Yardım Windows Haricinde PC Ye Macos Nasıl Kurulur

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Selamlar arkadaşlar, ben bir oyun yapıyorum ancak pc için macos kurmam gerek,
nereden nasıl bir şekilde indirip kurabilirim,
halihazırda windowsum kurulu ama nereden macos kurup indirmem ve yüklemem gerek Bios ayarlarım ne olmalı
bilen arkadaşlar yardım edebilirmi?

Şimdiden teşekkür ederim.

işlemci: 7700x
ekran kartı: 4070ti
ram: 32
Anakart: msı b650p wifi

Son düzenleme:
KS

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
788
Macos, şahsen hiç kurup denemedim.
Recep Baltaş ın kılavuzları vardı videolu anlatım olarak. Bakabildiniz mi bilemiyorum.

''Tek Bilgisayarda macOS ve Windows: Dual Boot Kurulum Nasıl Yapılır?''
Şu sanıyorum ilgilendiğiniz....

İncelemedi iseniz inceleyebilirsiniz:

Son düzenleme:
KS

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Aslında buna baktım evet ancak herhangi bir indirme linki yok,
kendim indriyim diyorum ancak o kadar fazla link vs karşıma çıkıyorki hangisi düzgün çalışıyor hangisi virüslü hangisi değil bilmiyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
788
Aslında buna baktım evet ancak herhangi bir indirme linki yok,
kendim indriyim diyorum ancak o kadar fazla link vs karşıma çıkıyorki hangisi düzgün çalışıyor hangisi virüslü hangisi değil bilmiyorum.

Birkaç güvenilir bölge var indirme için belki baktınız bilemiyorum.
PM kontrol edin atmaya çalışacağım...

KS

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
şimdi son durum şöyle: şu attığınız linktekinin birisi sağlam şuanda indiriyorum. bir linkten virüs indirdim bir diğer linkte çalışmıyordu.

ancak şöyle bir şeye rastladım buradan hareket edecek olursam: bilmediğim için 1-2 yerde kafam karıştı aşağıya sorularımı yazıyorum

ancak, ryzen ve masaüstü olarak efi paket linkleri 2 ye ayrılmış durumda,

1 -) hangisini indirmem gerek acaba ?

2-) bunları tek bir dosya şeklindemi yapmam gerek windows kurar gibi yoksa windowsta rufus kullanıyoruz bundada bu 2 sinden birisinimi kullanıcağız ? Yada her ikiside ayrımı mesela şunların

1775653234380.png

bu kırmızı ve sarıyla işaretlediğim yerler rufus benzerimi yoksa ikisidemi olmalı tam olarak anlayamadım ?

dediğim gibi 2. si ise bu efi paketleri bölümünden hangisini seçmeliyim işlemcim amd ama birde arkadaş masaüstü olarak ayırmış hangisini indirmem lazım ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
788
MaoOS işi ezelden beri problem çıkarmaya yatkın olup çok çetrefilli bir konu.
Donanın parçaları uyumluluk açısından edindiğim izlenime göre. Ayrıca uyguladıkları yöntemlere de bunları aşmaya yönelik olduğu için. İkincil katman sorunlar da buradan geliyor sanırım..
MacOS hiç kurulumu için uğraşmamış olduğumu belirtmiştim. Tamamen yabancıyım.
Bu

Oradaki konuyu kapatmışlar, böylece geri dönüp yardım isteyenler de ortada kalmış...

Sadece o sarı ve kırmızı ile belirttiğiniz kısım de verdikleri, belenaEatcher
Sadece bunu kullanın , platformlar arası bir araç diye geçiyiyor. Burada platform dan kasıt MACOS kurulu pc lerde bunu macos sürümü olması yönünde benim anladığım.
Sizde Windows var. Bunun Windows sürümü nü indirip kullanma.....

Orada PM de verdiklerimden üçüncü kaynak: veya diğerleri......
Ayrıca Youtube videoları, yabancı kaynaklar ki size daha uygun rastlayabilirisiniz
Rastlarsanız paylaşımcılardan, geri dönüşlerden:
Kurdum sorun yok, sıkıntı çıkmadı vb....
türden paylaşımlar olan başlık ve sürüm. Bir bakabilirsiniz, şayet yukarıda verdiğniz açıklamalarda ilerlme kaydedip bir sıkıntı yaşarsanız....

Eğer bu iş şuradaki gibi oldukça karmaşık ve uğraştırıcı ise bilemiyorum....

KS

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
MaoOS işi ezelden beri problem çıkarmaya yatkın olup çok çetrefilli bir konu.
Donanın parçaları uyumluluk açısından edindiğim izlenime göre. Ayrıca uyguladıkları yöntemlere de bunları aşmaya yönelik olduğu için. İkincil katman sorunlar da buradan geliyor sanırım..
MacOS hiç kurulumu için uğraşmamış olduğumu belirtmiştim. Tamamen yabancıyım.
Bu

Oradaki konuyu kapatmışlar, böylece geri dönüp yardım isteyenler de ortada kalmış...

Sadece o sarı ve kırmızı ile belirttiğiniz kısım de verdikleri, belenaEatcher
Sadece bunu kullanın , platformlar arası bir araç diye geçiyiyor. Burada platform dan kasıt MACOS kurulu pc lerde bunu macos sürümü olması yönünde benim anladığım.
Sizde Windows var. Bunun Windows sürümü nü indirip kullanma.....

Orada PM de verdiklerimden üçüncü kaynak: veya diğerleri......
Ayrıca Youtube videoları, yabancı kaynaklar ki size daha uygun rastlayabilirisiniz
Rastlarsanız paylaşımcılardan, geri dönüşlerden:
Kurdum sorun yok, sıkıntı çıkmadı vb....
türden paylaşımlar olan başlık ve sürüm. Bir bakabilirsiniz, şayet yukarıda verdiğniz açıklamalarda ilerlme kaydedip bir sıkıntı yaşarsanız....

Eğer bu iş şuradaki gibi oldukça karmaşık ve uğraştırıcı ise bilemiyorum....

evet bende hiç macos kurmadım veya başka birşey kurmadım windows dışında o yüzden burada biraz kafam karıştı bu işte bende yabancıyım 100-200 defa windows kurmuşluğum var bilgisayardan iyi anlarım ancak dediğim gibi hiç başka bir işletim sistemi yada macos kurmadığımdan dolayı pek fazla bu konuda bilgim olmadığı için buradan yardım almak istedim sizden yada bilen birisinden.

ayrıca yapay zekaya vs sorunca da adam gibi cevap alamıyorum ikinci bir macos pc alacak durumum yok yani bunu kesinlikle yapmam lazım oyunumu çıkartmak için,

örneğin >bir videoya bakıyorum setup ı kendisi yüklüyor başka bir videoya bakıyorum adam kendisi windows kurar gibi rufustan yazdırıp yüklüyor olayın mantığını anlamadım, Genelde hep izlediklerim laptop videosu oluyor.

Ayırca bu indirmiş olduğum dosyanın birisi (Sanırım) çince şöyle resmini atayım.

1775658279764.png

böyle çince yada dili herneyse bu tarz şeyler genelde pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum.

ne yapıcağımı şaşırdım gerçekten kafam çok fazla karıştı nasıl bir yol izlemeliyim ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri