Windows Için Virüs Temizliği

ruhadam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Windows için en güvenli virüs temizliği bilgisayarın işletim sistemi aktif değilken yapılandır. Virüsler genel olarak bilgisayarlarımızın işletim sistemi dosyalarının içerisine, varsa harici depolama birimlerindeki dosyaların içerisine gizlenirler. Gizlendikleri yeri kullanıcıların arayarak bulması çok zordur bu yüzden virüs tarayıcıları kullanılır.

Virüs tarayıcıları tüm dosyaları tek tek gezerek virüs tespiti yapar. Bu yüzden hem zaman alan bir işken hem de bilgisayarı yoran bir aktivitedir. Virüslerin bir çok çeşidi mevcut her birinin ve türlerinin adları farklıdır bu yüzden ansiklopediden açıp baksanız bile bulabileceğiniz bu temel bilgiyi atlıyorum.

Virüsler Nasıl Bulaşır?​

Virüsler genelde dosya aktarımı sırasında taşınırlar. Kullanıcılar sahte yazılım, müzik, oyun gibi şeyler indirirken beraberinde de sistemlerine virüsü indiriyorlar. Virüslü dosyalar gözle bakıldığında klasör içerisinde farklı dosya biçiminde ya da gizlenmiş şekilde bulunur. Bunu standart bir kullanıcı fark edemez. Çok profesyonel kullanıcılarda zaten orijinalin dışına çıkmaz.

Virüs Bulaştığını Nasıl Anlarız?​

Virüsler genelde cpu kullanımını arttırırken bazıları ise internet bağlantısı ile sizin verilerinizi başka bir yere aktardığından internet hızına etki eder. Aynı şekilde sistemde var olan dosyaları çalışmaz hale getirerek kendilerini belli eder.

Windows İçin Güvenli Virüs Temizliği Nasıl Yapılır?​

Öncelikle orijinal bir işletim sistemi kullandığınızı ve bu işletim sisteminin en güncel sürüm olduğunu varsayıyorum. Çünkü güncellemeler var olan sistem açıklarını kapatmak için gönderilir ama kullanıcılar genelde buna üşenir ve yapmaz.

Windows için en güvenli virüs temizliği tüm işletim sistemi kapalıyken yapılır. Bazı virüsler işletim sisteminizi yanıltacağından zararlı olarak görülmeyebilir. Bunun için işletim sistemi kapalı halde taramaya başlamalıyız.

Adımlar şöyle :
* Başlat Arama Bölümüne Windows Güvenliği yazın ve çıkan sonucu açın.
* Açılan pencereden Virüs ve Tehdit Koruması seçeneğine basın.
* Geçerli Tehditler bölümünden Tarama Seçeneklerine Girin.
* Açılan pencerede Microsoft Defender Çevrimdışı Taraması seçeneğine tıklayın.
* Daha sonra Şimdi Tara diyerek tarama işlemini başlatın.

Tarama süresi dosya boyutunuza göre artar veya azalır. Tarama bittikten sonra sistem otomatik kendi açılacaktır. Virüslü dosyalar eğer kullandığınız programların içerisine karışmışsa bazı programlar çalışmayabilir. Programları silip yeniden yüklemeniz yararlı olacaktır. Benim tavsiyem eğer virüs konusunda bir çözüm bulamadıysanız yedeklemelerinizi alıp komple Windows işletim sistemini silip baştan kurmanızdır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri