çünkü bu ayar varsayılan BIOS fan ayarın ile aynı bir fark yok değiştirseniz de aynı sonuç olacak. Başka sorularınız için yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri