Windows 7 Kapatma tuşuna bastığımda kapanmıyor

Tektan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
16 May 2021
Mesajlar
36
Tepki
0
Konum
34 | İstanbul Anadolu
windows 7 ultimate kullanıyorum. kapat tuşuna bastığımda işletim sistemi kapanıyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. sizce neden olabilir ? Nasıl çözebilirim ?
 

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Katılım
14 Tem 2022
Mesajlar
7,090
Tepki
1,874
Düğmeye uzun basın (10sn). Kapanır, çok sağlıklı değil ama.
 

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
29 Tem 2020
Mesajlar
746
Tepki
347
Konum
34 | İstanbul Pendik
Selamlar,
Arka planda çalışan uygulamalar nedeniyle kapatma işlemi uzun sürebilir. Bahsetmiş olduğum uygulamaları görebilmek için " Kapat " işlemi yapmadan önce "CTRL + ALT + DEL " tuş kombinasyonu ile "Görev Yöneticisi" penceresini açın. İlgili pencerede ki "İşlemler" sekmesinde şuan çalışan uygulamaları görüntüleyebilir ve kullanıcı hesabınız üzerinden çalışan uygulamaları elle kapattıktan sonra bilgisayarınızı kapatabilirsiniz.

Ayrıca arka planda ki çalışan uygulamaları da kontrol edin. Daha önce yükleyip kaldırdığınız uygulamaların artık dosyaları bilgisayarınızda kalabiliyor. Derin ve detaylı bir temizlik yapmanızda fayda olabilir.
 

ÖzgeXONCE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
14 Eyl 2022
Mesajlar
171
Tepki
26
bilgisayarımı ne kadar beklersem bekleyim ben güç düğmesinden kapatana kadar çalışıyor
Bu sorunu bende yaşıyordum, geç kapanıyor ssd olmasına rağmen 5 dk sonra falan kapanıyor. Format attım düzelmişti. Şimdi 30 snyede kapanıyor o da uzun bir süre çat diye kapanması lazım kapat dedikten sonra ama bilemiyorum işte. Bir windows formatlamayı deneyin imkanınız varsa. Sorun düzelmezse donanımsaldır.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst