Yardım Windows 11 Masaüstünde Sağ Tuş Menüsü Geç Açılıyor Ve Duvar Kağıdı Değiştirilemiyor

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Merhaba, Windows 11'e geçtim 2 tane sorunum var şuan...
1. Dosya gezgininde falan normalken sadece masaüstünde sağ tuş menüsünü açarken 3 saniye falan donma oluyor
(daha fazla seçenek göster dediğimde de yine 3 saniye bekletiyor.)
- NVIDIA sürücüsünü sitesi üzerinden Windows 11 olarak güncelledim.
- Windows Update'de bulunan tüm güncellemeleri yaptım.

2. Bir resime sağ tıklayıp "Masaüstü duvar kağıdı olarak ayarla" dediğimde masaüstü bazı resimlerde siyah ekran olarak değişiyor bazılarında ise masaüstü 4-5 saniye donup seçtiğim resim olarak güncelleniyor.
- Siyah olması sanırım resim çözünürlüğünden kaynaklı Paint ile yeniden boyutlandırmada 3840x2160p yaptığımda yine 4-5 saniye masaüstü dondu fakat değişti, önceki siyah ekran olarak değiştiren çözünürlük 10240x5760p boyutundaydı 7680x4320p olanların bazıları oluyor fakat saçma geldi bana çözünürlük kaynaklı olması.

Son düzenleme:
KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Güncelleme: Sağ tuş menüsü sorunu 2. sorundan kaynaklı oluyormuş Duvar kağıdı güncellenmeyince Siyah kalınca 4-5 saniye geç açılıyor fakat duvar kağıdı güncellenince yani "Masaüstü duvar kağıdı olarak ayarla" dediğimizde siyah ekran kalmayınca güncellenince düzeldi. 2. Sorunu nasıl çözeceğim bazı resimler duvar kağıdı olarak yapınca siyah ekran oluyor ve 1. sorunu yaşatıyor.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Ayarlardan Resmi döşe ya da tam ekran sığdır şeklinde seçenekleri deneyin uyumlu olanı seçin düzelir. İşletim sistemine göre değişir.

screnshots.jpg

çetin66

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers altında çok fazla uzantı varsa, özellikle “Work Folders” gibi sistemsel olanlar donmaya neden olabilir. Teknoloji destek hattını arayarak birebir destek alabilirsiniz.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers altında çok fazla uzantı varsa, özellikle “Work Folders” gibi sistemsel olanlar donmaya neden olabilir. Teknoloji destek hattını arayarak birebir destek alabilirsiniz.
1752397528651.png

1752397545110.png

Ayarlardan Resmi döşe ya da tam ekran sığdır şeklinde seçenekleri deneyin uyumlu olanı seçin düzelir. İşletim sistemine göre değişir.

Ekli dosyayı görüntüle 43247
hepsini denedim sonuç alamadım birde müzik çalar yok.
Win 10'da oyun oynarken FN F7 (Müziği Durdur/Oynat) yaptığımda müzik adını görebiliyodum ekranda Win 11'de onuda kaldırmış bir uygulama varmı acaba bilginiz varmıdır? "Modern Flyouts" isminde uygulama indirdim işe yaramadı. Birde tamamen kaldırdılar mı ayarlardan açabiliyormuyuz yoksa müzik çaları?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri