- Tepki
- 0
Dostlar biosta ssd gözüküyor ama windows kurarken gözükmüyor pc ye windows kuramıyorum nolur bi el atın technopatta cevaplayan çıkmadı https://www.hizliresim.com/boqv2cg
ugur.gozaydin' Alıntı:UEFI(GPT) değil de eski yani Legacy(MBR) sistem hazırladıysanız bununla alakalı olabilir. Windows USB diskini GPT olarak hazırlayın ve böyle deneyin.
ugur.gozaydin' Alıntı:Kurmaya çalıştığınız Windows sürümü nedir ve nereden indirildi?
Birde USB belleği USB 3.0 değil 2.0 portta dener misiniz.
Nedir öneriniz ?ugur.gozaydin' Alıntı:Bir öneri yapacağım kesin bir çözüm değil ve biraz Prof bir işlem eğer yapamam derseniz bir PC tamircisine gidin derim.
ugur.gozaydin' Alıntı:
- Windows format aşamasında SHIFT tuşu + F10 tuşu ile CMD yani Komut İstemini başlatın. NOT : İlk format aşamasında dil seçimi yaptıktan sonra bu işlemi yapmanız daha iyi olacaktır.
- Daha sonra sistemdeki disklere işlem yapabilmek için diskpart yazıp ENTER tuşuna basın.
- Daha sonra list disk yazıp ENTER tuşuna basın ve cihazdaki diskler aşağıda listelenecektir.
- Bu aşamada SSD diski boyutundan bulabilirsiniz listede o disk hangi disk numarasına sahipse bu numarayı select disk # yazıp sondaki # işareti yerine SSD diskin numarasını yazacaksınız ve ENTER tuşuna basacaksınız.
- Daha sonra clean yazıp ENTER tuşuna basıp diski temizleyeceksiniz.
- Daha sonra create partition primary yazıp ENTER tuşuna basacaksınız.
- Daha sonra select partition 1 yazıp ENTER tuşuna basacaksınız.
- Daha sonra active yazıp ENTER tuşuna basacaksınız.
- Daha sonra format FS=NTFS quick yazıp ENTER tuşuna basacaksınız.
- Bundan sonra exit yazıp ENTER tuşuna basın ve tekrar exit yazın ENTER tuşuna basın pencere kapansın.
- Sonra disk ekranını tekrar kontrol edin.
ugur.gozaydin' Alıntı:O zaman diskin anakart tarafından tanınmasında bir sorun vardır.
Cihazı montaj yaparken düzgün montajladıysanız BIOS ayarlarınızı kontrol edin. BOOT mode ayarı UEFI olacak ve SATA mode ayarı ACHI olacak. Ayrıca BIOS güncel değilse cihazda güncellemesini yapın BIOS 'un belki uyumsuz olabilir ürün ki BIOS güncellemesi ile uyumlu hale gelebilir.
Garantisi bitti ve ssd yi kendim yeni taktım 860 evo ssd de sorun olcağını sanmamugur.gozaydin' Alıntı:Siz Lenovo desteğe aldığınız SSD diskin cihazda tanınmadığını yazın gelene cevaba göre ilerleyin. Eğer SSD disk arızalı değilse ki çok olası değil sorun cihaz odaklı olabilir. BIOS güncellemesi sorunu çözebilir ama yapmadan önce sorun mutlaka Lenovo desteğe.
Pc tamircisine götürmeyi düşünüyorum hallederler mi ?ugur.gozaydin' Alıntı:Zaten sorunun SSD diskte olduğunu söylemedim cihaz odaklı olabilir dedim bu yüzden önce Lenovo desteğe yazın. Garantisinin bitmiş olması önemli değil. Lenovo eğer BIOS odaklıysa size zaten gerekli şeyleri önerir. Öncesinde siz sadece BIOS ayarlarınızı kontrol edin. BOOT mode ayarı UEFI olacak ve SATA mode ayarı ACHI olacak.
ugur.gozaydin' Alıntı:Ekstra ücret alırlar ama yaparlar büyük ihtimalle. Ancak ürünün başında durun gözünüzün önünde yaptırın ne yapacaklarsa.
ugur.gozaydin' Alıntı:Ekstra ücret alırlar ama yaparlar büyük ihtimalle. Ancak ürünün başında durun gözünüzün önünde yaptırın ne yapacaklarsa.