Windows Başlatınca çözünürlük degişiyor!

Woozy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yakın bir zamanda Getforce GTX 1050 ti gaming Aldım heşeyi kurdum yanlız bir sıkıntım var windowsu her yeniden başlattıgımda çözünürlük degişiyor degişmemesi için monitörün vga to hdmı çıkartım takıyorum düzeliyor bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ve Sistem windows 7 başlatırken windows 2008 logini gözüküyor?
En yakın zamanda HDMI 240 HZ Monitör alıcam yanlız bu zamana kadar bu sorunu çözmem için bir önerisi olan varsa yorumda belirtirse sevinirim şimdiden teşekkürler.

Bios'ada giremiyorum girince siyah ekran çıkıyor?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Woozy' Alıntı:
Yakın bir zamanda Getforce GTX 1050 ti gaming Aldım heşeyi kurdum yanlız bir sıkıntım var windowsu her yeniden başlattıgımda çözünürlük degişiyor degişmemesi için monitörün vga to hdmı çıkartım takıyorum düzeliyor bu sorunu nasıl çözebilirim?
Ve Sistem windows 7 başlatırken windows 2008 logini gözüküyor?
En yakın zamanda HDMI 240 HZ Monitör alıcam yanlız bu zamana kadar bu sorunu çözmem için bir önerisi olan varsa yorumda belirtirse sevinirim şimdiden teşekkürler.

Bios'ada giremiyorum girince siyah ekran çıkıyor?

Biosa girememek çok ilginç. Pilini bi değiştir olmazsa.
 E.kartının sürücüsü yüklü demi.
Bi de o ekran kartıyla 240 HZ bi monitör biraz fazla gelir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran Kartı sürücüsünden veya kablodan kaynaklı olabilir ki bence kablodan kaynaklı bir sorun. Kablo temas veya aktarım sorunu varsa kablo çıktığından ekran kalibrasyon yapar ki eğer kablo sıkıntılıysa kalibre olamayan ekran siyah olarak kalır. BIOS 'a giriyorsunuzdur muhtemelen ama görüntü aktarmaya başlayınca ekran kalibre olamadığından siyah olarak görünüyordur. Diğer bir olasılık ise sürücü güncellemesi eğer Windows ve Ekran kartınızın sürücüsü güncel değilse sürücülerinizi güncelleyin. Başka bir kablo ile deneyin ve 240 Hz bir kablo çok fazla GTX 1050 Ti gibi bir kart için.

KS

Woozy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar monitör kasaya hdmı dönüştücü ile baglı bilgisyarı açında biosa giriyor yanlız siyah ekran geliyor göremiyorum pc yi normal açınca açılıçta çözünürlük bozuluyor bunun olmaması için pc tam açılırken hdmı kasadan çıkar tak yapıyorum bu şekilde düzeliyor buna bi çözüm lazım acilen format atcam atamıyorum biosa girmedigi için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kullandığın kabloyu değiştir ve öyle dene sorunun en temel sebebi kablo olabilir. Bu olasılığı elemeden diğer şeyleri deneyemeyiz. VGA , DP, DVI , veya başka bir HDMI fark etmez bbaşka bir kablo ile dene.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri